Drama's

[Drama Review] 'Goblin' - Aflevering 1

Eindelijk heeft het universum mijn gebeden gehoord door te creëren 'kobold' en het combineren van mijn twee favoriete K-Drama hotties - Gong Yoo en Lee Dong Wook! Hoewel een nogal simplistische titel, 'kobold' pakt een echte klap uit met een verfrissende, originele verhaallijn en veel actie die erbij hoort!
Zijn extensions waren echter NIET op punt...


Aflevering 1 was vrij lang, maar met reden. Er is zoveel ontwikkeld in deze ene aflevering, maar het bleef niet in een traag tempo hangen of liet de kijkers geen moment vervelen. Kim Shin ( Gong Yoo ), die twee achternamen voor een naam heeft, is een krijger die door de goden tot godheid is geworden vanwege zijn dorst naar wraak. Hij krijgt de gave van onsterfelijkheid, maar zijn straf is om iedereen van wie hij houdt te zien sterven. De gebruikelijke last van onsterfelijk zijn, maar het drama valt nog niet in de spiraalvormige afgrond van clichés.


Het feit dat Kim Shin een unieke reeks bevoegdheden krijgt, zoals telekinese of in brand vliegen, helpt de show bij het ontwikkelen van een aantal interessante scènes en het gebruik van cinematografie. Maar Kim Shin is niet het enige personage met een uniek geschenk; Ji Eun Tak ( Kim Go Eun ) geesten kunnen zien sinds Kim Shin het leven van haar moeder heeft gered. Nu zijn de twee Grim Reaper tegengekomen ( Lee Dong Wook ) en hun verleden begint zich te ontvouwen naarmate ze dichterbij komen. Op zijn zachtst gezegd een vreemd stel, maar zeker een geweldige dynamiek.

De show is behoorlijk afhankelijk van cinematografie om meer actie te laten zien in bepaalde scènes, zoals wanneer Kim Shin een schip laat zinken of zelfs wanneer hij wordt opgewekt.�
Ik geniet echter tijdens het hele drama van de vrij eenvoudige toevoegingen ervan, zoals wanneer Ji Eun Tak de arm van Kim Shin grijpt en deze plotseling in blauwe vlammen ontbrandt. Ik hoop alleen dat we meer spookachtige geesten of zelfs gevechten tussen andere geesten te zien krijgen, aangezien Ji Eun Tak ze allemaal kan zien. Het zou gemakkelijk vergelijkbaar kunnen worden met de populaire Japanse anime 'Blauwe Exorcist,' maar dat zou ik niet erg vinden. �


Er is echter één ding dat me vaag irriteert. Ik haat het om dit nog een keer te vragen - maar ligt het aan mij of houden deze K-Drama's gewoon van het lenen of rippen van dezelfde, zo niet vergelijkbare, soundtracks? Ik voelde een beetje van 'De K2' beïnvloeden zo nu en dan met het lichte heilige gezang en neuriën voor de intensere gevechtsscènes.


Desondanks maakt 'Goblin' gemakkelijk gebruik van het magische, bovennatuurlijke concept, veel beter dan 'The Legend of The Blue Sea'. Het is niet overdreven en hun magische achtergronden passen goed bij de stijl van elk personage.
Als het gaat om karakterdynamiek, is er veel liefde voor sommigen en haat voor anderen. Hoewel we in 'Cheese In The Trap' dol waren op haar onhandige en innemende persoonlijkheid, lijkt Kim Go Eun diezelfde stijl, een klein beetje, ook naar 'Goblin' te hebben overgebracht. Ondanks dat haar karakter deze keer voor zichzelf blijft, heeft Ji Eun Tak ook een zeer geestige manier van praten en lijkt ze af en toe hardwerkend en toch chagrijnig over te komen. Misschien zijn dit gewoon de natuurlijke eigenschappen van Kim Go Eun?


Wat me aan het lachen maakt, is de bereidheid van Ji Eun Tak om de Goblin's Bride te zijn en haar liefde voor Gong Yoo gemakkelijk toe te geven. Er zijn maar drie plausibele redenen: Gong Yoo is gewoon zo lekker, ze heeft dringend een vriendje nodig, of haar tante is gewoon een te grote b!tch om mee om te gaan. Ik zou zeggen dat het de laatste is. Hoewel ik het cool vind en graag in dezelfde positie zou zijn als Ji Eun Tak, vindt niemand het vreemd dat ze een meisje van net 19 koppelen aan een 1000-jarige man? Nee? OKÉ. (Waarom doen verhalen dat zo graag? Re: 'Twilight', 'Jij die van de sterren kwam' ?)
Hoe dan ook, ik kan Yoo Duk Hwa helemaal niet uitstaan. De hele respectloze, spraakzame en lastige kinderact is niet schattig of grappig. Afgezien daarvan weet ik zeker dat hij een soort komische noot zal spelen en wat humoristische problemen zal veroorzaken terwijl hij met Magere Hein samenwoont, maar voor nu zie ik geen doel in zijn karakter.


Over die hottie gesproken (ja, de Magere Hein), de regisseur hield ook in gedachten welk personage heel goed bij bepaalde profielen zou passen, omdat ik vind dat Lee Dong Wook de absoluut perfecte keuze was voor Magere Hein. Lee Dong Wooks kille blik en verharde uitdrukkingen passen hand en hand bij het gebruikelijke beeld van hoe Magere Hein zou moeten zijn. Als Lee Dong Wook echt deel uitmaakt van het hiernamaals, kijk ik niet achterom! #ByeStudentenleningen


Als het op romantiek aankomt, zie ik dat de 'Goblin' ons hart al in vuur en vlam zal zetten. Sommige kijkers denken misschien dat 'Goblin' hier en daar bezaaid was met oubollige aspecten, maar ik vond er bijna geen. Die slow motion-scène tussen Ji Eun Tak en de eerste ontmoeting van Kim Shin was gewoon geweldig en volledig ontzagwekkend. Ik moet vaker in de regen rondlopen! Er waren ook een paar simpele momenten die ook romantischer leken, zoals wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten op de rotsen boven de kustlijn en Kim Shin haar boekweitbloemen voor haar geeft. 'deprimerende verjaardag.'Mijn nieuwe behang!


Een ander belangrijk aspect is dat 'Goblin' ook gebruik maakt van het heen en weer schakelen tussen verschillende tijdsperioden, maar ook tussen plaatsen, zoals toen Ji Eun Tak en Kim Shin tegen het einde in Canada aankwamen. Ik vraag me af of we nog meer flashbacks naar het verleden zullen tegenkomen voor meer diepgaande details over waarom Kim Shin als een verrader werd gebrandmerkt.


Over het algemeen ontwikkelde het plot zich uitstekend. In het begin voelde ik me een beetje dubieus, maar in zijn geheel evolueerde aflevering 1 naar iets anders en cools. Ik heb al verwachtingen voor aflevering 2 en kan niet wachten om te zien wat er ook in de afleveringen van komend weekend zal gebeuren!

Hoewel ik de voorkeur geef aan de meer magische, huidige dagperiode, weet ik dat het nodig is om te herhalen en heen en weer te springen om meer cruciale punten van het hele plot te onthullen. Voor nu zullen we afwachten wat er precies in petto is voor onze knappe Goblin, Magere Hein en de schattige maar verwarde Goblin Bride.


SCORE:
Verhaallijn ................ 7
Prestatie ...... 7
Pacing ........... 7


ALGEMEEN......7