Blogs

Heeft het huwelijk invloed op de carrière in de Koreaanse entertainmentindustrie?

Er zijn talloze gevallen geweest van Koreaanse beroemdheden die tot het laatst mogelijke moment de waarheid over hun privéleven of meer specifiek hun liefdesleven verborgen hielden. Het meest recente geval hiervan is wanneer:Chenkondigde schijnbaar uit het niets aan dat hij ging trouwen en dat het paar een kind verwachtte. Terwijl de meerderheid van de Netizens het nieuws toejuichte en Chens beslissing om het bekend te maken, was een heel klein aantal mensen niet zo blij. Het is voor de normale persoon moeilijk te begrijpen hoe mensen ooit zouden kunnen afkeuren dat hun idool hun geluk deelt.

Sommige fans zijn een beetje te meedogenloos als het gaat om bezitterig zijn van hun favoriete beroemdheden. Veel hiervan is meestal afkomstig van Koreaanse netizens, omdat hun concept van een idool in steen gebeiteld is. K-Fans noemden Chen zelfs egoïstisch en scholden hem uit omdat hij hen had verraden en eisten dat hij de groep onmiddellijk zou verlaten. Geloof het of niet, dergelijke berichten begonnen zelfs trending te worden op online forums. Vaak houden idolen of acteurs hun huwelijk volledig geheim uit angst voor deze vergelding. In februari 2020 zei K-popzanger Lee Jae-hoon van COOL dat hij in 2009 trouwde en twee kinderen heeft, twee dagen nadat acteur Sung Joon zijn huwelijk in december 2018 onthulde, evenals het feit dat ze samen een kind hadden. Je kunt je alleen de emotionele tol voorstellen die hij moest dragen, zijn huwelijk zo lang te moeten verbergen. H.O.T.'sMoon Hee JunenCrayon Pop's Soyulwaren slechts 6 weken aan het daten voordat ze erachter kwamen dat Soyul zwanger was.

He Jun stelde bijna onmiddellijk ten huwelijk en het paar trouwde. Netizens reageerden opnieuw snel en beweerden dat het een jachtgeweerhuwelijk was en dat de twee niet zo vroeg in de relatie een kind zouden moeten krijgen omdat het onverantwoordelijk was. Toen acteur Bae Yong Jun en Park Soo Jin trouwden en fans overrompelden, werd het internet overspoeld met valse geruchten over de relatie. Als zodanig verbergen beroemdheden hun privéleven veel liever voor de media. De angst van de sterren om hun populariteit te schaden zou een belangrijke reden kunnen zijn, volgens Kwon Young-Chan, een komiek die psycholoog is geworden. Talloze beroemdheden geloven dat het huwelijk zal leiden tot een daling van hun populariteit, vertelde Kwon aan de Korea Times. Voor hen betekent het verliezen van populariteit het verlies van fans die hen economisch gewin opleveren. Hij voegde eraan toe dat veel volgelingen, vooral degenen die jong en ongehuwd zijn, de neiging hebben om hun sterren als 'droomliefhebbers' te beschouwen. Daarom kunnen ze, zodra ze erachter komen dat beroemdheden getrouwd zijn, zich gemakkelijk afwenden. Het Koreaanse ideale idool verkoopt in wezen een droom en zodra de illusie niet langer kan worden gehandhaafd, verliezen entertainers blijkbaar hun aantrekkingskracht.

Tegenover de donkere kant van de maan staat echter de heel erg mooie steun die altijd vanuit de meerderheid binnenstroomt. Alle hierboven genoemde beroemdheden werden overweldigd door de steun van echte fans en leiden gelukkig hun getrouwde leven en een stabiele carrière.

WanneerRegenenenKim Tae Heegetrouwd ofTaeyangenMin Hyo Rinhun huwelijk aankondigden, was er niets dan liefde en lieve wensen. Hee Jun en Soyul zijn bevallen van misschien wel de meest schattige jongen. JamJam en de familie zijn enorm geliefd bij zowel Koreaanse fans als internationale fans vanwege hun optreden op 'The Return Of Superman'.


Chen heeft veel meer warme wensen gekregen dan hij deed en hij heeft nog steeds een heel leger EXO-L's achter zich. Na dit incident, alsof ze ervoor willen zorgen dat hun idolen zich veilig en zelfverzekerd genoeg voelen om hun geluk te delen, komen fans naar voren om uitdrukkelijk hun steun voor de toekomst te betuigen.

In de K-Drama-industrie is de reactie op het huwelijk iets minder hard. Er zijn meerdere getrouwde acteurs en actrices die nog steeds hoofdrollen spelen en hun aantrekkingskracht is nog niet eens minder geworden. Acteurs zoalsJi Sung,Lee Bo Young, Kim Tae Hee,Gewonnen Bin,Jo Jung Suk,Ryu Su Young,Park Ha-sun,Lee Sang Woo,Kim So Yeon,Lee Byung Hun,Lee Min Young,Choi Won Young,Jun Ji Hyunzijn nog steeds enkele van de meest populaire acteurs in de industrie, om er maar een paar te noemen. Jun Ji Hyun maakt een langverwachte comeback met 'Mount Jiri' en 'Kingdom' seizoen 3. Zelfs acteurs die nu gescheiden zijn van hun voormalige partners hebben weinig tot geen tegenslagen in hun carrière gehad.

Hwang Jung Eumspeelde de vrouwelijke hoofdrol in twee tv-drama's, rug aan rug (‘Mystic Pop-Up Bar’ en ‘To All The Guys Who Loved Me’).Song Hye KyoenSong Joong Kizijn beide nog steeds immens populair als top Hallyu-sterren en het heldere licht van hun succes lijkt niet van plan te zijn om op korte termijn te dimmen.

Aan het eind van de dag zal een echte fan zijn artiest steunen en blij zijn met hun geluk, ongeacht wat, hoe of wanneer en zolang artiesten deze ruggengraat sterk en veilig hebben, zullen ze meer vertrouwen hebben om zich open te stellen en te delen hun leven als mensen eerst, idolen op de tweede plaats.