Blogs

EXCLUSIEF [INTERVIEW] Sarah Kang: een singer-songwriter in opkomst

Voel je je moe van alle commotie en overstimulatie van K-Pop tegenwoordig? Zoek niet verder dan de opkomende indiepopartiest, Sarah Kang | . Deze Koreaans-Amerikaanse artieste, afkomstig uit New York City, gebruikt elementen van jazz, soul, pop en R&B om haar kenmerkende ontspannende geluid te creëren. Op locaties als wasserettes, kelders en studio's, heeft deze artiest, hoewel bescheiden, verschillende singles en EP's uitgebracht. Haar nummers roepen een scala aan emoties op door middel van liedjes, haar nummers zijn zacht en gemakkelijk te consumeren - een leuke afwisseling van tempo voor de gemiddelde K-Pop-fan. Als je geïnteresseerd bent in het verbreden van je horizon om een ​​verfijnde singer-songwriter met realistische muzikale gevoeligheden in je op te nemen, bekijk dan het werk van Sarah Kang zoals haar nieuwste single, ' kaas ,' of haar EP uit 2021, Iets nieuws . Wil je meer over haar weten? annemieturtelboom ging met Sarah zitten om over zichzelf als artiest te praten en hoe ze met muziek begon, en om haar favoriete liedjes, artiesten, inspiraties en meer te delen! Blijf lezen om meer te weten te komen over Sarah Kang, een artiest in opkomst!

allkpop: Hallo Sarah! Bedankt voor uw toestemming om met ons te chatten. Ik vind het leuk om je beter te leren kennen! Laten we beginnen met een korte introductie voor onze lezers over wie je bent en wat je doet!

Sarah Kang: Mijn naam is Sarah Kang en ik ben een Koreaans-Amerikaanse jazz/R&B/pop singer-songwriter die momenteel in New York City woont.


akp: Vertel ons hoe je met muziek bent begonnen en hoe je er een passie voor hebt ontwikkeld.

Sara: Mijn moeder is pianolerares en klassiek zangeres, dus ik ben opgegroeid in een huis vol muziek. Ik speelde hoorn in de schoolband toen ik opgroeide, en ik hield van zingen, hoewel alleen in het geheim totdat ik naar de universiteit ging. Ik was altijd een introvert en introspectief kind, dus ik bracht veel van mijn vrije tijd door met het luisteren naar muziek op mijn cd-speler. Ik begon ook gitaar te spelen toen ik dertien was toen iemand in mijn kerk gratis lessen gaf. Ik begon pas voor mensen te zingen toen ik lid werd van een a capella-groep op de universiteit, en toen begon mijn passie voor het schrijven en uitvoeren van mijn eigen muziek.

akp: Kun je iets met ons delen over hoe je afkomst en etniciteit een rol hebben gespeeld bij het vormen van je identiteit in muziek?

Sara: Ik vind het schrijven van liedjes een zeer persoonlijke ervaring, dus het is alleen maar logisch dat mijn identiteit er een belangrijke rol in speelt. Toen ik opgroeide als Koreaans-Amerikaans kind van immigranten, ervoer ik het gevoel er niet bij te horen waar ik ook ging, en bijgevolg een verlangen om een ​​plek te vinden om naar huis te bellen. Deze thema's van thuis en nostalgische gevoelens voor de kindertijd vinden hun weg in veel van mijn liedjes, waaronder Thuis en nu weet ik het. Ik denk ook dat er bepaalde zinnen zijn die alleen een bepaald gevoel in het Koreaans dragen dat verloren gaat in de vertaling, dus ik neem Koreaanse teksten op in mijn liedjes, zoals proloog en beter dan nieuw.

akp: Welke onderwerpen raak je graag aan in je muziek? Welke boodschap probeer je met je liedjes over te brengen?

Sara: Ik beschrijf mezelf vaak als iemand die voortdurend nostalgisch is, soms preventief nostalgisch naar momenten die nog niet eens voorbij zijn. Dat verlangen naar het verleden en verloren tijd is een rode draad in veel van mijn muziek. Ik wil liedjes schrijven die herinneringen oproepen, verhalen vertellen en ons herinneren aan de eindigheid van het leven, maar ook aan hoop voor de toekomst en wat ons na dit leven te wachten staat. Ik streef er ook naar om muziek te maken die ons helpt om volledig aanwezig te zijn in die kleine momenten die het leven mooi maken, zoals een zonsondergang, of het vasthouden van iemand van wie je houdt.


akp: Vat je kenmerkende geluid samen in 3 woorden!

Sara: Gezellig, warm, nostalgisch


akp: Als lezers naar 3 nummers van jou moesten luisteren, en niet per se je meest 'bekende' of 'smakelijke' nummers, welke zou je dan willen dat ze horen?

Sara: ik ben verdwaald, nu weet ik het, proloog.


akp: Welke artiesten inspireren jou? Zijn er muzikanten die je geluid vandaag hebben gevormd of je op de een of andere manier hebben beïnvloed?

Sara: De artiesten waar ik naar begon te luisteren in mijn angstige tiener- en universiteitsjaren hebben mijn waardering voor verhalen vertellen en poëtische lyriek gevormd. Sommigen van hen zijn Feist, John Mayer en Sufjan Stevens. Stilistisch laat ik me inspireren door artiesten als Crush, Bruno Major, Eloise en Umi.

akp: Hoe navigeer je met het maken van muziek in COVID? Zijn er dingen in uw proces veranderd of op een of andere manier moeilijk of anders geworden? Hoe heeft COVID-19 uw leven beïnvloed?

Sara: Voor de pandemie was ik gewend om persoonlijk in de studio opname- en productiesessies te houden. Ik moest thuis mijn eigen geïmproviseerde opnamecabine opzetten en leren hoe ik mezelf kon opnemen. Ik heb ook contact gehad met artiesten en producers die aan de andere kust wonen sinds samenwerken op afstand de norm werd tijdens de pandemie. Een vriend en producer met wie ik heb samengewerkt, is Patrick Hizon - we hebben samen een hele EP op afstand gemaakt voordat we elkaar ooit persoonlijk hadden ontmoet! Ik denk dat veel kunstenaars zich herkennen in deze nieuwe manier van werken en samenwerken met mensen die niet in dezelfde stad wonen. Het was voor de pandemie altijd mogelijk dankzij het internet, maar COVID, dat ons dwong om op afstand te werken, verbreedde onze kijk op hoe het eruit ziet om samen te werken.


akp: Aan de luchtige kant, heb je een liedaanbeveling voor onze lezers?

Sara: 'Pretty' van Coltran3 en Mahalia

akp: We moeten vragen, favoriete Aziatische groepen of artiesten?

Sara: Keshi, Crush, Zion T., Heize, H.E.R.


akp: Wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten van Sarah Kang?

Sara: Ik breng dit jaar mijn eerste volledige album uit, genaamd hoe ik me herinner. Ik breng de nummers elke maand één voor één uit, en de eerste twee (proloog en cheeze) zijn al uit!

akp: Heel erg bedankt voor het praten met ons, laat de lezers een klein bericht naar keuze achter!

Sara: Heel erg bedankt dat je me hebt! Als je ooit wat chille liedjes nodig hebt om gezellig bij te zitten en te ontspannen, hoop ik dat je mijn muziek bekijkt!


Je kunt Sarah Kang beluisteren op Spotify via de volgende link:
https://open.spotify.com/artist/0MBNzfGHTiPYag4DupDXUj?si=yGY0f7NXQqCGtENZUqGBxQ


Bekijk ook hier haar YouTube-kanaal.