Blogs

'FIRST's' in de Kpop-industrie gemaakt door BIGBANG

STER BIJDRAGER


1. Bigbang is de eerste groep die hun eigen muziek gaat schrijven en produceren. G-Dragon is het eerste idool dat het doet. Voordat het schrijven van je eigen liedjes een norm werd in de K-pop-industrie, schreven de meeste van de eerste paar groepen niet echt hun eigen liedjes omdat hun bureau het liever had gedaan door songwriters.Na de nummers zoals 'Leugens', 'Laatste afscheid', 'Haru Haru' geschreven en gecomponeerd door Gdragon leverde enorme hits op; bureaus begonnen hun idolen de kans te geven hun liedjes te schrijven.

2. Bigbang is de eerste met een officiële lightstick. G-Dragon heeft het ontworpen. Sindsdien hebben alle kpop-groepen en bureaus het gevolgd en nu heeft elke fandom zijn eigen lightstick. Bang Bong is de eerste lightstick in de geschiedenis van Kpop.

Lijkt het niet op een bloementuin?

3. T.O.P is de eerste underground rapper die idool werd in kpop.

T.O.P stond bekend om zijn artiestennaam als T.E.M.P.O als een beroemde underground rapper. Een van zijn bekendste nummers was Buckwild, een samenwerking met NBK Gray. G-Dragon nam contact op met T.O.P en nam hem mee naar YG-auditie.

4. Bigbang is de eerste jongensgroep die hun haar felle ongebruikelijke kleuren verft
zoals roze, blauw, neon groen, oranje. Zoals verwacht van trendsetter, maakte G-Dragon het trend; vanaf blond is er geen kleur die hij niet heeft geprobeerd.


5. Bigbang is de eerste groep waarvan de leden solo-muziekcarrières hebben zonder uit elkaar te gaan. Voor de oerknal gingen groepen altijd uit elkaar of het lid vertrok gewoon als een van hen zijn eigen carrière wilde nastreven. Maar Bigbang bewees aan iedereen dat je niet weg hoeft of uit elkaar hoeft te gaan om een ​​stabiele solocarrière te hebben.

Alle BIGBANG-leden hebben solo-tours, dus elk lid heeft zijn eigen solo-publiek.

6. Eerste kpop-idoolgroep om samen te werken met westerse artiest.
G-Dragon's samenwerking met Flo Rida in 2009. Hoewel BIGBANG niet de voorkeur geeft om samen te werken met westerns in BIGBANG-nummers, werkten leden vaak samen met buitenlanders op hun solotracks.

7. Eerste kpop-groep die een internationale prijs wint. In 2011 wonnen ze MTV EMA. Ze versloegen Britney Spears die dag.

8. Ze introduceerden het concept van 'mini-albumseries' op kpop. Na BIGBANG begonnen veel kpop-groepen met het uitbrengen van mini-album (EP) series.


9. De eerste idoolgroep met rapline. Zoals bij meerdere rappers in groep. Voor hen was rapper in groep gewoon iemand die niet kan zingen en dat is de reden waarom idool-rappers niet als echte rappers werden beschouwd. BIGBANG introduceerde de hiphopcultuur in de idolsector.


10. En tot op de dag van vandaag is G-Dragon nog steeds de enige solist van idoolgroepen die Artist of the Year/Daesang won.

G-Dragon wint 3 keer daesang, inclusief 2 awards voor Album van het jaar met Hartenbreker en 1 prijs voor Artiest van het jaar in 2013. Taeyang heeft ook een daesang. Ogen, Neus, Lippen heerste over de Kpop-muziekindustrie en bracht Taeyang de eervolle daesang voor Lied van het jaar .

11. De eerste idolgroep op een grootschalige wereldtournee is BIGBANG.
Kpop-groepen waren over het algemeen in staat om in Azië te touren. BIGBANG was de eerste idoolgroep die op tournee ging buiten Azië. In 2012-2013 woonden naar schatting 800.000 fans wereldwijd de tour bij.


12. In Korea worden digitale hitlijsten gedomineerd door liedjes van meidengroepen. De eerste mannelijke idoolgroep die de digitale hitlijsten domineert, is BIGBANG. De groep wordt voor de grap ook wel eens 'meidengroep van de natie' genoemd. Klik HIER voor PAK-records.

Bron: ( 1 ), ( twee )