Nieuws

De waanzinnige hoeveelheid geld die Chinese idolen die K-pop hebben verlaten hebben verdiend

nieuws.naver.com

Veel Chinese K-Pop-idolen zijn teruggekeerd naar China nadat ze bekendheid hebben verworven in Korea. Sommigen zouden zelfs een langdurig juridisch proces doorlopen om het contract te schenden.

'Het eerste K-Pop-idool met een vreemde nationaliteit, Han Geng'

VroegereSuper Junior's lid Han Geng was de allereerste buitenlander die zich bij de K-Pop-industrie aansloot. Hij ging weg SM-entertainment in 2009 en bouwde sindsdien een succesvolle carrière op in China. In 2015 werd zijn vermogen geschat op ongeveer $ 13.079.264 USD.


'Voormalig EXO-leden Kris, Tao, Luhan, Lay volgden stap'

Kris,Persoon,Luhan,Leggendebuteerde in april 2012. Maar toen verlieten ze hun label SM Entertainment in 2014 en konden ze ook in China een succesvolle carrière opbouwen. Volgens 'Forbes China' ', Lay werd gerangschikt op de 5e, Kris werd gerangschikt op de 8e, Luhan op de 15e en Tao op de 37e plaats voor ' Top 100 Beroemdheden Lijst voor 2020 '.


'Ze krijgen training en leren tips in Korea, maar hun focus ligt op China'

Aangezien soortgelijke gevallen in aantal toenemen, verheffen sommige insiders uit de sector hun stem voor preventieve maatregelen. Het oorspronkelijke doel van het investeren in Chinese K-Pop-idolen was om de markt buiten Korea uit te breiden. Naarmate echter meer Chinese idolen de groep verlaten, belemmeren ze in feite de promoties van de oorspronkelijke groep in China. Inderdaad, vanuit hun perspectief biedt het hebben van bekendheid als een K-Pop-idool veel meer kansen voor hen, dus het moet een meer aanlokkelijke optie zijn.

Volgens onderzoek verdient de top 1% onder Chinese beroemdheden gemiddeld 8 keer meer geld dan hun tegenhangers in Korea. Verder volgens ' Wereldwijde tijden ', Chinese beroemdheden verdienen inkomsten die vergelijkbaar zijn met die van Hollywoodsterren.

Wat vindt u van deze kwestie?