Blogs

EXCLUSIEF [INTERVIEW] Min praat over nieuwe single 'Hit Me Up', Broadway-debuut en speciale vriendschap met Jo Kwon van 2AM

Na haar solodebuut te hebben gemaakt met UI eind vorig jaar,minis officieel terug met haar eerste comeback-single Geef me iets , met H1GHR Muziek rapper JMIN . Met het nieuwe nummer laat Min een chique en meer verfijnde kant van haar muzikaliteit zien, waarbij ze tijdelijk de 'dancing queen'-kant inruilt die ze heeft aangescherpt door haar activiteiten metmis Aom zich in plaats daarvan te concentreren op het leveren van een chill, fluwelig vocaal optreden.

Om de release van Hit Me Up te vieren, gaf Min allkpop een exclusief interview, waarin ze opende over haar activiteiten als soloartiest, aanstaande Broadway-debuut en de relaties die ze heeft behouden tijdens haar jaren als idool.

-Advertentie- Overslaan


ALLKPOP: Je nieuwe single Hit Me Up bevat JMIN, een van denieuwere rappers op de selectie van H1GHR Music. Hoe ben je met hem in contact gekomen voor deze samenwerking?

MIN: Nadat ik het nummer had gemaakt, was ik op zoek naar de juiste rapper en vond ik een artiest genaamd JMIN. Ik heb het hem uiteindelijk gevraagd omdat hij een vriend van een vriend is, en hij zei dat hij er graag aan zou werken, dus deed hij het.

AKP: Doorje eerste solo-singleONION, je liet het publiek kennismaken met wat jou uniek maakt als soloartiest. Wat is je doel deze keer met je eerste comeback-single Hit Me Up?

​M: Als ONION visueel levendig was en een kleurrijk geluid had, wilde ik deze keer mezelf voor het eerst uitdagen met hiphop en R&B en luisteraars presenteren met mijn unieke stem.


AKP: Gebeurde er iets grappigs of bijzonder gedenkwaardigs toen je de Hit Me Up-muziekvideo aan het opnemen was?

M: Mijn hond Dangchu kwam om me aan te moedigen! Dangchu gaf me veel kracht en de mensen waren erg aardig voor haar, dus het was een heel plezierige shoot.

AKP: In tegenstelling tot de sfeer van debuutnummer ONION, heeft Hit Me Up een meer volwassen R&B-geluid. Is er een speciale reden waarom je hebt besloten om van genre te veranderen voor je comeback-release?

​M: Er was geen specifieke reden. Ik dacht dat het gewoon goed zou zijn als mensen nog meer aan mijn stem zouden wennen, en via deze single kon ik ook met veel fans communiceren via de Hit Me Up-uitdaging , wat zinvol is geweest en mij blij maakt!

AKP: In april uploadde je een foto van jezelf met een diamanten ring samen met het bijschrift Single? als onderdeel van een ‘coming soon’ teaser voor het nieuwe nummer,sommige fans voor de gek houden,,Wacht, is ze echt verloofd?! Deze fans moesten echter enorm lachen toen ze uitbrachten dat niet alleen de post slechts een teaser van het nummer was, maar dat je single bent en de ring in kwestie slechts een geschenk van een familielid was. Hoe kwam je op zo'n leuke grap om fans te waarschuwen voor je nieuwe nummer?

​M: Ik wilde veel mensen het nieuws over mijn single kunnen laten weten, en het was een idee dat opkwam nadat ik goed had nagedacht over wat ik kon doen om de single een beetje beter te promoten. Het was een succes!

AKP: In dezelfde maand verscheen je ook als anonieme deelnemer 'Gift from Room 11' op MBC's 'King of Masked Singer'. Waarom besloot je terug te gaan in de show?

M: Het was de eerste keer in zes jaar dat ik weer op de show was. Het was precies goed toen we 'Hit Me Up' aan het voorbereiden waren, dus besloot ik terug te keren naar de show, in de hoop dat ik een beetje kon promoten. Het had nog meer betekenis omdat het de zevenjarige jubileumspecial was.


AKP: Tijdens je tijd bij juffrouw A was je enorm populair vanwege je variété-activiteiten. Hoe was het om na een tijdje terug te keren naar zo'n groot gevarieerd programma?

M: Het was zo leuk! Kijk uit naar nog veel meer activiteiten van mij in de toekomst!

AKP: Heb je nog steeds contact met veel idolen waarmee je close was tijdens je Miss A-activiteiten? Toen we eerder naar je Instagram-account keken, merkten we dat2AM'sJo Kwonlijkt het erg leuk te vinden om grappige reacties op je berichten achter te laten!

M: Jo Kwon is iemand met wie ik een goede band heb sinds we allebei jonge stagiaires waren. Hij is een zeer dierbare en sterke broer, vriend en collega voor mij. Ik ben hem altijd dankbaar en moedig hem aan.

AKP: Tegenwoordig is er een groeiend aantal K-pop-acts van vorige generaties die terugkomen voor reünie-optredens en activiteiten, zoals2NE1 bij Coachellaterug in april ofNa school samen optredenvorig jaar op ‘MMTG’. Als iemand die in dezelfde tijd actief was, vroegen we ons af hoe het voelt om ze weer bij elkaar te zien komen om op te treden.

M: Weer bij elkaar komen voor activiteiten is niet gemakkelijk, dus het was echt geweldig en cool. Ik zou het ook graag willen proberen als de kans zich voordoet!

AKP: We hebben gehoord dat je dat wordt je Broadway-debuut maken via een K-pop-themamusical aan het einde van het jaar, en we waren benieuwd hoe je in de cast terechtkwam. Ben je naar een auditie geweest, of ben je direct gecast?

​M: Ik kreeg eigenlijk een castingaanbieding op Instagram via een DM! Ik heb daarna auditie gedaan. Ik ben echt vereerd dat ik de kans krijg om de Koreaanse cultuur en K-pop op Broadway te presenteren en te introduceren.

AKP: Andere leden van de cast zijn voormaligeJIJ KUSTlidKevin Woo, vroegeref(x)lidMaan, en voormaligeSpicalidBohyung, die allemaal actief waren in hun respectievelijke groepen rond de tijd dat u reclame maakte voor mevrouw A. Is dit de eerste keer dat u ze ontmoet, of heeft u al eerder met sommigen van hen gewerkt?

M: Dit was mijn eerste ontmoeting met Bohyung. Wat Luna betreft, er was veel overlap in de timing van onze idoolactiviteiten, dus ik ging haar begroeten toen ik aankwam [in New York]. Met Kevin zijn we al vrienden sinds Korea, dus toen we elkaar weer zagen in New York, geloof ik dat we meer op elkaar vertrouwden en dat onze relatie nog sterker werd.

AKP: Ten slotte brengt annemieturtelboom al geruime tijd verslag uit over je reis als entertainer, en je hebt heel veel fans hier op de site. Is er iets in het bijzonder dat je tegen ze wilt zeggen?

M: annemieturtelboom! Geef Hit Me Up veel liefde, en bedankt dat je me altijd steunt! Dit najaar zal ik je weer begroeten via de musical ' K-pop .’ Tot ziens in New York. Ik houd van je!

Meer exclusieve interviews met annemieturtelboom bekijken? Bekijk ons ​​laatste interview metC9 Entertainment jongensgroep EPEX hier!

Rond het web