Nieuws

Griekse sportcommentator ontslagen wegens racistische opmerking over Koreaanse tafeltennisatleet: 'Hun ogen zijn smal, dus ik begrijp niet hoe ze de bal heen en weer kunnen zien bewegen'

AKPOPHEF

Volgens verschillende rapporten van de media over de hele wereld heeft een sportcommentator van de Griekse tv Dimosthenis Karmiris werd ontslagen na het maken van een racistische opmerking tijdens de ' Olympische Spelen in Tokio 2020 '.

De Washington Post meldde eerder op 27 juli dat Karmiris was uitgenodigd als gastcommentator op Griekenland's ZIJN Televisie voor een uitzending van Zuid-Korea vs. Griekenland bij de voorrondes van het tafeltennis voor heren enkelspel.

Tijdens deze voorronde, Zuid-Korea's Jung Young Siko versla die van Griekenland Panagiotis Gionis om door te gaan naar de kwartfinales. Na het verlies van Griekenland merkte Dimosthenis Karmiris op: Hun ogen zijn smal, dus ik kan niet begrijpen hoe ze de bal heen en weer kunnen zien bewegen.

Toen kritiek op de racistische opmerking online overspoelde, kondigde ERT later die dag aan: Racistische opmerkingen horen niet thuis op de openbare televisie. De samenwerking tussen ERT en Dimosthenis Karmiris is vandaag, direct na de ochtendshow, beƫindigd.