Nieuws

Bevestigde BTS in wezen de 'Lentedag'-theorie?

Op 23 november, Esquire Magazine een interview gepubliceerd metBTS.

BTS sprak over verschillende onderwerpen vanaf hun kijk op de definitie van mannelijkheid van de samenleving tot hun onverwachte wereldheerschappij . Veel fans lazen extatisch het interview van BTS door en lieten hun mond vallen toen BTS de theorie achter hun populaire nummer noemde. Lentedag .'

Toen BTS 'Spring Day' uitbracht, was het drie jaar na het tragische Sewol Ferry-incident. In 2014 was een klas middelbare scholieren op een schoolreisje op een veerboot toen de tragedie plaatsvond. Het incident werd uitgezonden op het nieuws terwijl burgers van Korea de veerboot langzaam in de oceaan zagen zinken. Toen het incident plaatsvond, wisten veel Koreanen niet waarom de reddingsoperatie zo lang duurde.

Op deze gruwelijke dag stierven 304 mensen, waarbij de meeste doden de jonge studenten waren die te horen kregen dat ze in hun hutten moesten blijven terwijl de boot in het water werd verzwolgen. Dit was de gebeurtenis die licht bracht in de regering van president Park Geun-hye .

Na het incident waren veel entertainers die over het incident spraken en tegen de regering spraken op de zwarte lijst en uitgesloten van overheidssteun . De gele herdenkingslinten van het tragische incident werden op school verboden door het ministerie van Onderwijs.

Omdat BTS de idoolgroep is waarvan bekend is dat ze hun ideologie en meningen over de samenleving uiten en de controversiële politieke onderwerpen nooit schuwt, speculeerden veel fans dat BTS's 'Lentedag' zinspeelde op het Sewol Ferry-incident.

Ten eerste vertelden fans het nummer aan het Ferry-incident toen de tragedie plaatsvond in het voorjaar. Ook bracht BTS conceptfoto's uit met gele letters op een zwarte achtergrond bij het maken van een comeback om de fans te herinneren aan de gele linten om de Sewol-slachtoffers te herdenken.

Ook, in de muziekvideo, lid Jimin wordt gezien voor de zee met een paar sneakers. De Sewol-veerboot zonk in de oceaan, maar de schoenen van de slachtoffers werden in de haven achtergelaten samen met gele linten met berichten aan hen.


Velen gingen door met hun speculaties terwijl BTS na het incident donaties deed aan de slachtoffers. Drie jaar zijn verstreken sinds het nummer werd uitgebracht en Jin bevestigde dat het lied verwees naar een triest incident. Hij beweerde, ' Het gaat over een trieste gebeurtenis, zoals je zei, maar het gaat ook over verlangen .'

Ondanks de censuur van de overheid en het risico om op de zwarte lijst te komen, kon BTS de boodschap via het lied overbrengen. Nadat het interview met Esquire Magazine was uitgebracht, kregen fans kippenvel toen ze de gedetailleerde complexiteit in BTS-nummers realiseerden en waren ze opnieuw verbaasd over de groep.