Blogs

Fans maken zich steeds meer zorgen over de schijnbaar opzettelijke uitsluiting van Jimin van het groepswerk van BTS en de beperking van de kansen voor hem

[Dit is een gebruikerspost.]


BTS zal in juni een nieuw album uitbrengen en promotieactiviteiten zijn al op gang. Tot nu toe heeft het label van de groep de tracklist onthuld voor de 3 cd's die op het album zullen worden opgenomen.

Meestal worden BTS-fans erg opgewonden als er nieuws is over een comeback, maar deze keer is het anders. Fans hebben gemerkt dat Jimin in vergelijking met de andere leden nauwelijks op het nieuwe album voorkomt. specifiek, Jimin heeft geen solo demo-track, terwijl alle andere leden individuele demo-tracks hebben. Het is te zien dat hij nauwelijks aanwezig is in het album in vergelijking met de aanwezigheid van de andere leden.

Uit het nieuws van het album bleek dat de leden verantwoordelijk waren voor het kiezen van alleen de nummers op CD2, terwijl CD3, dat bestond uit de demo-tracks, niet onder hun controle was. Daarom vragen fans zich af waarom Jimin geen solo-demo op CD3 heeft gekregen zoals iedereen, en hier zijn enkele van hun tweets die hun frustratie over de kwestie tonen en zeggen dat het bedrijf een verschillende behandeling lijkt te hebben als het op Jimin aankomt.

Wat het nog twijfelachtiger maakt, is het feit dat het niet door een gebrek aan tracks is dat hij de kans op een solodemo had kunnen missen, en fans hebben dit ook opgemerkt. Jimin heeft zelfs al eerder een aantal van zijn demo-tracks hardop gespeeld.

Het nummer waarin Jimin was opgenomen was alleen als een feature, maar zelfs dit zorgde voor een twistpunt. Terwijl het nummer 'Tony Montana' een duo was tussen Jimin en Suga, is al bekend dat Jimin meewerkte aan de compositie van het nummer. Hij schreef bijvoorbeeld zijn eigen couplet en Suga zei eerder dat Jimin de eerste gids voor het nummer had gemaakt.

In de lijst van het nummer met de mensen die betrokken waren bij de creatie van het nummer, stond Jimin echter niet tussen hen, wat fans onverklaarbaar vonden.

Terwijl fans hun ongenoegen over deze kwestie uitten, brachten ze incidenten uit het verleden naar voren waarbij het ook leek alsof het bedrijf niet eerlijk was tegenover Jimin. Fans hadden bijvoorbeeld pas vernomen dat Jimin de melodie voor 'Blood, Sweat and Tears (2016)' heeft gemaakt, het nummer waarvan iedereen het erover eens is dat het het doorbraaknummer was voor de carrière van BTS. Jimin's naam komt tot nu toe echter niet voor in de aftiteling van het nummer.

Er werd ook gesproken over hoe hij 'Filter' had willen spelen tijdens de concerten, maar dat mocht niet.

Een ander incident is vrij recent en draait om de release van zijn OST voor 'Our Blues'-drama. Allereerst werd de releasedatum niet vroeg gecommuniceerd zoals andere OST's, en de releasetijd was op een nogal vreemde datum en tijd ingesteld, waardoor het een zeer korte volgdag en volgweek had en het daarom een ​​groot nadeel had voor het in kaart brengen doeleinden.

Bovendien was zijn profiel op Spotify ondoorzoekbaar en bleef het dagenlang niet geverifieerd, wat best belangrijk is wanneer mensen naar hem zoeken om naar zijn nummer te luisteren. Het kost de artiest mogelijke streams als mensen hem niet kunnen vinden, of als ze niet zeker zijn van het account omdat het niet geverifieerd is.

Een ander punt om op te merken is dat zijn OST aanvankelijk niet was aangekondigd als een duet, en het was ook de enige met een vreemde timing voor release. Fans die contact hadden opgenomen met het productiebedrijf OST, verklaarden dat ze waren geïnformeerd dat de bedrijven van de artiesten verantwoordelijk waren voor het bepalen van de releasetijd.

Het wordt zelfs nog twijfelachtiger omdat het uiteindelijk in hetzelfde weekend werd uitgebracht als een andere OST, maar het volgende weekend was er geen nieuwe OST uitgebracht, waardoor fans moesten concluderen dat zijn OST zeker de volgende week had moeten worden uitgebracht en een volledige dag en week volgen, maar dat gebeurde niet.

Fans wezen verder op andere problemen uit het verleden, zoals zijn debuut als leadzanger zonder enige vocale training, hoe zoveel mensen binnen het gezelschap zich verzetten tegen zijn debuut bij BTS, hoe V een lied schreef om met Jimin te zingen, maar het bedrijf verzette zich tegen het idee, hoe Suga een van de nummers op zijn mixtape schreef met de bedoeling dat het een Jimin-solo zou zijn, maar het bedrijf was het hier niet mee eens, hoe Jimin nooit door het bedrijf werd geïnformeerd dat zijn zelf geproduceerde nummer 'Friends' een opgenomen in de OST-line-up voor Marvel's 'Eternals', ondanks het feit dat hij als songwriter, producer en componist degene had moeten zijn die groen licht had moeten geven voor het nummer dat in de film zou worden gebruikt, hoe hij drie verschillende nummers voor het 'BE'-album, maar er werd er geen geselecteerd, maar het album werd gepromoot als een album dat door de leden zelf was gemaakt, en hoe hij tijdens de danspauze volledig in het ongewisse was over drie verschillende uitvoeringen op de Amerikaanse shows, maar hij is een hoofdrolspeler danser in de groep. Andere fans wezen erop hoe zijn persoonlijke informatie online werd gelekt vanwege een gebrek aan goede bescherming van de privacy van de artiesten door Hybe en het feit dat zijn naam werd besmeurd door een fout die Hybe maakte toen hij van sommige papieren geen gebruik maakte voorbetaling van zorgverzekeringspremies. Dit zijn slechts enkele van de incidenten die naar voren zijn gekomen.

Eerder hadden fans er ook op gewezen hoe het bedrijf zijn inspanningen als artiest lijkt te verspillen en te verwaarlozen. Ze brachten opnieuw de kwestie van de aftiteling ter sprake, het bedrijf erkende nooit een groot record dat hij individueel heeft neergezet zoals voor zijn fandansprijs en zijn lied 'belofte', distributie van regels en schermtijd in groepsliedjes, het verwijderen van 'Filter' van muziekplatforms toen het werd uitgebracht en het zeer goed presteerde, hem werden vragen gesteld die hem in een moeilijke positie brachten tijdens interviews en de vragen werden goedgekeurd door het bedrijf, de mensen die met hem samenwerken mochten er nooit over praten of posten over het werkproces, waarbij hij het enige lid is met een lege meloenpagina en met onjuiste informatie jaren na het debuut van de groep, Naver-artikelen over zijn individuele prestaties die in plaats daarvan worden verwijderd en opnieuw worden geüpload als een groepsprestatie, hybe weigert hem kansen te geven buiten de de groep wanneer andere merken hem zoeken, zoals de aanpak van Top Class magazine om hem op de cover te hebben, het bedrijf annuleerde zijn bloeddonatieactie georganiseerd door zijn Korea n fans als verjaardagsproject en nog veel meer. De lijst is eindeloos met betrekking tot alle twijfelachtige dingen die van het bedrijf naar Jimin komen. Bekijk deze twee threads op Twitter waarin al deze problemen en meer worden beschreven...

De hashtags #BeFairToJimin en #FreeJiminFromHybe werden trending op Twitter terwijl fans hun woede en teleurstelling over deze kwestie bleven uiten.

Fans kunnen niet begrijpen waarom al deze problemen rond Jimin zich blijven voordoen, en ze hopen dat ze wat opheldering kunnen krijgen en de behandeling van Jimin door het bedrijf kunnen veranderen.