Blogs

Hoe G-Dragon's Daisy een wereldwijd erkend beeld werd

G-Draak is beroemd als een mode-icoon over de hele wereld. Zijn status werd verder gecementeerd na het creëren van zijn eigen kenmerkende schoensilhouet met 's werelds meest waardevolle kledingmerk, Nike .

-Advertentie- Overslaan

Zowel de Kwondo als zijn eerdere interpretaties van het luchtmachtsilhouet, de Paranoise, werden gekenmerkt door het kenmerkende gebruik van het Peaceminusone (PMO) madeliefje.

Paranoïde

Het merk G-Dragon, opgericht in 2016, staat bekend om zijn kenmerkende gebruik van het PMO-madeliefje, ook bekend als de G-Daisy, een eigenaardige configuratie van het gewone madeliefje waarbij één bloemblad op een bepaalde positie ontbreekt.

De superster interpreteerde het bloemhoofd als een wijzerplaat, met het ontbrekende bloemblad op de 8-uurpositie. G-Dragon heeft een mystieke connectie getoond met het cijfer 8, dat in Korea als een geluksgetal wordt beschouwd, en aangezien zijn geboortedatum 18-8-88 is, verwijst hij vaak naar het nummer in zijn werk.Het PMO-madeliefje is zo populair geworden dat het illegaal wordt gekopieerd door mensen die willen profiteren van zijn populariteit en herkenbaarheid. BIGBANG-fans hebben zelfs exemplaren verzameld van nagemaakte PMO-madeliefjes die over de hele wereld zijn gespot.Dergelijk kopiëren is echter illegaal, aangezien een zoekopdracht op Kipris, de Koreaanse registratiedienst voor intellectueel eigendom, aantoont dat het PMO-madeliefje een auteursrechtelijk beschermd ontwerp en handelsmerk is van PeacePlusOne, de houdstermaatschappij die eigenaar is van het label Peaceminusone.Onlangs was er een controverse over het schaamteloos kopiëren van het madeliefje-symbool door een in Korea gevestigd kostuumjuwelenbedrijf, dat aan het licht kwam toen de namaakgoederen werden gedragen door een populair Kpop-idool. Na protesten van fans verwijderde het sieradenbedrijf de gekopieerde stukken uit hun digitale voetafdruk. Ondertussen meldde een fan dat Peaceminusone, na gewaarschuwd te zijn voor dit flagrante kopiëren, mogelijk juridische stappen onderneemt tegen de dader.Misschien ligt de ware kracht van het PMO-madeliefje in het vermogen om van een bloem, die door velen als vrouwelijk en kinderlijk wordt beschouwd, een modelogo te maken dat zo krachtig is dat mensen over de hele wereld, zowel mannen als vrouwen, het met trots willen dragen.

Rond het web