Blogs

De films en drama's leidden Park Seo Joon naar Hollywood's Marvel Studios

Nadat hij op 21-jarige leeftijd zijn militaire dienstplicht had vervuld en zich snel genoeg had voorbereid om op 22-jarige leeftijd zijn debuut te maken als acteur in de Koreaanse amusementsindustrie, Park Seo Joon (geboren Park Yong Kyu ) heeft zijn eigen records gebroken en wint aan populariteit dankzij zijn dualiteit in elke rol die hij vertolkt, of het nu gaat om een ​​nieuw Koreaans drama, films of commercials, en zelfs enkele korte optredens in muziekvideo's.


Veelzijdigheid op zijn best

Zijn eerste drama, maar niet zijn eerste rol in een productie, was 'Dream High 2', in 2012, het vervolg op het iconische en extravagante 'Dream High'. de artistieke omgeving. In dit drama speelde hij een luie maar grappige kerel, Lee Si Woo, van de boyband 'Eden', zijn maat Jay B (voorheen JB) van GOT7. In hetzelfde jaar verscheen hij in de sitcom 'Shut Up Family!', vol romantiek en vreemde maar plezierige situaties. In deze periode ontmoette hij acteur Choi Woo Shik, die hem sinds die tijd veel heeft geholpen bij het verbeteren van zijn acteervaardigheden, beiden creëerden een sterke vriendschap die tot op de dag van vandaag voortleeft. Park Seo Joon toont ons zijn zeer zorgeloze persoonlijkheid in 'Pots of Gold', een jonge man met dromen en pijnlijke momenten zoals zijn ervaringen in 'One Warm Word', waar hij niet alleen de rol speelt van een beschermende stiefbroer, maar ook iemand die leert de mensen om hem heen te vergeven, en zelfs zichzelf te vergeven, dit drama is misschien wel zijn allereerste waarin hij expliciet zijn veelzijdigheid laat zien door op een minuut te schreeuwen, op een seconde te huilen en op het einde te lachen.

In 'A Witch's Love' schenkt Seo Joon het leven aan Yoon Dong Ha, een jonge man zonder hoop op liefde vanwege de dood van zijn vriendin. In 2015 werden twee drama's op rij gemaakt, 'Kill Me, Heal Me' en 'She Was Pretty', de tweede waarin hij eindelijk de eerste hoofdrol krijgt in een gratis televisieserie. In beide drama's deelde hij het scherm met actrice Hwang Jung Eum, die eerst speelde als zijn jonge tweelingzus, en later als zijn eens zo mooie, nu lelijke beste vriend die eindelijk zijn vrouw wordt. Een jonge krijger krijgt de schijnwerpers tijdens het filmen van 'Hwarang', een drama dat hem niet alleen de beste vrienden heeft opgeleverd, maar ook wereldwijd veel meer erkenning heeft gegeven. Als knappe vice-voorzitter is Park Seo Joon bereid zijn arrogantie duidelijk te maken via Lee Young Joon, een slimme maar extreem narcistische persoon in 'What's Wrong With Secretary Kim?'.

In zijn nieuwste drama, de Netflix-productie 'Itaewon Class', portretteert hij een hardwerkende man, nederig tot het einde met een zeer strikte moraal Park Saeroyi, die het onmogelijke doet om zijn droom te verwezenlijken om de eigenaar te zijn van een beroemde en bekende Koreaan restaurant. Dezelfde soort persoonlijkheid, maar een stuk lichter en dromeriger, wordt gepresenteerd in het drama 'Fight For My Way' uit 2017, waarin Seo Joon Ko Dong Man is, een ster op het gebied van taekwondo. Zelfs in zijn cameo's heeft hij een ongelooflijke aanwezigheid die de kijker doet geloven dat hij waarschijnlijk de rol zal spelen in het midden van de film of het drama. Zijn gouden cameo was in de film 'Parasite' uit 2019, de eerste niet-Engelstalige film die de Academy Award voor Beste Film won.


De weg op films

Lang voordat hij in drama's verscheen, debuteerde Park Seo Joon als acteur in 'Perfect Game' in 2011, een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal met twee honkbalspelers. Pas in 2015 werkte hij opnieuw voor het maken van films, dit keer zelfs harder dan enig ander jaar in zijn carrière: twee opnames van drama's plus twee films, 'The Chronicles of Evil' en 'The Beauty Inside', de laatste als de hoofdpersoon, Woo Jin, een man die voortdurend van uiterlijk verandert vanwege een aandoening. Het is onder het lichaam van Park Seo Joon dat Woo Jin eindelijk zijn gevoelens vertelt aan zijn geliefde, een meubelverkoper genaamd Yi Soo.

Als Seo Joon zich als een dwaas, een dromerige tiener, een grappige kerel of een arrogante zakenman gedraagt, je niet van zijn talent overtuigt, zal 'Midnight Runners' dat zeker doen. Hij geeft leven aan Park Ki Joon en wordt een dappere man die een student is van de Korean National Police University en een totale risiconemer is die eerst handelt en, als hij geluk heeft, later denkt. Seo Joon is nog niet klaar met het tonen van zijn extreme kant B, maar wordt een vechtsportkampioen in de horrorfilm 'The Divine Fury', waarin religieuze onderwerpen worden gecombineerd met demonen en de legende van stigmatisten. Vooruitlopend op zijn werken zijn 'Dream' en 'Concrete Utopia' twee aankomende films met hem als hoofdpersoon, die na tien jaar sinds 'Dream High 2' opnieuw worden herenigd voor de eerste film met Lee Ji Eun.


Op weg naar Marvel Cinematic Universe

Op 16 juni publiceerden de internationale media geruchten over de opname van Park Seo Joon in Marvel Studios, een bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn blockbusters, vanwege de meeslepende verhalen van superhelden, de creatie van parallelle universums en, natuurlijk, het succes is ook te danken aan naar de A-lijst acteurs die bekend zijn in de westerse cultuur, de speciale effecten van elke film toevoegend, de kijker naar een andere wereld buiten de realiteit brengend. Toen deze geruchten nieuws werden, werden details gegeven dat de film waarin Park Seo Joon zijn debuut zou maken voor de Amerikaanse entertainmentindustrie 'The Marvels' zou zijn, een vervolg op 'Captain Marvel', uitgebracht in 2019 en de eerste film die zou worden vertoond de verhaallijn van een vrouwelijke held, met Brie Larson in de hoofdrol.

Verschillende fangeruchten suggereren dat het personage dat bestemd is voor Seo Joon, van de Koreaans-Amerikaanse wiskundige Amadeus Cho zal zijn, een superheld met superieure intelligentie, gerelateerd aan hemelse krachten en een goede vriend van Bruce Banner 'The Hulk', die meerdere keren is verschenen aan zijn zijde in stripreeksen. Het personage ontmoette voor het eerst het licht in 2005 en werd gecreëerd door de Amerikaanse schrijver Greg Pak en de Japanse kunstenaar Takeshi Miyazawa. In de stripboeken is Amadeus de zoon van Philip Cho, een wetenschapper, en Helen Cho, een toegewijde echtgenote en moeder. In het Marvel Cinematic Universe heeft het personage van Helen Cho echter een heel ander verhaal: Philip Cho wordt niet eens genoemd, en zij is een arts die helpt bij het bouwen van Ultron, die in de film 'Avengers: Age of Ultron' uit 2015 te zien is. Ze is midden dertig en wordt gespeeld door de Zuid-Koreaanse actrice Claudia Kim. Aangezien deze versie van Helen Cho bestaat, is het onwaarschijnlijk dat Park Seo Joon haar zoon zal portretteren, en als dat zo is, zal de continuïteit van de tijdlijn worden verbroken, een vrij veel voorkomende situatie in de MCU.

De release van officiële details, zoals de exacte datum van de film en natuurlijk de rol van Park Seo Joon daarin, moet nog worden bevestigd door Marvel Studios.

Met een lange geschiedenis is Park Seo Joon een A-lijstacteur geworden, niet alleen in zijn land, maar ook in Azië. Het feit dat hij is geroepen om te verschijnen in Hollywood, een pop-culturele entiteit van Amerika en de wereld, laat gewoon zien hoe voorbereid hij is op alle soorten projecten, zijn ziel aan zijn werk geeft en alles doet wat in zijn macht ligt om nog verder te gaan. Er is nog zoveel meer te zien van deze kunstenaar. Ondertussen is het de moeite waard om zijn oude projecten terug te zien, en hij geniet er het meest van.