Blogs

Beste K-Drama OST's aller tijden


Er kunnen veel redenen zijn waarom een ​​K-drama het bekijken waard is. Misschien als de verhaallijn goed is, vonkt de chemie tussen de hoofdrolspelers dat vuur, of omdat hun acteerwerk geweldig is. Maar wat de show gedenkwaardig maakt, zijn de OST's, de soundtracks die kracht toevoegen aan een scène.

In de loop der jaren zijn er veel nummers geproduceerd voor drama's die eeuwig werden. Deze nummers zijn het leven van de show en liggen zelfs na al die jaren nog steeds op ieders lippen.

Hier zijn enkele van de beste K-Drama OST's aller tijden.

1. Als ik sterf, ben jij het -BTS's Jin en V (Hwarang: De dichter-krijger)


Dit nummer, geschreven door Oh Jun Sung, heeft een vrolijke groove en is het themalied van de elitegroep 'Hwarang'. De zang wordt verzorgd door BTS-ledenJinenIN,oftewel Kim Taehyung. V maakte ook zijn acteerdebuut met de show waarin het personage van Han Sung wordt geportretteerd.

2. Blijf bij mij - Chanyeol, Punch (Goblin/Guardian: The Lonely and Great God)


Dit is een van de beroemdste OST's aller tijden. Gezongen door EXO'sChan-yeolen Punch, Stay With Me's muziekvideo werd de allereerste K-drama OST MV die 300 miljoen views op YouTube bereikte. Het is een prachtig nummer waarin beide zang samensmelten om een ​​rustgevend meesterwerk te creëren.

3. Zonsondergang – Davichi (crashlanding op jou)


Davichi staat bekend als de OST-koninginnen, aangezien het duo enkele van de beste Kdrama-nummers aller tijden heeft geproduceerd. Sunset from Crash Landing on You is een langzaam geruststellend nummer met teksten die de liefde tussen de twee hoofdrolspelers perfect definiëren.

4. Alles wat ik doe - Roy Kim (Romance is een bonusboek)


Een nummer dat perfect het thema en de emoties van de personages weergeeft, Roy Kim, bereikte hiermee zijn hoogtepunt. De teksten zijn prachtig, maar zijn stem maakt het nummer nog beter. Het is een van de meest populaire nummers uit dit drama.

5. Mijn lot – Lyn (Mijn liefde van de ster)

Het drama gaat over twee mensen die waarschijnlijk niet bedoeld zijn om elkaar te ontmoeten, aangezien Do Min Jun een alien is die al 400 jaar op aarde leeft. Het nummer drukt dit spel van het lot en de verwarring van de personages met liefde heel goed uit.

6. Sweet Night - BTS's V (Itaewon-klasse)


V, de crooner van 'Scenery' en 'Winter Bear', zingt dit indiepopnummer en nam ook deel aan de productie ervan. Het akoestische gitaargeluid op de achtergrond met het gezoem van V en het melodieuze gefluit op het einde maakt dit een perfecte troosttrack.

7. We liegen allemaal - Hajin (hemel kasteel)

Hajin leent haar soulvolle stem voor deze OST van Sky Castle. 'We all Lie' is een nummer dat de kwetsbaarheid en verstoring in het leven van de personages heel goed weergeeft. De teksten doen volledig recht aan de plot van het verhaal.

8. Jij bent mijn alles - Gummy (Afstammelingen van de zon)

Zoals we weten, gaat dit drama over twee plichtsgetrouwe mensen die geen tijd kunnen vinden voor liefde. De OST geeft de emoties van de hoofdrolspelers heel goed weer en speelt door de reeks heen om de prachtige scènes nog indrukwekkender te maken.