Blogs

Hoe BTS's Jin evolueerde tot een getalenteerde songwriter

Jin is een zeer multidimensionale kunstenaar. Hij blinkt uit in zingen, dansen en natuurlijk componeren. Laten we het verhaal van Jin als componist doornemen en ontdekken hoe hij evolueerde tot een getalenteerde songwriter. Al zijn solonummers werden ook uitgeroepen tot de beste nummers van de albums waarop ze werden uitgebracht.

-Advertentie- Overslaan

Voordat hij debuteerde in BTS, ontwikkelde Jin zijn andere talenten en probeerde hij nooit te componeren. Hoewel hij nog steeds een rookie-idool was, begon Jin al de eerste stappen op dit gebied te zetten. Na deelname aan het schrijven van 'Outro: Propose' en 'Love Is Not Over', was hij er erg trots op.

Sindsdien leert Jin gretig om componist te worden. Als een snelle leerling met een natuurlijk talent voor het maken van muziek, werd hij al snel bekwaam genoeg om de hoofdcomponist van zijn allereerste solonummer. Jin was zelfs het eerste lid van de zanglijn die het deed.

Helaas kreeg Jin, net als veel geniale componisten in de geschiedenis, te maken met veel ontberingen terwijl hij plaats maakte voor zijn eigen kunst. Hij vertelde dat de producer van het bedrijf de eigen melodieën van Jin niet wilde accepteren, dus hij moest vaak ruzie met hem maken. Uiteindelijk, Jin gaf niet op en maakte zijn eerste sologeluid zoals hij het wilde.

De rest van het verhaal is zoals in films. 'Awake' werd het eerste en ENIGE BTS-solonummer in de geschiedenis dat nummer 1 in de Billboard Real-Time bereikte. Heeft Jin miljoenen fans over de hele wereld opgeleverd, werd gewaardeerd met staande ovaties van het publiek, en veel mensen beschouwen het als het beste BTS-solonummer tot op de dag van vandaag.

Jin vertelde hoe stressvol en opwindend het voor hem was om eindelijk zijn melodieën te accepteren voor zijn allereerste solonummer:

Voordat ik begin te praten over het volgende solonummer van Jin, laten we het hebben over zijn muzikale inbreng in BTS. Vaak zijn de officiële titels van nummers niet erg nauwkeurig in vergelijking met de werkelijkheid. SUGA heeft dat ooit uitgelegd soms bevat de aftiteling zelfs een persoon die slechts één woord in het nummer heeft geschreven, of niet iemand die veel heeft gedaan . Wat Jin betreft, hij vertelde ook dat hij vaak niet was opgenomen in de aftiteling; veel van zijn melodieën zijn echter gebruikt voor de meest bekende BTS-tracks, bijvoorbeeld 'DNA' en 'Blood, Sweat and Tears' album.

Elke dag schrijft Jin ongeveer 20-30 melodieën. Helaas heeft hij nog geen eigen studio, dus muziek maken wordt een uitdagender proces, inclusief het lenen van apparatuur of kamer van iemand anders.

Wat 'Epiphany' betreft, fans wachten nog steeds op het horen van de originele melodie die volledig door Jin is gecreëerd. Hij deelde dat het meer een brit-pop uit de jaren 90 dan de definitieve versie, die in 2018 uitkwam. de impact die dit nummer heeft op het destigmatiseren van psychische problemen is werkelijk onberispelijk. Het solopodium was het hoogtepunt van het LOVE YOURSELF concert.

Jin's allereerste officiële solonummer werd uitgebracht in 2019. Het was een uniek klinkende ballad genaamd ' Vanavond .' Het kreeg veel liefde van het publiek en bewees zichzelf als een meesterwerk . Het lied had ook een unieke betekenis. Daarin uitte Jin zijn gevoelens over zijn overleden huisdieren. Hij verzon een melodie terwijl hij onder de douche stond.

Het volgende solonummer, een paar maanden later uitgebracht, werd een absolute hit voor Jin en BTS. Vox noemde het een nummer dat het verdient #1 op Hot10 0; het werd de langst in kaart brengende solo nummer op MelOn, werd de 3e meest populaire nummer van het album , kreeg meer dan 113 miljoen streams, en het grootste aantal unieke luisteraars evenals houdt. The Rolling Stone (een enorm muziekblad) noemde 'Moon' zelfs het 5e beste boybandnummer in de geschiedenis (het enige solonummer in Top30). Rob Sheffield heeft het zelfs toegevoegd aan de lijst van de beste nummers van 2020 (#7) .

Het is veilig om te zeggen dat muziekrecensenten werden beïnvloed door de muzikale en vocale delen van het nummer. Hoewel het zo helder maar dimensionaal klinkt, is het ook geschreven in een zeer hoge toonsoort (C), en dat kan niet door iedereen worden gedaan. Het is moedig van Jin om altijd zeer uitdagende liedjes te zingen (vooral live). 'Moon' toonde een verbluffend succes op wereldwijde hitlijsten, iTunes en alle grootste streamingplatforms (VS, Japan, Korea, VK, enz.).

Het meest recente solonummer van Jin is het bekende ' Afgrond .' Ja, Jin heeft opnieuw geschiedenis geschreven, ondanks dat zijn succes met 'Moon' al over de rand was. Het grote publiek waardeert de zang van Jin vanwege de stabiliteit, kracht, unieke kleur en prachtig geluid, dus nadat 'Abyss' ooit door Jin op tv werd genoemd, begon het meteen populair te worden op MelOn als #1, #2, #3 meest populair zoekopdrachten (en bleven de volgende 6 uur trenden). Op YouTube werd 'Abyss' de meest geliked en becommentarieerd geluid op YouTube. Wederom verraste Jin iedereen met een nieuw geluid. Als liefhebber van rauwe klanken wilde Jin het deze keer nog oprechter hebben. De hardste vocale transformaties, het muzikaal overstijgen van een gevoel alsof je aan het verdrinken bent maar toch weer naar de oppervlakte komt om even snel adem te halen..alles aan 'Abyss' schreeuwt 'masterpiece!'.

Onlangs schreef Jin ook een uitstekende intro voor 'Stay' en stuurde enkele melodieën voor het album 'BE'. Als een zeer privépersoon, vertelt Jin niets over het vooraf voorbereiden van nummers, maar hij zei wel dat hij nu zijn eigen mixtape wil maken.


Dus waarom is Jin zo'n succesvolle componist? Laten we eens nadenken over wat het betekent om een ​​geniale componist te zijn. Het betekent werken met geluiden als een schilder met penseel en aquarellen. Alleen je ziel kan de beste muziekstukken produceren. Waarom is Jin er zo goed in? De antwoorden zijn eenvoudig. Jin doet waar hij zin in heeft; hij begon liedjes te schrijven omdat zijn ziel zich met een nieuwe methode wilde uiten. Het samenbrengen van zijn getalenteerde brein, kristallen ziel, ambities en hard werken werd het klikpunt voor Jin's kunst .

Merk op hoe wanneer mensen rond Jin hem probeerden op te geven zijn wens om het nummer precies zo te laten klinken als hij wilde, hij nooit opgaf en blijft vechten voor de onaantastbaarheid van zijn eigen kunstenaarschap. Hij kiest de producer die voor een studio kan zorgen en bepaalt hoe alles gaat klinken. Ook al kon Jin gewoon met de stroom meegaan en enkele andere songwriters alles laten doen.


Een ander belangrijk moment is dat Jin van nature erg nieuwsgierig is. Hij is niet bang om experimenten aan zijn muziek toe te voegen. Natuurlijk hebben we nog maar een paar nummers van hem, maar Jin maakte al duidelijk dat zijn muziek de kunst zal zijn om niet vast te houden aan één genre of geluid. Jin gebruikt liedjes om de meest oprechte dingen hardop te zeggen. In staat zijn om veelzijdig te zijn en je eigen uniekheid van het geluid te vinden is een groot talent . Hij let ook op de klank van elke noot, elke lettergreep. Jin is soms zelfs te zelfkritisch, omdat hij de wil bereiken diamant niveau bij alles wat hij doet.

Bovendien kent Jin zijn eigen waarde als zanger en laat hij waanzinnige technieken horen in zijn liedjes: elk nummer heeft zijn eigen verbluffende zangnuances. Jin maakt kunst in een heel pure vorm: het is een taal voor hem, zijn moment om dichter bij zichzelf te komen, t hij onberispelijke schoonheid van muziek en stem die samenkomen, een manier om de wereld te verkennen door muzikale experimenten te doen .