Nieuws

De gemiddelde lengte van mannen en vrouwen in Korea is sinds 1979 zo sterk toegenomen

AKPOPHEF nieuws.nate.com

In de afgelopen 40 jaar is de gemiddelde lengte van Koreanen toegenomen met 6,4 cm (2,5 inch) voor mannen en 5,3 cm (2,1 inch) voor vrouwen. Bovendien is het gemiddelde percentage zwaarlijvigheid van mannen gestaag toegenomen, wat aantoont dat ongeveer de helft van de Koreaanse mannen zwaarlijvig is volgens de BMI.

Het National Institute of Technology and Standards van het ministerie van Handel, Industrie en Energie hield op 30 maart de 'Size Korea Performance Presentation' en kondigde de resultaten aan van de '8th Korean Human Body Size Survey' met deze details.


Het onderzoek naar de menselijke lichaamsgrootte voor Koreanen is 's werelds enige nationale gegevensproject dat gegevens over de lichaamsgrootte en -vorm van Koreanen verzamelt en verspreidt en wordt sinds het eerste onderzoek in 1979 om de vijf jaar uitgevoerd.

De 8e enquête werd uitgevoerd uit een willekeurige selectie van 6.839 Koreanen van 20 tot 69 jaar, en in totaal werden 430 personen gemeten, waaronder 137 directe metingen en 293 metingen door derden.

Volgens de onderzoeksresultaten was de gemiddelde lengte van Koreanen 172,5 cm (5'8') voor mannen en 159,6 cm (5'3') voor vrouwen. Vergeleken met de resultaten van het eerste onderzoek in 1979, nam de lengte van mannen toe met 6,4 cm en die van vrouwen met 5,3 cm.

De verhouding beenlengte (lieshoogte/hoogte), die de verhouding van het bovenlichaam tot het onderlichaam aangeeft, nam in alle leeftijdsgroepen toe, wat betekent dat de beenlengte gemiddeld is toegenomen.

Naast de lengtetoename is er ook een gewichtstoename voor mannen. In het eerste onderzoek in 1979 was de gemiddelde body mass index (BMI) van mannen en vrouwen vergelijkbaar met 22,1 en 22,0.

De gemiddelde BMI van mannen is de afgelopen 40 jaar echter gestaag toegenomen, tot 24,9 in dit onderzoek, en 47,0% van de mannen die werden gemeten, wordt als zwaarlijvig beschouwd.

BMI, een index die de mate van obesitas aangeeft, is onderverdeeld in △ondergewicht (18,5 of minder) △standaardgewicht (18,5 tot 22,9) △overgewicht (23 tot 24,9) △lichte obesitas (25 tot 29,9) △matige obesitas (30 of meer ).

In tegenstelling tot mannen werd de gemiddelde body mass index van vrouwen in dit onderzoek geregistreerd op 22,6, waarmee het standaardgewichtsniveau meer dan 40 jaar werd gehandhaafd.

De tailleomtrek, die een indicator is voor abdominale obesitas, nam ook toe in alle leeftijdsgroepen voor mannen in vergelijking met het vorige onderzoek (2015). Daarentegen vertoonden vrouwen een neiging om af te nemen in alle leeftijdsgroepen, behalve in de twintig.