Blogs

Dit zijn de artiesten met de meeste #1-hits op Billboard's K-pop Hot 100

De K-pop Hot 100 is een muziek singles chart in Zuid-Korea, gelanceerd door Aanplakbord in combinatie met Billboard Korea op 25 augustus 2011. De grafiek vierde onlangs zijn 10e verjaardag en gebruikt dezelfde multimetrische methodologie als de Amerikaanse Hot 100 .

Dit zijn de artiesten met de meeste #1-hits in de K-pop Hot 100-hitlijst van Billboard in de afgelopen 10 jaar:

#5 K.Will (gelijkspel)

K.Will heeft vier nummer 1-hits op K-pop Hot 100: ' Alsjeblieft niet ,'' Liefde Bloesem ,'' Je kent geen liefde, ' en ' Als een ster .'

#5 Busker Busker (gelijkspel)

Busker Busker heeft ook vier nummer 1-hits op de kaart staan: ' Tokyo meisje ,'' kersenbloesem ,'' Als je echt van me houdt, ' en ' Liefde, in het begin .'

#5 Zuster (Stropdas)

Sistar heeft ook vier nummer 1-hits (verbonden met K.Will en Busker Busker): ' Zo cool ,'' Alleen ,'' Houden van jou, ' en ' Geef het aan mij .'

#4 EXO

EXO is de 4e plaats artiest met de meeste nummer één hits met vijf (5) nummers: ' Ko Ko Bop ,'' Stroom ,'' Universum ,'' Tijd, ' en ' Liefdesschot .' EXO is ook de eerste jongensgroep die in één jaar (2017) drie nummer 1-hits heeft.

#3 TWEEMAAL

TWICE staat op de 3e plaats met de meeste nummer één hitnummers met zes (6): ' Signaal ,'' Like ,'' Hart Shaker ,'' Wat is liefde? ', ' De nacht wegdansen ' en ' Bijzonder voelen .' TWICE is de meidengroep met de meeste nummer één hits in de hitparade. TWICE is ook de eerste en enige meidengroep met drie nummer 1-hits in één jaar (2017).

#2 BTS

BTS staat op 2e plaats met de meeste nummer één hits met 8 nummers: ' DNA ,'' Nep liefde ,'' idool ,'' Jongen met Luv (met Halsey), '' Op ,'' Dynamiet ,'' Boter, ' en ' Toestemming om te dansen .' BTS is de idolgroep met de meeste nummer één hits op de kaart.

#1 IU

IU is de artiest met de meeste nummer één hits met 15 nummers: ' Jij ik ,'' Elk einde van de dag ,'' De rode schoenen ,'' Vrijdag ,'' Geen lente, liefde of kersenbloesems ' (met Hoog4), ' Mijn oude verhaal ,'' Liefdesverhaal ' (met Epik High), ' Zielsverwant ' (met Zico), ' Bbibbi ,'' Liefdesgedicht ,'' Blueming ,'' Acht ' (met Suga), ' Beroemdheid ,'' Lila ,'' Nakka ' (met AKMU). IU is de eerste artiest met 10 tot 15 nummers die nummer 1 zijn geworden in de geschiedenis van K-pop Hot 100.