Huidige Gebeurtenissen

FBI begint onderzoek naar Koreaanse karaoke-hostess 'Doumi'-bureaus in Amerika

OphefDe Koreaanse karaokehostess-business is al lang een probleem in Zuid-Korea en is nu overgestoken naar de K-Towns of America, met name in Los Angeles, Californië.In Korea bieden sommige karaokeplaatsen aan om deze karaoke-hostessbureaus te bellen om een ​​aantal ' doumi meisjes', 'helpers' of 'gastvrouwen' voor hun klanten. Deze gastvrouwen bieden gezelschaps- en soms seksuele diensten aan karaokegangers.�


Het Koreaanse karaoke-hostessbedrijf stak ongeveer 7-8 jaar geleden over naar Amerika en is sinds 2008 toegenomen in het aantal vrouwelijke werknemers, toen agentschappen begonnen met het accepteren van immigrantenarbeiders die geen visum bij zich hadden.�Momenteel wordt het bedrijf van karaoke-hostess nog populairder, omdat zelfs niet-Koreaanse vrouwen zich aanmelden voor het gemakkelijke geld. Terwijl klanten meestal $ 120 USD betalen voor 2 uur, kunnen de vrouwen $ 80 USD houden samen met fooi.


De Amerikaan Federal Bureau of Investigation (FBI) doet nu onderzoek naar deze karaoke-hostessbureaus die zijn geconcentreerd in het K-Town-gebied van Los Angeles, omdat ze de afgelopen jaren hun groei hadden opgemerkt. Alleen al in het LA K-Town-gebied zijn er momenteel meer dan 40 karaoke-hostessdiensten. Aangezien een bureau gewoonlijk 30-40 vrouwen aanstuurt, wordt aangenomen dat er duizenden karaoke-hostesses in K-Town werken.


K-Town politiechef Tina Nieto stelt dat de groei van deze agentschappen zorgwekkend is, aangezien dit resulteert in meer grote criminele activiteiten, zoals prostitutie en drugshandel. �Tina Nieto verklaarde, ' Voordat de doumi-meisjes in moeder- en pop-achtige operaties waren [kleinschalig], maar omdat er zoveel geld in zit, bellen criminelen deze meisjes wanneer je enige vorm van illegale activiteit hebt en er veel geld mee gemoeid is. gaan de georganiseerde misdaad aantrekken, dus dat wordt een groot probleem [sic]. '


In augustus werden 17 Koreaanse karaoke-hostesses gearresteerd voor hun betrokkenheid bij prostitutie en drugshandel. Ze zijn gevonden in een Irvine appartement in Orange County, dat openlijk handel drijft in sekshandel. Bewoners in het gebied waren gealarmeerd toen ze ontdekten dat zo'n bedrijf in de buurt van hun eigen huis werd gehouden.