Blogs

Groepen die onlangs zijn beschuldigd van het kopiëren van BTS versus plagiaatbeschuldigingen over BTS

Plagiaatcontroverses van Rap Monster in 2015 en 2016

De eerste controverse begon in 2015, toen een Twitter-gebruiker duidelijk wees op een geval van plagiaat waarbij Rap Monster betrokken was.

Bij herhaalde pogingen in de aanloop naar 2016 kon de Twitter-gebruiker duidelijk aantonen dat de volgende tekst was opgeheven:

Ik zal je onderstreping worden omdat je zo belangrijk bent.


De Twitter-gebruiker van Rap Monster heeft dit meerdere keren gedaan. Andere teksten en poëzieregels bleken ook geplagieerd te zijn, wat wijst op een veel bredere praktijk van stroperij. Inderdaad, een andere Twitter-gebruiker wees ook snel op gestolen lijnen van hem. Het volgende vers is er een van:

Als je eenzaam in bed ligt, wordt het bed groter.


Nadat herhaalde beschuldigingen de aandacht begonnen te trekken, bevestigde Rap Monster uiteindelijk deze beschuldigingen en verontschuldigde zich:

Allereerst wil ik mijn oprechte excuses aanbieden. Ook al sta ik nog maar aan het begin van mijn carrière, als kunstenaar voel ik vaak de pijn om iets te creëren. Als ik niet in staat ben om muziek te schrijven vanuit mijn eigen inspiratie, haal ik mijn inspiratie uit praten met vrienden, het lezen van boeken die ik leuk vind, films kijken, interviews en brieven van fans. Telkens wanneer een regel indruk op mij maakt, schrijf ik de regel op in mijn memo.

De meeste worden na verloop van tijd vergeten, maar nadat ik erop ben gewezen, realiseer ik me dat ik onbewust een fout heb gemaakt. Ik concentreerde me op het simpelweg schrijven van het nummer zonder aandacht te besteden aan het vinden van de ware bronnen voor mijn regels. Alles is mijn schuld en ik realiseer me dat de oorspronkelijke maker van de citaten zich erg beledigd moet voelen.

Ik zal persoonlijk contact opnemen en proberen de verantwoordelijkheid te nemen. Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan iedereen die op mijn fout heeft gewezen en die gekwetst is door mijn acties. Het spijt me en ik ben alle fans dankbaar die van me houden, ook al ben ik een man met veel fouten.

Omdat ik de pijn van de schepping ken, zal ik van nu af aan denken aan de verantwoordelijkheden van het kunstenaarschap in de eerste plaats.


======= =======

Kort na deze verontschuldiging kwam er nog een plagiaatprobleem in zijn songwriting naar voren. Halverwege 2016 had iemand die ook een Kpop-fan was een oude 'Beats by Dr Dre'-commercial met Kendrick Lamar ter sprake gebracht en erop gewezen hoe het klonk als het couplet van Rap Monster in BTS 'Cypher Pt. 2.' De commercial werd uitgebracht in december 2013 terwijl 'Cypher Pt. 2.' werd uitgebracht in februari 2014. Sommige fans zeiden dat ze teleurgesteld waren in RM, terwijl sommigen beweerden dat de verzen niet hetzelfde waren, maar gewoon vergelijkbaar.

Of deze overeenkomst nu plagiaat was of niet, het schrijven van inspirerende teksten van een andere rapper lijkt niet rechtvaardig. Iedereen kan worden beïnvloed door een boek, een poëzie, een lied, maar bij het gebruik ervan is bronvermelding noodzakelijk. Als de bron niet wordt vermeld, wordt het plagiaat. Het is duidelijk dat Rap Monster een probleem heeft met het citeren van bronnen.

Is de timing van BTS-concepten toeval?

BTS is onderhevig geweest aan kritiek op het kopiëren van EXO vanwege hun concept Boy in Luv (gerealiseerd in februari 2014), dat kort na EXO's Growl (gerealiseerd in juli 2013) uitkwam. EXO-fans beweerden dat BTS probeerde EXO's concept van schooljongens en het dragen van schooluniformen te kopiëren.

Ja, het schoolconcept wordt door veel groepen gebruikt en de eerste die dit concept gebruikte is ook niet Exo. Maar Growl werd eind 2013 een grote hit en na de interesse van 'Growl' maakte BTS een comeback met hetzelfde concept.

======= =======

Nadat BTS Young Forever in 2016 uitbracht, beweerden SHINee-fans dat de albumillustraties van BTS te veel lijken op die van SHINee in 2014. ('I'm Your Boy' stond voor de derde dag op rij bovenaan de Oricon-albumlijst van Japan, voor de eerste keer dat Shinee de nummer 1 plek op de wekelijkse chart bereikt sinds hun Japanse debuut in juni 2011.)

Enkele van de verdedigingen voor deze claims:

'De teaser staat in een hoek die in het buitenland veel wordt gebruikt. Er zit inderdaad een heteluchtballon in de MV maar heteluchtballonnen werden niet alleen gebruikt door SHINee'


…in plaats van voor de camper te zitten zoals BTS, rent SHINee de camper uit. Het zijn beide kampeerconcepten en het is moeilijk om het plagiaat te noemen.


======= =======

In 2015 domineerden de nummers die BIGBANG voor MADE uitbracht dat jaar. De meeste nummers werden hits en de BIGBANG-wind blies. Maar toen gebruikte BTS opnieuw een soortgelijk concept met de meest populaire groep van die tijd.

(Links: BIGBANG's Sober; Rechts: BTS' The Most Beautiful Moment in Life, Part 2 teaser foto's)


Een andere heeft G-Dragon en V die vergelijkbare outfits en kapsels aantrekken:

Natuurlijk kunnen deze (zomerkamp, ​​middelbare school, bovennatuurlijke, retro, futuristische etc.) concepten niet worden gemonopoliseerd. Vooral sommige concepten zijn vrij gebruikelijk in k-pop en kunnen door elke groep worden gebruikt.

Elke keer dat deze discussies naar buiten kwamen, gleed elke BTS-fan over door deze zin te gebruiken. MAAR er waren er niet slechts één, maar vele malen dat overeenkomsten kunnen leiden tot kopieerdiscussies. Is het altijd toeval? Is de timing van overeenkomsten niet opmerkelijk? Ze profiteerden van wat toen populair was en gebruikten een soortgelijk concept met succesvolle concepten uit die periode. Waar is originaliteit?


Gebruik van ongewone items

In 2018 deden de zwarte mantels en het gruwelijke 'Fake Love'-podium van BTS denken aan de identieke scène van EXO's MV. Het gaat niet om de superkrachten in MAMA maar om de kunstvormgeving van toneel. Hebben andere groepen ooit zwarte mantels gedragen? Dit decor is ongewoon en iconisch. Is het daarom niet waarschijnlijk dat je aan EXO - MAMA denkt als BTS hetzelfde decor doet?


======= =======

BTS's Love Yourself 'Answer'-teasers waren vrij gelijkaardig met SF9's comeback-teaserfoto's van juli 2018 voor 'Sensuous'. Hoewel SF9-fans zeiden dat ze niet dachten dat het een kopie was, ontkenden Bts-fans de gelijkenis snel.

De beschuldigingen van muzikaal plagiaat

Soms worden gekochte samples gebruikt in liedjes. En soms zijn sommige nummers een remake. Degenen die het originele nummer niet kennen, denken misschien dat het remake-nummer een kopie is. Daarom moeten we geplagieerde nummers niet verwarren met gebruikte samples of remakes. Er zijn ook samples gekocht door BTS, klik op HIER om deze voorbeeldlijst te bekijken.Monsters die niet zijn gekocht, zijn natuurlijk geplagieerd. Sommige (niet alle) van de geluiden die overeenkomsten hebben, hoewel niet gekocht (dus zeg niet dat het samples zijn):BEAST' CF RODE Clip - & BTS - RUN


Flo Rida's hit GDFR & BTS' Dope

Zwarte beer - Deadroses & BTS' Dode bladeren

BLOK B BASTARZ - Nul voor gedrag & BTS- MIC DROP• Leger beschuldigde Chanyeol van plagiaat van Suga's flow in First Love. Maar zelfs het stoere Chanyeol's nummer Hands werd uitgebracht in 2017, het werd gecomponeerd in 2014 en dezelfde stroom in Hands werd gebruikt in EXO's Promise dat werd uitgebracht in 2015. Suga's eerste liefde werd uitgebracht in 2016. Dus leger beschuldigde Chanyeol eigenlijk van plagiaat van Suga's rap, ook al gebruikte hij de stroom officieel in 2016. In deze situatie is het eigenlijk Suga die de stroom van Chanyeol plagieerde.


======= =======

Waarom heb ik dit bericht opgesteld? Sommige of theBts-fans zijn de afgelopen jaren behoorlijk agressief en arrogant geweest. Ze beschuldigen constant andere groepen van het kopiëren van Bts. [Zoals Stray Kids (District 9) & BTS (N.O), NCT Dream (Don't Need Your Love) & BTS (Boy With Luv), Oneus (LIT) & BTS ( IDOL), Super Junior (I Think I) & BTS (Fake Love) of MONSTA X's Engelse liedjes en Amerikaanse promo's en nog veel meer.] Maar blijkbaar kennen de meesten de kopie niet bewering geschiedenis van hun groepen. Of de bovenstaande beweringen nu echt zijn of niet, de groep met het hoogste aantal vraagtekens over kopiëren is BTS. Als andere groepen bij dergelijke discussies betrokken zijn geweest een keer , BTS is erbij betrokken vele keren . Dus zouden deze fans, die anderen altijd van kopiëren beschuldigen, niet twee keer moeten nadenken voordat ze hen de schuld geven?

Bovendien komt deze regel uit het interview van Bang Shi Hyuk met Korea Joong Daily in 2016:


Als we worden beschuldigd van het kopiëren van YG of SM, dan betekent dat dat we iets goed doen

bronnen:
http://mengnews.joins.com/view.aspx?aid=3025956

https://www.digitalmusicnews.com/2017/03/26/bts-plagiarism-rap-monster-kpop/

https://aminoapps.com/c/k-pop/page/blog/rap-monster-plagiarized-again/26IN_umpvpe3r6JREbPE3G2o4end7l

http://www.asianjunkie.com/2016/01/06/btss-rap-monster-under-fire-for-plagiarizing-kendrick-lamar-verse/

https://www.allkpop.com/article/2016/05/bts-copied-shinees-concept-for-their-latest-album

https://www.allkpop.com/article/2016/05/netizen-provides-arguments-that-bts-didnt-copy-shinee
https://www.carthrottle.com/post/2z623yj/
https://www.kpopmap.com/netizens-accuse-bts-of-plagiarizing-flo-rida/