Nieuws

G-Dragon koopt een van de duurste penthouses in Korea voor 16,4 miljard KRW (~13,1 miljoen USD) in contanten

n.nieuws.naver.com

Oerknal lidG-Draakkocht dit jaar een 'Nine One Hannam'-penthouse in Yongsan-gu, Yongsan-gu, Seoel voor de verkoopprijs van 16,4 miljard KRW (~13,1 miljoen USD), wat een nieuw hoogtepunt bereikte voor de verkoopprijs van een appartement in 2022.

Volgens de rechtbank heeft G-Dragon eind maart van dit jaar een 244㎡ (~2.624 vierkante voet) penthouse gekocht in Hannam-dong, Yongsan-gu, Seoul, voor 16,4 miljard KRW.

Er werd gemeld dat G-Dragon de volledige 16,4 miljard KRW contant heeft betaald. Het is bekend dat zes huishoudens, waaronder G-Dragon, voor hetzelfde bedrag een transactiecontract hebben getekend.


Volgens het systeem van openbaarmaking van de werkelijke transactieprijzen van het ministerie van Land, Infrastructuur en Transport was de hoogste prijs ooit voor een appartement 14,5 miljard KRW (16e verdieping) van 273 vierkante meter voor het exclusieve gebruik van 'The Penthouse Cheongdam' in Cheongdam -dong, Gangnam-gu, Seoel, op 28 april. 'The Penthouse Cheongdam' staat dit jaar op de eerste plaats in de prijzen van sociale woningen (407 vierkante meter, 16,89 miljard KRW).

De verkoopprijs van het 'Nine One Hannam'-penthouse, waarin de daadwerkelijke transactie niet openbaar werd gemaakt, bleek 1,9 miljard KRW hoger te zijn dan dit en kreeg in 2022 de titel van duurste appartement van het land.


'Nine One Hannam' is het complex dat dit jaar tweede werd in de gepubliceerde prijs na 'The Penthouse Cheongdam'. De prijs van het penthouse steeg met 3,07 miljard KRW (49%) in vergelijking met vorig jaar, de hoogste prijsstijging in de natie.

'Nine One Hannam' penthouses zijn 10 van de in totaal 341 eenheden op de bovenste verdieping. Het heeft een eigen parkeerplaats en lift. Hiervan hebben zeven huishoudens een nieuwe eigenaar gevonden en zijn drie units nog in bezit van de ontwikkelaar.