Blogs

Hier is alles wat ik leuk vond aan de première van 'Lovers of the Red Sky'

Kim Yoo JungoenAhn Hyo Seop's ' Liefhebbers van de rode lucht ' is officieel in première gegaan, en het zou niet overdreven zijn om te zeggen dat dit anders is dan alles wat we ooit eerder hebben gezien. Dit drama, een mix van feiten en fictie, vertelt het verhaal van een vrouwelijke schilder, Hong Cheon Gi, die haar lot verstrengeld vindt met dat van Ha Ram in een verwrongen lot. Aan het begin van het verhaal wordt al gesuggereerd dat de dingen uit elkaar moeten vallen voor Cheon Gi en Ha Ram om het centrum te behouden.

Spoiler alert!

De tragische strekking van het centrale verhaal wordt geponeerd voordat we zelfs maar kennismaken met de personages. Dit is de manier waarop het drama ons vertelt dat we ons niet moeten vergissen dat dit slechts een eenvoudig, tijdloos liefdesverhaal is. Het lot, de tijd en het leven worden gepersonifieerd door de figuur van de 'Samshin' of de drie godinnen van geboorte, dood en het evenwicht tussen de twee, wat ons een alwetend perspectief geeft op de gebeurtenissen die zich ontvouwen waar we moeten geloven dat alles gebeurt voor een reden. Maar zoals bij elk drama dat we eerder hebben gezien waarin Samshin of het goddelijke in een of andere vorm wordt gebruikt, zoals 'Goblin', belooft het bijna nooit veel goeds voor onze hoofdpersonen.

De verhalende structuur van het drama is zo ontworpen dat het ons het einde voor het begin geeft. Nadat demonische anarchie op de wereld losgelaten is, maakt een jonge vrouw die haar minnaar had verloren een schilderij dat het kwaad erin verzegelt. Uiteindelijk verdwijnt de vrouw. Vermoedelijk is deze vrouw Cheon Gi, de uitverkorene die de wereld moet redden. Ondanks de kennis van een einde dat op het eerste gezicht zinloos klinkt, vooral omdat beide primaire agenten van het verhaal schijnbaar ophouden te bestaan, worden we hoe dan ook in het verhaal getrokken.

Elke aflevering zit boordevol informatie en er is geen moment over. De relatie tussen Cheon Gi en Ha Ram ontwikkelt zich snel maar oprecht, ook al zijn ze kinderen. Toegegeven, het was echter een beetje verontrustend om te zien hoe hun genegenheid zich manifesteerde door middel van een kus. Daarnaast, kindacteurs Lee Nam Gyeong (jonge Cheon Gi) en Choi Seung Hoon (jonge Ha Ram) doen geweldig werk bij het opzetten van het verhaal van onze door sterren gekruiste geliefden in de allereerste aflevering.

Op 28-jarige leeftijd is Cheon Gi etherisch prachtig, en Ha Ram is onweerstaanbaar knap. Kim Yoo Jung en Ahn Hyo Seop zien eruit alsof ze zo uit een manhwa zijn gelopen, en hun chemie is op zijn zachtst gezegd elektrisch. De herinneringen van Ha Ram zijn verdwenen, maar ze worden gewekt in de aanwezigheid van Cheon Gi, precies zoals Samshin voorspelde. De plot begint duidelijker te worden, maar we zijn nog lang niet uit het bos.

Van personages die ingewikkeld zijn ontworpen en ontwikkeld tot conflicten die de grenzen van onze dimensie overstijgen, 'Lovers of the Red Sky' is het soort drama dat zich maar één keer in een blauwe maan voordoet. In feite is het misschien wel een van de beste sageuk drama's die we al heel lang hebben gehad.

Over het algemeen, als we de CGI excuseren, schreeuwt alles aan dit drama perfectie. Net als de tragedies van Shakespeare, zal dit verhaal je hartzeer bezorgen, maar je zult toch niet merken dat je wegkijkt. Immers, als de logica van K-Drama iets is om af te gaan, maakt het lot geen kans voor ware liefde.