Nieuws

Filipijnse acteur Christian Lagahit van 'Squid Game' vertelt over hoe hij raciaal werd gediscrimineerd in Zuid-Korea

nieuws.naver.com

Er is gemeld dat de Filipijnse acteur Christian Lagahit van ' Inktvisspel ' heeft in Zuid-Korea afleveringen van rassendiscriminatie meegemaakt.

Onlangs een interview van het YouTube-kanaal ' Aziƫ baas ' kenmerkte Lagahit waar de acteur vertelde over verschillende momenten van rassendiscriminatie die hij had meegemaakt toen hij in Korea woonde. Lagahit ontving onlangs zijn spotlight als Speler #276 op de hit Netflix serie.

In het YouTube-filmpje (rond 24:28) vertelt Lagahit hoe zijn gezicht werd geraakt door een kool die werd gegooid door een dame die hem aanstaarde in de dorpsbus. Hij bekende dat een van de meest afschuwelijke aspecten van dat incident het feit was dat ' niemand lette op [hem] ' en dat ' niemand was bereid om [hem] te helpen. '

Hij legde uit dat de dame wilde dat hij uit de bus stapte, simpelweg omdat hij 'niet Koreaans was' en dat Lagahit zelf ondertussen ' van binnen huilen .' De acteur herinnerde zich ook specifiek de Koreaanse woorden die de dame tegen hem zei: ' Jullie buitenlanders zijn allemaal slechte mensen .'

Op sociale media merkten netizens en andere kijkers op dat ' rassendiscriminatie komt zelfs voor onder Aziaten ' terwijl anderen 'verbijsterd waren om te zien hoe dit mogelijk kon zijn'. Momenteel heeft de video op 'Asian Boss' in totaal meer dan 245.000 views.

Bekijk hier de volledige video: