Blogs

[OP-ED] Hoe is BTS zo groot geworden?

[OP-ED Dit bericht weerspiegelt de mening van de auteur en niet die van annemieturtelboom.]

Voordat ik aan dit artikel begin, wilde ik beginnen met te zeggen dat dit op geen enkele manier een gebrek aan respect mag zijn BTS want ook al is mijn gebruiker exocomebaek , Ik ben ook een leger! BTS was de eerste groep die me in deze wondere wereld van K-pop bracht. Nu dat uit de weg is, is dit artikel een analyse van hoe BTS het niveau van bekendheid en succes heeft bereikt dat ze nu hebben. In dit artikel zal ik verschillende redenen bekijken, zoals de marketingstrategieën van hun entertainmentbureau, de goede timing waarmee ze de westerse markt betreden en de manier waarop ze worden gepresenteerd om uit te leggen hoe ze zijn gekomen waar ze zijn.

Ten eerste heeft BTS altijd gestreefd naar een wereldwijde markt en waren ze een van de eerste K-pop-acts die enorm succes boekten in het westelijke deel van de wereld. Dit is niet bedoeld om andere pionierende K-pop-acts in diskrediet te brengen, zoals: Psy, Big Bang, Wonder Girls, en Meiden generatie . Hoewel andere groepen misschien in staat zijn geweest om door te breken op de westerse markten, is geen enkele andere groep erin geslaagd om dezelfde wijdverbreide populariteit te krijgen als BTS momenteel heeft. Een belangrijk punt in hun carrière zou hun optreden bij de 'American Music Awards' zijn. BTS was de eerste K-popgroep die optrad tijdens een Amerikaanse awardshow, die vervolgens werd uitgezonden naar een wereldwijd publiek. Het was dit optreden dat de aandacht trok van vele internationale fans. Omdat veel landen over de hele wereld echt afhankelijk zijn van Hollywood voor hun belangrijkste bron van entertainment, maakte BTS' optreden in een breed uitgezonden programma hen echt beroemd omdat ze voor veel fans de eerste ontmoeting met K-pop waren.

Daar komt nog bij dat de reden waarom BTS erin slaagde door te breken op de westerse markt en snel populair werd, de wereldwijde vooruitzichten waren die de groep en Big Hit vanaf het begin hadden. BTS was een van de eerste groepen die de westerse cultuur volledig omarmde en zelfs probeerde te begrijpen en te assimileren. Dit wil niet zeggen dat BTS geen voeling heeft met hun Koreaanse roots, maar om te benadrukken hoezeer ze het verschil tussen de westerse cultuur en de cultuur waarmee ze vertrouwd waren zeer accepteerden. Ze verschenen al heel vroeg in hun carrière (2014, toen ze net een jaar bestonden) in het programma 'American Hustle Life' en door het programma waren ze, hoewel ze niet bekend waren met de andere manier van leven in Amerika, niet bang om vragen te stellen en proberen te begrijpen waarom dingen anders waren. Dit is anders dan elke andere K-popgroep die ik heb gezien, want hoewel de meeste groepen culturele verschillen accepteren, heb ik nog nooit een groep zo ver zien gaan om de westerse cultuur te begrijpen en deze met open armen te omarmen. Ik denk dat hun wereldwijde mentaliteit vanaf het begin een van de belangrijkste punten van hun succes was.

Vervolgens is dit een klein punt, maar iets dat ik interessant vond om naar voren te brengen. Ik denk dat het tijdstip waarop BTS op de markt kwam erg gunstig was voor BTS, omdat ze in een tijd kwamen waarin er weinig concurrentie was op de boybandmarkt in Hollywood. Wat ik bedoel is dat er op dit moment geen andere prominente groepen/bands waren en daarom trokken ze meteen de aandacht van fans toen ze doorbraken in de scene. BTS stond in 2017 in de schijnwerpers van Hollywood vanwege hun 'AMA's'-optreden. Op dit moment zijn veel populaire bands van onze generatie, zoals One Direction, Vijfde Harmonie, 5SOS, en Kleine mix waren allemaal ofwel een pauze nemen om te werken aan hun nieuwe album of een pauze. Hierdoor wachtten veel fans op de terugkeer van hun favoriete groepen zonder nieuwe inhoud van hun vooringenomen groepen. Aangezien BTS een getalenteerde groep is met zeer sympathieke leden die een warme familie-achtige dynamiek delen, won BTS de harten van fans die voorheen fans waren van andere groepen die in die tijd prominent aanwezig waren in Hollywood. (Houd er rekening mee dat dit is gebaseerd op mijn discussies met andere internationale fans, wat ik heb gezien toen ik zag dat veel fanaccounts van deze bands in die tijd fans van BTS begonnen te worden en mijn eigen persoonlijke ervaring.) Ik denk dat BTS op een goed punt kwam tijd omdat, in zekere zin, veel fans ervan genieten om een ​​fan te zijn en genieten van het hebben van een groep om te volgen, op te staan ​​en naar op te kijken. BTS die op het juiste moment de scene binnenstormde, loste het probleem op dat we geen groep hadden om te staan, omdat de meeste van onze favoriete groepen op dat moment pauze hadden.

Bovendien, aangezien BTS voor veel mensen de eerste kennismaking met K-pop was, denk ik dat het de ogen van velen heeft geopend omdat hun manier van optreden zo verschilt van andere westerse acts. Hoewel BTS de standaard liet zien waar bijna elke K-popgroep zich aan houdt, verbaasde dit veel mensen omdat de meeste westerse acts geen uitgebreide uitvoeringen en gecompliceerde choreografieën opvoeren zoals K-popgroepen dat doen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zoals de koningin Beyoncé, Britney Spears, Jennifer Lopez, en nog veel meer artiesten. Er zijn echter veel westerse artiesten die hun uitvoeringen eenvoudig houden omdat het voor hen moeilijk is om te dansen tijdens het zingen als ze een solo-act zijn of voornamelijk een vocalist. Ik denk dat het grootste verschil is dat BTS niet zomaar een stel zangers en rappers op het podium is. Ze zijn een groep artiesten en daarom blies hun optreden zoveel mensen weg. Ze toonden een geweldige balans door sterke zang, rappen, dansen en podiumpresentatie. Hoewel dit gebruikelijk is in de Kpop-industrie omdat veel K-popidolen jaren van training ondergaan voordat ze debuteren, is dit minder gebruikelijk in Hollywood, waar talenten worden gescout en verzorgd binnen een paar weken of maanden voordat ze al op het podium staan. Dit verschil is een van de redenen waarom BTS erin slaagde de aandacht te trekken en erkenning te krijgen toen ze op de 'AMA's' verschenen.

Terugkomend op mijn punt dat BTS erg sympathieke jongens is, wilde ik alleen opmerken hoe ze alle 7 buitengewoon goed worden gepresenteerd. Het imago van BTS is heel gezond en correct en het lijken echt aardige jongens die voor geweldige dingen staan. Van het doneren van geld aan liefdadigheid tot spreken bij UNICEF tot het verzamelen voor verandering, BTS heeft altijd goede boodschappen en goede kernwaarden gepromoot waar mensen achter zouden moeten staan. Zelfs via hun muziek komen de nummers die ze produceren vaak met mooie en inspirerende teksten die hun fans niet alleen aanmoedigen maar motiveren om anderen vriendelijk te behandelen, het beter willen doen, zichzelf altijd tot het uiterste drijven en vooral van zichzelf houden. BTS heeft altijd gestaan ​​voor krachtige boodschappen en ze zijn een groep waar kinderen, tieners en zelfs volwassenen achter kunnen staan, omdat ze staan ​​voor dingen die iedereen kan en zou moeten steunen. Ik denk dat dit een van de redenen is waarom ze zo (verdienstelijk) geliefd zijn bij iedereen over de hele wereld.

Vervolgens ga ik naar het entertainmentbedrijf dat ze beheert, Big Hit. Ik denk dat Big Hit een van de beste taken is om hun artiesten te beschermen en te promoten. Aangezien Big Hit een kleiner bedrijf was, lijken de managers van het bedrijf en zelfs hun CEO/producent van het bedrijf, Bang PD, een hechte en formidabele relatie met de jongens te hebben. Ik zeg dat vanwege de interacties die tussen hen worden gezien, van hoe de jongens zelfs grappen kunnen maken met Bang PD zelf. Big Hit is altijd slim geweest in de manier waarop de jongens worden gepromoot, waardoor ze veel mogelijkheden en mogelijkheden hebben om hun charmes en talenten aan fans te laten zien. BTS is de K-popgroep met een van de meeste content voor hun fans met programma's als 'Run BTS!', 'BTS BON VOYAGE', 'BANGTAN BOMB' en zelfs speciale V-levens die ze filmen voor hun fans. Dit is buitengewoon goede marketing van de kant van Big Hit, omdat het fans zoveel inhoud geeft dat we echt een persoonlijke band met de jongens voelen. Door middel van vele kleine fragmenten uit het leven van de jongens, gezien vanuit de vele verschillende soorten inhoud die ze uitbrachten, zoals 'Eat Jin' waar Jin tegen ons praat terwijl hij zijn mukbangs doet, clips van RM die praat over zijn muziek en welke liedjes hij graag produceerde en video's van hun dagelijks leven waarin ze met elkaar omgaan, veel fans werden verliefd op de jongens vanwege hun schattige capriolen en nuchtere persoonlijkheden. BTS helpt dit ook met hun geweldige aanwezigheid op sociale media, zoals op Twitter of fancafés, omdat ze vaak hun gedachten en emoties online uiten om fans kleine updates over hun leven te geven. Door de geweldige marketing die hen een enorme online aanwezigheid heeft gegeven, hebben we het gevoel dat we de jongens persoonlijk kennen en dit zorgt ervoor dat we voor hen willen steunen en hen nog meer willen steunen.

Als we het hebben over het succes van BTS, denk ik dat een belangrijke factor om te overwegen de leden zelf zijn. Ik denk dat BTS een groep vol talent is en er is geen enkel lid dat op wat voor manier dan ook ontbreekt. Ik denk echter dat er één bijzonder belangrijk lid is en dat is hun leider, Kim Namjoon, ook wel bekend als RM. (Ik denk eerlijk gezegd dat hij meer krediet verdient) De reden waarom ik dit zeg is omdat er zonder Kim Namjoon geen BTS zou zijn. De groep werd om hem heen gevormd en hoewel er veel geweldige K-popleiders zijn, denk ik dat het veilig is om te verzekeren dat RM een van de beste is op het gebied van leiderschap. RM brengt niet alleen de groep bij elkaar, maar de manier waarop hij zichzelf draagt ​​en presenteert en zijn groep maakt BTS echt onderscheidend. Hij is ook de brug tussen BTS en de westerse wereld, aangezien hij het lid is dat de Engelse taal het meest vloeiend spreekt. Toen ze voor het eerst hun debuut maakten in Hollywood, was de reden waarom BTS erin slaagde zich goed te uiten in Amerika zonder dat er een vertaler nodig was, allemaal vanwege RM. Ondanks dat hij het meest vloeiende lid is, wordt gezien dat hij altijd zijn best doet om de andere leden aan te moedigen hun inbreng te geven, ook al waren ze niet zo zeker van de taal. Hoewel RM zelf soms onzeker is over sommige Engelse uitdrukkingen die de interviewers gebruiken, lijkt hij zich nooit te schamen om er meer over te vragen en er meer over te weten te komen. Dit is nog een reden waarom ik zeg dat BTS de westerse cultuur volledig omarmt, omdat ze zich zelfs onderdompelen in de Engelse taal en ze volledig bereid zijn vragen te stellen en meer te leren als ze het niet begrijpen. Het geweldige leiderschap van RM heeft BTS echt gebracht tot waar ze nu zijn en hij is een goed voorbeeld van hoe het hebben van een goede leider een groep tot succes kan brengen.

Om verder te gaan met de laatste reden waarom ik denk dat BTS dit niveau van succes kan bereiken, zou het zijn vanwege hun fans, Army. BTS heeft een van de meest toegewijde fandoms die ooit hebben bestaan. Legers houden gewoon van en willen het beste voor BTS, dus werken ze hard om BTS gezien en erkend te krijgen. Legers zijn ook een van de beste fandoms bij het stemmen en streamen vanwege de georganiseerde fansites om informatie naar de fans te verspreiden om ze te laten stemmen en streamen voor de jongens. BTS kwam van een klein bedrijf, maar de legers lieten dat feit nooit voorkomen dat de jongens ongezien of ongehoord waren. BTS zal altijd een succesverhaal zijn over hoe underdogs van de Kpop-industrie opgroeiden tot een van de topgroepen van onze generatie en dit komt omdat hun fans van hen hielden en hun best deden om ervoor te zorgen dat de rest van de wereld hun ook talenten. Dus een van de grootste redenen waarom BTS op dit moment zo beroemd is, zou zijn vanwege hun extreem toegewijde fans die vanaf het begin voor hen hebben geworteld.

Om af te sluiten, denk ik dat er zoveel getalenteerde en visueel aantrekkelijke idolen zijn. Begrijp me niet verkeerd, BTS heeft een van de sterkste raplijnen, hun dans is geweldig en de zang past ook uitstekend bij hun nummers, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook altijd een geweldige podiumpresentatie hebben. BTS zit vol met geweldige artiesten en knappe jongens, maar ik denk dat ze zich onderscheiden door alles waar ze voor staan, de boodschap die ze uitdragen en gewoon gezien en ondersteund worden door de juiste mensen op het juiste moment. BTS is een succesverhaal en ze verdienen alle roem en het succes dat ze momenteel ontvangen. Zij hebben, samen met vele andere K-popgroepen in het verleden, echt de weg vrijgemaakt voor K-pop. Ze openden deuren voor K-pop op de wereldmarkt en lieten K-pop worden blootgesteld aan meer delen van de wereld die voorheen geen idee hadden wat K-pop is. Ik hoopte dat ik erin slaagde om de redenen te presenteren en uit te leggen waarom ik denk dat BTS het zo goed heeft gemaakt door middel van dit artikel. Dit is te hopen dat de jongens nog groter worden, zodat ze hun positieve berichten naar meer mensen over de hele wereld kunnen blijven verspreiden en in de toekomst meer deuren voor K-pop kunnen openen!