Blogs

'FILTER' van Jimin van BTS blijft nieuwe records vestigen

Filter is een van Jimin' s solonummers, uitgebracht in 2020 als onderdeel van de Kaart van de ziel: 7 album. Het nummer heeft een groovy vibe dankzij het latin pop gevoel. Dit, samen met de teksten, de engelachtige zang van Jimin en het adembenemende optreden dat in oktober 2020 voor het eerst werd onthuld tijdens een online concert, heeft ervoor gezorgd dat fans en zelfs niet-fans verslaafd zijn aan het nummer, waardoor het een van de meest populaire BTS is geworden. sporen zowel lokaal als internationaal.

De populariteit van Filter wordt gedemonstreerd op Melon, een van Zuid-Korea's grootste online muziekwinkels en muziekstreamingplatforms. Filter staat op de tiende plaats op deze lijst, met alle meest gestreamde niet-singles van BTS. Het nummer is toevallig het enige BTS-solonummer in de top 10, wat een bewijs is van zijn populariteit onder alle solo's. Bovendien heeft Filter tot nu toe 118 miljoen streams opgenomen op Melon, opnieuw de positie innemend van de meest gestreamde BTS-solotrack op het muziekplatform.

Het is vermeldenswaard dat de populariteit van Jimin's solo niet alleen is in het soort nummer dat Filter is, wat het pakkend maakt, maar het is vanwege Jimin's kunstenaarschap en precisie in zijn levering van elke vorm van muziek, of het nu is in het uitvoeren van , schrijven, componeren of produceren. Als bewijs, 'Friends' is een sub-unitnummer dat ook op het MOTS: 7-album staat, geproduceerd door Jimin, staat op de 8e plaats op deze lijst van meest gestreamde niet-singles van BTS. Zowel Filter als Friends waren genomineerd voor de Gaon Song Of The Year award, waarbij Jimin het enige BTS-lid was dat genomineerd was voor deze award, en dat ook met zijn eerste poging om zelf een track te produceren voor het album van de groep.

De Gaon Music Chart biedt wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse muziekranglijsten, gebaseerd op een aggregaat van streams, downloads en achtergrondmuziek zoals samengesteld uit online gegevens die zijn geëxtraheerd van webgebaseerde muziekaanbieders zoals Melon, Bugs, Flo, Genie, Vibe, KakaoMusic en Soribada. Daarom waren de nominaties voor zijn beide nummers een bewijs van zijn normen en de impact die zijn nummers hebben gehad in de industrie.

De populariteit van Filter wordt verder gedemonstreerd in de internationale muziekscene, waar het sinds de release records is blijven vestigen en breken. Het kan worden beschouwd als het best verkochte solonummer van het MOTS:7-album.

Eerst werd op 27 juli de officiële Billboard World Digital Song Sales-grafiek voor de week van 31 juli 2021 uitgebracht. Filter staat op de 5e plaats in deze hitlijst en heeft daarmee 71 weken in de hitparade doorgebracht sinds de release op 21 februari 2020. Door dit te doen, heeft Filter nu het record voor de langst genoteerde Koreaanse solo-song op de WDSS-hitlijst, van de 2020-releases .

Een andere demonstratie van de hoge verkoopimpact is op iTunes. Op 27 juli stond Filter opnieuw bovenaan de iTunes-hitlijst op de Britse Maagdeneilanden, waarmee het het 113e land werd dat het nummer veroverde. Met deze nieuwe prestatie brak Filter opnieuw zijn eigen record voor het BTS-solonummer met het hoogste aantal nummer één op iTunes wereldwijd, en ook het B-Side-nummer met het hoogste aantal nummer één in de geschiedenis van iTunes. Fans vierden deze nieuwe prestatie door #FilterByJimin113Win te trenden.

De impact van Filter wordt ook weerspiegeld in de streamingcijfers. Vanaf vandaag staat Filter zelfs op de 7e plaats op de populairste tracklist van BTS op Spotify, het grootste muziekstreamingplatform ter wereld. Het brak onlangs ook het record voor de snelste niet-gepromote Koreaanse solo-song en Koreaanse mannelijke solo-song tot ooit 180 miljoen streams op hetzelfde platform. Dit aantal staat momenteel op 181 miljoen streams.

De streamingnummers en verkoopeenheden van Filter, zowel op de lokale als internationale muziekplatforms, zijn een bewijs van zijn populariteit. De verwachting is dat de komende dagen nog meer records zullen worden gevestigd en gebroken door het nummer.

Proficiat aan Jimin voor zo'n meesterwerk.