Blogs

Een gids voor de beste afleveringen van '2 Days, 1 Night' seizoen 4 (2021-2022)

'2 Dagen 1 Nacht' is een van de legendarische variétéshows in Korea die zijn naam en formaat door de jaren heen heeft gevestigd, voor het eerst uitgezonden in 2007 voor het eerste seizoen en tot op de dag van vandaag uitgezonden. De show bleef zijn motto, 'echte wilde wegvariëteit', waarmaken, met als doel de kijkers kennis te laten maken met de bezienswaardigheden en gebieden van Korea. Oorspronkelijk bedoeld om in eigen land te promoten, vond het ook een publiek onder internationale fans die van de show hielden.

Het vierde seizoen begon op 8 december 2019, na het abrupte einde van het derde seizoen op 10 maart 2019. De show begon opnieuw met gloednieuwe ledenYeon Jung Hoon,Maan Se Yoon,Kim Seon Ho,DinDin,Ravi, en de steunpilaar van de show sinds het eerste seizoen,Kim Jong Min.

Na 7 november 2021 werd aflevering 99 Kim Seon Ho's laatste aflevering en laatste optreden als officieel castlid, en de leden zetten de show voort met vijf leden. Op 13 februari 2022, in aflevering 112,Na In Wooeindelijk officieel toegetreden tot de show als castlid. Op 1 mei 2022, in aflevering 123, nam Ravi tijdelijk afscheid voor zijn militaire dienstplicht, en de show begon door te gaan met de resterende vijf leden.

Als je overweegt om de variété opnieuw te kijken of te starten, zijn hier enkele op leden gerichte afleveringen (zonder gasten) die je van 2021 tot 2022 kunt bekijken!

1. Taste of Winter Special (Aflevering 57.58,59)

De leden krijgen een voorproefje van de winter, maar niet zo gemakkelijk! De aflevering begint romantisch en nostalgisch als de leden herinneringen ophalen en winterliedjes raden om hoppang en het spel te winnen dat hen in twee teams zal verdelen.

Spoiler: De leden worden verdeeld in Team Variety (Jong Min, Se Yoon en DinDin) en Team Documentary (Jung Hoon, Seon Ho, Ravi), en ze strijden samen om wintersnacks en -gerechten te winnen voor het diner. Het dinerspel wordt verhit terwijl ze vechten om de kostbare sneeuwkrab die iedereen wil proeven voordat ze gaan slapen, te beginnen met Human Ice Curling, gevolgd door andere winterspellen.

Uiteindelijk wordt het binnen slapen - buiten slapen het meest ontspannen maar ook meest gespannen moment in de aflevering, omdat ze alle warmte krijgen om niet te mogen slapen! Zodra ze 5 seconden in dromenland zijn geglipt, zijn ze nu klaar om buiten te slapen. Seon Ho ontdekt een grotere uitdaging als hij bijna slaapt nadat hij oorspronkelijk buiten was en de adembenemende wedstrijd tussen Ravi en Jong Min voor de laatste plek binnenshuis.

2. Tijdreizen Special (aflevering 63,64,65)

Terwijl de leden het publiek begroeten voor een gelukkig nieuwjaar in een hanbok, kondigt het productieteam hun thema aan terwijl ze terugreizen naar verschillende bestemmingen die een tijdperk in het verleden vertegenwoordigen. Ze bezoeken verschillende historische locaties en leren dat ze de hele dag spelletjes spelen voor een groots banket en zoveel mogelijk zandlopers winnen. Ze worden verdeeld in twee teams via een O-X-spel, waarbij de hoogste scores worden samengevoegd.

Ze spelen ook games als steenmannen en genieten van hun tijd in het prehistorische tijdperk terwijl het Team Less Inadequate en Team Inadequacy herenigen en vechten door tijdperken van de geschiedenis. De leden proberen hun individuele gevechten te winnen omwille van het team en voor hun maaltijden en winnen nog meer. De tijdreizigers keren eindelijk terug naar het recente, met een spel dat het lot bepaalt op ddakji-flipping voor een aanlokkelijk diner.

3. Taste of Nature Special: Wilderness Survival Training (aflevering 65,66,67)

De leden krijgen een voorproefje van de wildernis wanneer ze met tussenpozen individueel naar een onbewoond eiland worden gestuurd, waarbij verschillende leden daar veel eerder aankomen dan de anderen en aan hun lot worden overgelaten.

'S Avonds doet Se Yoon vanwege een reeks beloften nog een absurde belofte om alleen maar een portie diner te eten. Het personeel geeft hen ook de kans om eindelijk de barre omstandigheden op het onbewoonde eiland te verlaten en gered te worden door hun oudste, Jung Hoon.

4. Eternal Youth Wild Ginseng Expedition Special (Aflevering 71,72,73)

De leden vormen paren door met elkaar naar gebieden te gaan en de paren te bepalen met de eersten die op het kussen gaan zitten. De leden worden gekoppeld als Team HoRavi (Seon Ho en Ravi), Team Married (Jung Hoon en Se Yoon) en Team Variety Dinosaurs (Jong Min en DinDin).

Ze testen hun behendigheid en hun verschillende vaardigheden bij het vinden van aanwijzingen die hen zullen leiden naar de wilde ginseng die iedereen wil door middel van verschillende spellen. Uiteindelijk worden de aanwijzingen niet het enige dat er toe doet tijdens het zoeken, omdat hun variëteit wordt getest om meer te weten te komen over de bedoeling van het productieteam.

5. A Gentleman's Dignity Special (Aflevering 76 & 77)

De leden verwelkomen het concept om op verschillende gebieden heren te zijn en een quiz te spelen om een ​​veel comfortabelere outfit te winnen dan die van de anderen. Ze dragen deze outfits als ze de herensport beoefenen, boogschieten en kans maken op een plek voor de felbegeerde lunch.

De leden hebben het geweldig naar hun zin totdat ze uitgeput raken met de drie wedstrijden die voor de boeg liggen voor het diner, een quizspel, een evenwichtsspel en een spel dat zal testen hoeveel ze als heren kunnen opofferen. Ze sluiten de avond af met een levensveranderende en waarschijnlijk hun moeilijkste discussie over DinDin en Jong Min.

6. Ramyeon Heaven Special (Aflevering 87&88)

Het was geen geheim onder de fans dat alle leden van ramen gingen houden, vooral Ravi, die er pas van leerde houden nadat ze het in de show hadden ervaren. De leden gaan waarschijnlijk de gelukkigste dag tegemoet als het productieteam alles uit de kast haalt en hen de vrijheid geeft om de hoeveelheid, de ramen en de ingrediënten te kiezen die in hun ramen worden gedaan.

Ze moeten echter ook de gevolgen van hun acties onder ogen zien, aangezien drie van de verliezende individuen in een grote tafeltenniswedstrijd voor alles wat ze hebben gegeten door arbeid zullen moeten betalen. 'S Nachts spelen ze tegen elkaar in een waterslaspel om de meest luxueuze ramyeon te winnen die ze in hun hele leven kunnen eten.

7. Big Summer Song Party Special (aflevering 89,90,91)

De leden staan ​​voor een spannende opening als de aflevering begint met verschillende zomerse K-pophits van hun generaties, wat resulteert in een hartverscheurende terugblik. Echter, als DinDin mokken na de wedstrijd, wordt het spel een strijd tussen de Team Old Boys en Team Young Boys.

Na een verhitte teamstrijd om de zomer op het strand te vieren en een optreden van Bookku Ddong, de alternatieve zangeres van Se Yoon die debuteerde met het nummer 'Shy Ddong' geschreven door Ravi, gaan de leden nu een vurige pit van humor in. Om het diner met veel mogelijkheden te winnen, moeten ze in de kamer met de minste leden zijn, en overlappende aantallen zullen ertoe leiden dat iedereen niet in staat is om te eten. Ze verwelkomen de ochtend met een loterij om verschillende gedenkwaardige prijzen te winnen en eindigen met de sneeuwkrab-stempeltour als hoofdprijs voor de winnaar van de eerste plaats.

8. Cultureel erfgoed: The Heirs Special (Aflevering 91,92,93)

De leden hebben nu de taak om de bewakers van het culturele erfgoed van Korea te worden, aangezien de leden zich opnieuw verdelen in Team Documentary (Jung Hoon, Seon Ho en Ravi) en Team Variety (Jong Min, Se Yoon en DinDin).

Ze gingen op pad om te leren over koorddansen, Taekkyeon, namsadang nori en ssireum terwijl ze tegelijkertijd probeerden missies te winnen voor hun maaltijden en de gouden schildpadden voor hun diner. De leden vinden het leuk om meer te weten te komen over hun culturele schatten!

Ten slotte staan ​​de leden frontaal tegenover verschillende stafleden in een traditioneel spel van Gijisi-touwtrekken. Uiteindelijk spelen ze voor de ochtendmissie die de mensen zal bepalen die naar Andong zullen gaan en de maskerdans op de melodie van Baby Shark via een video zullen promoten.

9. 100ste aflevering Special (Aflevering 99.100.101.102)

De tweede helft van aflevering 99 onthult de voorbereiding die de leden hebben getroffen om ervoor te zorgen dat ze een onvergetelijke tijd zullen hebben in hun 100ste afleveringsspecial in Jeju. De leden zullen, afhankelijk van het deel van het reisschema dat ze hebben gekozen, de nodige voorbereidingen treffen voor hun toegewezen reis.

De tour is niets zonder een twist, waarbij al hun geplande tours door hun eigen leden worden beoordeeld en geëvalueerd op basis van hun tevredenheid. De tour wordt afgetrapt met een historische en esthetische introductietour met Jong Min, gevolgd door Se Yoon, die de leden begeleidt naar een restaurant waar ze lunchen. Ze maken kennis met enkele specialiteiten van Jeju Island die ze nog nooit eerder hebben geprobeerd. Na de lunch neemt DinDin het over om ze te trakteren op Jeju's dessert, gerst gaeyeok.

's Avonds neemt Ravi het over en begeleidt de leden naar het diner bereid door een gerenommeerde chef-kok. In tegenstelling tot wat ze hadden verwacht, moeten ze een spel spelen om te kunnen genieten van het volledige diner. Jung Hoon begeleidt vervolgens de leden en hij neemt ze mee op een boottocht om Jeju's beroemde zilveren haarstaart te vangen, tot grote minachting van de rest van de leden. Na de stemming genieten de winnaars van een luxe ontbijt op een jacht, terwijl de verliezers de berg Halla beklimmen.

10. Romantische, ongeplande reisspecial (aflevering 107.108.109)

De aflevering begint met een voorproefje van de afgelopen KBS Entertainment Awards die verschillende prestigieuze onderscheidingen hebben gegeven aan de show, de productie en de leden. Vooral Se Yoon wint de KBS Grand Awards (Daesang), waardoor 2D1N een van de shows is met meer dan één entertainment Daesang-prijswinnaar. De leden gaan naar Chuncheon voor hun eerste reis in 2022. Voordat ze vertrekken, houden ze een kleine veiling van de ongebruikte items die ze hebben meegebracht en verdienen ze genoeg geld voor hun reis. Omdat het een ongeplande reis is, moeten de leden beslissen wat ze in Chuncheon gaan doen.

De eerste reis van 2022, de Romantische, Ongeplande Reis in Chuncheon gaat door. De leden gebruiken al het geld dat ze met de veiling hebben verdiend aan voedsel en gas. Als ze nog maar een paar cent over hebben, gaan ze een lening aan bij Geulyi Money. Ze moeten een spel spelen om het gewenste bedrag te verdienen, maar om het spel te spelen, moet je betalen.

Na een adembenemend optreden van Ravi net na hun diner, staan ​​ze nu voor het spel dat zal beslissen of ze comfortabel in de cabine kunnen slapen of buiten in de bijtende kou kunnen slapen. Zullen ze de moeilijke missie winnen of falen in de zogenaamd romantische aflevering?

11. Echte wintertraining (aflevering 112.113.114)

De echte wintertraining komt ongetwijfeld in actie, maar de leden weten niet dat er een nieuwe aanwinst op komst is! Het productieteam moet echter wel een talent hebben voor het casten van unieke castleden, want Na In Woo, het nieuwe lid, en de maknae van de show, verdwaalt tijdens zijn eerste aflevering en beklimt vervolgens een berg op 30 minuten rijden met de auto.

Terwijl ze het nieuwe lid ontmoeten, worden ze nu geconfronteerd met de wintertraining die ze allemaal zouden moeten ondergaan. In Woo moet zijn allereerste uitdaging op de show uitvoeren en iedereen staat te popelen om hem te zien slagen omdat hun lunch ervan afhangt. Voor het avondeten moeten ze de grond opgraven waar de ingrediënten zijn begraven en voor zichzelf koken. De nieuweling vindt alles fascinerend en leuk totdat hij hoort over de laatste uitdaging van de dag.

Nadat ze hebben gespeeld voor hun slaapgedeelte (omdat er toch niemand binnen kan slapen) en de ijskoude nacht hebben doorgeslapen, worden de leden wakker voor de ochtendmissie. Ze moeten alles inpakken en binnen 20 minuten de rivier oversteken voor een warm ontbijt. Na de missie gaan In Woo, DinDin en Ravi het water in, zoals ze in de laatste aflevering hadden beloofd.

12. Geoje is warm en vullend Special (Episode 114.115.116)

Hun volgende reis is naar het eiland Geoje, waar ze een botanische tuin bezoeken en een tekenquiz spelen om een ​​lunch te winnen. Na de lunch spelen ze een minigame, en het winnende team mag genieten van een lekker dessert in een café, terwijl het verliezende team met een jetboot in de koude oceaan moet varen.

Tijdens het diner gaan de leden naar een sauna waar ze de tekst van het lied van Cho Yong Pil uit het hoofd moeten leren, en het winnende team mag een feestmaal van oestergerechten eten. Het spel wordt bijna oneindig, met verschillende gaten in hun geheugen vanwege de lange tekst van het nummer. Na het eten spelen ze een spelletje bingo om te beslissen of het team buiten gaat slapen.

13. Generaties oud en nieuw speciaal (aflevering 117.118.119)

Deze week gaan de leden naar Namwon, een stad die bekend staat om de moddergerechten. Het thema van de reis is om de generatiekloof tussen Team OB en Team YB te verkleinen, dus elk lid van Team OB werkt samen met een lid van Team YB. Ze krijgen 100 vragen om elkaar beter te leren kennen. Later spelen ze het lunchspel om moddersoep te winnen.

Hun reis samen met hun partners gaat verder terwijl ze de stralende chemie tussen elk paar ontdekken. Voor de Dinner Game moeten ze zich vermommen en zich opstellen voor een populaire bakkerij, maar met de noodzaak om een ​​excentrieke missie te doen die zeker de aandacht zal trekken van andere mensen die in de rij staan. Als mensen ze pas herkennen als ze brood kopen, krijgen ze Namwon's lekkernijen voor het avondeten. Later spelen ze een verhit spelletje pingpong om te beslissen wie het brood mag eten.

Aan het einde van de reis spelen de leden een spel waarbij de Old Boys-leden en Young Boys-leden elkaars culturen kunnen leren kennen. De twee winnende teams mogen binnen slapen. De volgende ochtend beantwoorden ze vragen over elkaar om het ontbijt te winnen.

14. Wish Us Luck Special (Episode 122&123)

Deze week reizen de leden naar Seosan om te genieten van de lente met bloemen in volle bloei. Hun missie is om in het geheim een ​​kettingbrief door te geven, en het lid dat deze als laatste vasthoudt, krijgt een boete. Ze besteden ook tijd aan het najagen van geluk, omdat ze letterlijk verspreide klavertje vier vinden en veel foto's maken omdat ze wisten wat er op hen afkwam.

De leden spelen spelletjes tegen de productieploeg waarbij buikspek en ramen op het spel staan. Ze moeten de bemanning verslaan om meer porties voor hun diner te kunnen verdienen. Later wordt het lid dat de kettingbrief heeft onthuld, waarbij wordt getoond wat er in de kettingbrief stond, waarbij de ogen van elk van de leden met tranen vervuld werden. Ze eindigen de aflevering niet met een afscheid, maar met de belofte van een familie die zal wachten tot ze veilig terugkomen.

15. Good Son & Bad Son Race Special (Aflevering 124&125)

Volgens de traditie van bijna elk seizoen in 2 Days, 1 Night, overvallen de leden het huis van Na In Woo zonder zijn medeweten, waardoor hij geschokt en weerloos zijn huis binnenkomt. Ze hadden echter niet verwacht een bijna leeg huis te zien en een lang bed dat zeker bij hun lange maknae past. Ze staan ​​nu voor de uitdaging om hem voor te bereiden op het werk en te schieten binnen de tijd die is gesteld om kans te maken op Iced Americanos.

Om de Familiemaand te vieren gaan de leden naar Gongju, een stad van werelderfgoed. Ze zijn onderverdeeld in Team Good Sons en Team Bad Sons om te bewijzen hoe plichtsgetrouw ze zijn als zoon. Alle games en missies die ze moeten voltooien, zullen hun kinderlijke taken op de proef stellen, en het team dat de race wint, wint het diner. Uiteindelijk ontmoeten ze de leraar van een lid die hun hun ochtendmissie zou bezorgen, die zal bepalen wie eerder van het werk kan vertrekken dan de rest.

Hier is het tweede deel van de lijst met afleveringen van seizoen 4, 2021-2022, die je kunt beginnen met kijken als je geïnteresseerd bent! Maar eerlijk gezegd, de geweldige variétéshow heeft elke aflevering altijd speciaal en opmerkelijk gemaakt, waardoor de populariteit van 2 Days, 1 Night met succes nieuw leven werd ingeblazen. De show, nu met een gloednieuwe kleur als de belangrijkste productieveranderingen en met de toevoeging van Na In Woo, blijft hopelijk nieuwe horizonten bereiken. Welke van deze afleveringen zijn jouw favoriet en welke aflevering van 2021-2022 zou je aanraden aan een nieuwe kijker?