Albumrecensies

[Albumrecensie] EXO-K - 'Overdosis'

EXO-K
EXO is terug met hun 2e mini-album, ' Overdosis .' Na al een handvol albums te hebben uitgebracht, wordt EXO's nieuwe release langverwacht door iedereen die stuiterde en ronddanste op ' Wolf ' en ' Grommen ,' of werd weggevaagd door ' Wonderen in december .' Sinds het uitbrengen van hun debuutsingle ' Mama ' in 2012 verandert vrijwel alles wat ze aanraken in goud, schoot naar #1 in de hitlijsten en nam de fysieke albumverkoop over. 'Overdose' was al populair voordat het officieel werd uitgebracht, omdat zowel de Chinese als de Koreaanse versie online waren gelekt en SM Entertainment onthulde dat ze probeerden de daders te vinden. Deze recensie betreft de officiële Koreaanse release.

Uitsplitsing van track voor track


1) Overdosering


Vrij solide EDM, wat vooral de reden is waarom ik in de eerste plaats naar K-Pop luister. Ik kan hier zeker enkele elementen van dubstep en westerse popmuziek ontdekken. Als DJ Snake & Lil Jon's ' Afwijzen voor wat? ' en Beeld je draken in' ' radioactief ' had een liefdeskind, deze track zou het zijn. De boodschap is samengevat in één tekst: ' Liefde is een ziekte, een verslaving, een overdosis. ' Een aas, dansbaar nummer, elektronisch versterkt en bombastisch, het refrein is groots en dramatisch. Een clubklassieker als ik er ooit een heb gehoord.

2) Maanlicht


In wat anders een standaard ballad zou zijn, zijn er een paar elementen die het bijna inlossen. Ik hou van de subtiele harmonische effecten op de achtergrond, en ik kan bijna een bel horen rinkelen. Het grijpt me echt niet, en herhaalde luisterbeurten irriteren me. Zoals de titel al doet vermoeden, ontbreekt de melodie aan gewicht, piekerig en vluchtig. Ik hou van de teksten, en als de kwaliteit van de instrumentals overeenkwam met de teksten, hadden we een winnaar: ' Ik kijk naar je, bevroren als een foto ' en ' Wat onder de oppervlakte schijnt, is niet die persoon. ' Welke uniciteit het ook had kunnen hebben, gaat verloren in de saaie muziek.

3) Donder


Een midtempo nummer met een gekozen beat. Ik geniet vooral van de samples van dingen die niet echt muziek zijn, maar hier goed werken, zoals het geluid van brekend glas - dat achteruit resamplen was ook een leuke touch. 'Thunder' heeft suggestieve teksten, zoals ' even afgeleid in het licht van de herinneringen ,' en past goed bij een lied over het vinden van je verloren liefde. Hoewel dit niet de meest verbazingwekkende snit op het album is, is het zeker meer dan bruikbaar, hoewel de falsetstem soms raspt.

4) Uitvoeren


De dringende, aanhoudende baslijn, het neo-tribale gezang en de pure belofte van opwinding zijn verpakt in de eerste 16 seconden, en de rest van het nummer stelt niet teleur. 'Run' is een goede aanvulling op 'Overdose'. Het heeft een beetje dezelfde structuur, maar de melodie is anders. De brug staat vol met zijdezachte zang die goed bij het nummer past. Het is puur technisch kunstenaarschap hoe de muziek op het einde geleidelijk de zang overstemt. Als ik de beslissingen had genomen bij SM Entertainment, zou ik met dit nummer hebben geleid. Als dit je niet op de dansvloer brengt, weet ik het ook niet meer.

5) Liefde, liefde, liefde


Een allegaartje, 'Love, Love, Love' heeft conventies waar ik van geniet, en anderen die ik verafschuw. Er is een deel in het refrein dat eenvoudig het kinderrijm nabootst' oppas oppas boe boe ', wat niet bepaald prettig is om te horen. Het is een fout die ik van een rookiegroep zou verwachten, maar de jongens van EXO-K zijn nauwelijks rookies. Er zijn weer veel effecten die niet uitsluitend muziek zijn die de songstructuur vormen, en hoewel sommige rapgedeelten kapitaalkrachtig zijn, zijn andere waardeloos. De melodie zelf klinkt alsof hij vooruit en dan weer achteruit werd gespeeld, wat een interessant effect is.


Ik denk dat EXO muzikaal is gegroeid, en dit mini-album werkt. Het is altijd angstaanjagend als een band verandert, en sommige veranderingen zijn soms minder welkom dan andere. Voor EXO, wiens output me in het verleden niet echt interesseerde, is deze inspanning een duidelijke overwinning. Het staat vol met gepolijste nummers, branie op de dansvloer en vocalen die variëren van uitbundig in het refrein tot staccato tijdens de rapsegmenten. Het is allemaal samengebonden in jams vol hooks die de muziek in beweging houden zonder je te laten stoppen en veel na te denken, ondanks 'Moonlight' en 'Love, Love, Love'. Als ik één klacht heb, is het het tegenovergestelde van een overdosis - het is te kort.

'Overdose' voelt heel erg als een zomerse release, iets om op te krikken tijdens een zonnige dag tijdens een uitstapje naar het strand. Over het algemeen vind ik 'Overdose' leuk - het is veel toegankelijker voor mij dan hun eerdere aanbiedingen. het kon me niet zoveel schelen' XOXO ,' eerlijk gezegd, en singles als ' Wolf ' en ' Wonderen in december ' liet me niet onder de indruk. Dat is hier niet het geval.