Mv & Liedrecensies

[Single en MV Review] GD x Taeyang - 'Good Boy'

Taeyang, G-Dragon
�� GD X TAEYANG - 'GOED JONGEN'Waarschijnlijk geen introductie nodig, G-Draak en Taeyang zijn twee leden van de supergroep Oerknal . Ze maken deel uit van de eerste� YG hiphopproject (de volgende komt op 2 december uit). Zoals eerder vermeld, is dit de eerste keer G-Draak en Taeyang promoten als een subeenheid, genaamd GD x Taeyang. Ze dropten hun single ' goede jongen ' op 21 november KST.

Het nummer is nu belachelijk populair en staat op de eerste plaats in negen verschillende hitlijsten. Niet alleen dat, maar 'Good Boy' is momenteel nummer één op de iTunes hitlijsten van Hong Kong, Maleisië en Taiwan, staat op de 25e plaats iTunes Amerika 's Hip-Hop/Rap-hitlijst, en alsof dat nog niet genoeg was, slechts enkele minuten na de release, ' #GOODBOY ' werd een wereldwijd trending topic op Twitter .Het nummer zelf is een samensmelting van hiphop, trap en EDM, met muzikale elementen uit elk. Er zijn duidelijke hints van DJ slang en Lil Jon's ' Afwijzen voor wat? ' net zoals CL's ' MTBD. ' Een synth- en gitaarlijn opent het nummer, dan G-Draak begint te zingen in een meer traditionele cadans (' Doe je handen in de lucht '), overgaand in zijn unieke rapstijl voor de eerste druppel. Taeyang komt binnen tijdens de brug (' Eh eh eh, ik ben anders dan hoe ik eruitzie '), zijn soepele zang versnelt tot een snelle opbouw van het refrein: 'Ik ben een goede jongen .' In de tweede helft van het lied, Taeyang neemt het hoofdvers over als G-Draak eindigt de melodie met dezelfde tekst waarmee hij begon, culminerend in het hoofdkoor.

'Good Boy' is een onbeschaamde clubknaller, die vanaf het begin zelfs zijn bedoelingen als feestnummer aankondigde. De teksten zijn niets bijzonders, maar de aantrekkingskracht van dit nummer is meer visceraal dan intellectueel. Het is ook waanzinnig oorworm, verstrikt raken in je hoofd en vast komen te zitten bij herhaling. Het is zo goed. Maar geloof me niet op mijn woord. Log in op iTunes en pak het, en zet dan de bas op die stoute jongen... eh, 'Good Boy'.MV BEOORDELING


De MV voor ' goede jongen ' is een visueel feest. Het begint met af en toe blacklight-shots en shots van het duo dat een club binnenkomt. In de club zijn allerlei eigenaardigheden, zoals iemand die de woorden 'Good Boy' in zijn haar heeft geschoren, een witte muis, een kerel die met een gasmasker danst, enz.

Wanneer G-Dragon en Taeyang beginnen met optreden, is dat in een neon geodetische koepel, met clubbezoekers die aan verschillende delen van de structuur hangen. De dans- en hiphophouding domineren een tijdje de video, die in levendige kleuren aan ons wordt getoond. Er is een duidelijke tip voor West Coast-rap in scènes waarin ze rondrijden terwijl ze het opkloppen.Hoeden, jassen, gouden kettingen en vingerloze handschoenen maken de hippe look compleet waar ze in de video voor gingen, maar het heeft ook een onstuitbare K-pop-stijl. Roze en paarse achtergronden, gekke haren en luidruchtige kleding helpen je eraan te herinneren dat het inderdaad K-Pop is.

Het enige probleem dat ik heb, is dat de bewerkingen niet lang genoeg blijven hangen zodat het oog zich op één ding kan vestigen. Wat op zich geen slechte zaak is; het zorgt ervoor dat je je niet gaat vervelen, maar ik voel dat het ook bijdraagt ​​aan een gevoel van afstandelijkheid, aangezien het menselijk oog dat normaal niet doet.Toch lijken de blikken op de gezichten van Taeyang en G-Dragon ons te vertellen dat ze het naar hun zin hebben. En jij ook.