Concerten / Evenementen

[Concert Review] G-Dragon: Act III M.O.T.T.E World Tour in New York

G-Draak

De afgelopen maand hebben K-Pop-royalty en wereldwijde supersterG-Draakmaakte zijn terugkeer naar de Verenigde Staten voor zijn ' Akte 3: Moment van de waarheid - het einde (M.O.T.T.E) ' toer. Na een reeks succesvolle dates door het hele land, landde hij op de nieuwe locatie in New York City, de Barclays Center voor een extravaganza van een paar uur van een show, compleet met alles van verschuivende podiumdelen tot vuurwerk. Hij pronkte met een mix van solo-materiaal, zowel nieuw als oud, en bracht fans in vervoering met zijn krachtige prestaties en indrukwekkende podiumpresentatie.
De show begon met een paar throwback-tracks van zijn debuutalbum, met ' Hartenbreker ' en ' Ademen ' beide ontlokten enorme reacties van fans. De show plaatste de vreugde van vuurwerk en agressief dansen naast geprojecteerde beelden, waaronder CCTV-camera's en PVC-leren pakken. Je zou kunnen zeggen dat G-Dragon er een punt van maakte om bekeken te worden door dit motief, dat hij later uitbreidde tijdens een toespraak over zijn beroemdheidsleven dat verschilt van zijn persoonlijke leven.


Naarmate de show vorderde, werden fans getrakteerd op een reeks nummers met zwaardere choreografie en meer actie op het podium. Tegen de tijd ' Michigo ' begon door de luidsprekers te pompen, de arena lichtte op van opwinding en de harde grooves van de ondersteunende band hadden iedereen op de been. Daar hield de opwinding echter niet op, want het publiek deed later mee in een meezinger van ' HENGEL ' en viel in wezen uit toen het projectiescherm het gezicht van GD's labelgenoot en oude medewerker CL liet zien.
Halverwege de show veranderde de zaal de gordijnen en het decor tijdens een bandjam. Het is vermeldenswaard dat de ondersteunende band die voor de tour was samengesteld zowel spectaculair getalenteerd als divers was, met een mix van artiesten met verschillende achtergronden (en verschillende multi-instrumentalisten). De jam maakte uiteindelijk plaats voor een kwetsbaar optreden van ' dat XX ,' waarop de menigte meezong - zelfs tot de vloek in het refrein. Het nummer ging over in een manische en emotionele remixversie met geweldige resultaten, en het was duidelijk dat het publiek de update op prijs stelde.


Het langzamere gedeelte ging verder met de Sky Ferreira -met versie van ' zwart ,' waardoor het publiek er weer vandoor ging met energie. Het was op dit punt dat je je kon afvragen hoeveel krachtiger de show zou zijn als er gastoptredens zouden zijn, maar GD bracht de aandacht terug naar zijn geweldige zelf toen hij begon los te laten tijdens nummers als ' Mis je .' Dit maakte uiteindelijk plaats voor een verrassend seksueel krachtige uitvoering van ' Ik vind het leuk ,' waar Kwon Ji Yong werd vergezeld door vier tengere vrouwen met veelkleurige pruiken - misschien een hint naar het volgende concept van Black Pink? (ik maak een grapje, ik maak een grapje).
Toen de show bijna ten einde liep, kregen fans een video te zien met interviews met de familie en vrienden van G-Dragon. De videorecorder besprak de verschillen tussen G-Dragon de artiest en Kwon Ji Yong de persoon, en het lokte geweldige reacties op zowel grappen als emotionele realisaties uit. Het optreden van zijn ouders leek indruk te maken op veel fans, aangezien veel idolen ervoor kiezen om hun persoonlijke leven super goed te bewaken. Later toonde het videoscherm een ​​gespannen solo-intermezzo over hoe G-Dragon zichzelf ziet. Hij was onhandig en stil, schuifelde veel met zijn handen en paste zijn kleren vaak aan - alsof hij iets zwaars in zijn hoofd had. Hij gebruikte deze spanning om eindelijk over te gaan naar nummers van zijn nieuwe album, en het publiek stond in de houding en gooide hun ' middelvingers omhoog ' op commando.


Voor het laatste nummer hield G-Dragon een Engelstalige toespraak over het niet weten wat de toekomst biedt voor zijn toekomst. Het was duidelijk dat hij de dienstplicht in zijn hoofd had, hoewel het moment goed aansloot bij de fans tijdens wat een angstige tijd was voor de hele wereld. �Hij sloot toen af ​​met ' Goddelijke Komedie ,' de bitterzoete Daft Punk-oproepende track van zijn laatste album. Een terugkeer naar het podium met ' Scheef ' en ' Ongetiteld ' kreeg een van de grootste publieksreacties van de avond en fans konden op een emotionele maar aangename noot vertrekken.


Om het simpel te houden: G-Dragon verdient zijn brood. Deze internationale solo-tour de force bewijst onomstotelijk dat hij de hits, podiumpresentatie, charisma en creatieve visie heeft die nodig zijn om een ​​bonafide wereldster te zijn. Door een van de grootste podia in New York City aan te nemen, toonde G-Dragon het soort macht dat hij heeft in de wereldwijde muziekconversatie. Of hij nu in het zweet danste, een ballad zong of de harten van fans angst aanjaagde met beelden van een dystopische, op surveillance gebaseerde samenleving, G-Dragon verstevigde zijn nalatenschap.