Nieuws

Hoe Koreanen reageren op het nieuws dat Rusland Oekraïne binnenvalt

AKPOPHEF theqoo.net

Op 24 februari is de wereld opgeschrikt door het nieuws dat Rusland officieel is begonnen met zijn grootschalige invasie van Oekraïne. De wereldleiders hebben de 'niet-uitgelokte en ongerechtvaardigde' aanval van Rusland op het buurland veroordeeld. Desalniettemin heeft de Russische president Vladimir Poetin ervoor gekozen om de invasie te beginnen en waarschuwde hij tegen ingrijpen van andere landen.

Op deze dag zijn er nieuwsberichten verschenen dat er explosies zijn afgegaan in tal van Oekraïense steden en militaire bases. Met de toegenomen mogelijkheden dat deze aanvallen tot een wereldoorlog zullen leiden, staan ​​alle burgers van de global village op scherp terwijl ze dit allemaal zien gebeuren.

Zuid-Korea is ook een van die landen die hard zijn getroffen door dit schokkende nieuws, omdat velen hopen dat dit niet tot een Derde Wereldoorlog escaleert. De kwestie tussen Oekraïne en Rusland zou meer gewicht in de schaal kunnen leggen op het Koreaanse schiereiland, aangezien het een landgrens deelt met Rusland. In feite heeft de Oekraïne-crisis de nieuwe realiteit geïnformeerd over de toekomstige veiligheid van zowel Zuid- als Noord-Korea.

De bevestigde Russische aanval op Oekraïne ondermijnt nu de inspanningen om Noord-Korea te denucleariseren, waardoor de Zuid-Koreanen bezorgd zijn over de wapenstilstandsovereenkomst die in 1953 werd gesloten en waarbij de Koreaanse gedemilitariseerde zone (DMZ) werd ingesteld. Deze wapenstilstand die tot stand kwam, betekende niet dat de Koreaanse oorlog voorbij was. Sindsdien hebben de twee landen een staakt-het-vuren zonder dat er formeel een vredesverdrag is ondertekend. Daarom zijn de twee landen nog steeds verwikkeld in een bevroren conflict.

Koreanen hebben zich verzameld om een online gemeenschap om hun zorgen te delen en commentaar gegeven , ' Nu zal Noord-Korea hun kernwapens nooit opgeven nadat ze Oekraïne door Rusland hebben binnengevallen.' 'Heeft Rusland enige rechtvaardiging om Oekraïne aan te vallen?' 'Noord-Korea gaat dit zien en nu echt zijn kernwapens behouden', 'De kans om Noord-Korea te denucleariseren is kleiner geworden', 'Dit is zo gek', 'Dit is nu zo gek', 'Waarom is er een noodzaak voor internationaal recht wanneer dit gebeurt?' 'We gaan allemaal dood', 'Dit is zo onheilspellend, ik kan alleen maar denken: 'Is dit echt?'' en ' Dit is zo gek j. Dit geeft Noord-Korea een reden om zijn kernwapens te behouden.'