Blogs

Hoe onwetende mensen de term 'BTS BIOT' in de Filippijnen gebruiken om homofobe obsceniteiten naar de groep te slingeren

De conservatieve samenleving van Zuid-Korea verandert eindelijk naarmate meer K-popidolen - zoals een supergroepBTS– gebruiken hun invloed om gelijke rechten en zichtbaarheid voor iedereen te bevorderen.

De steun voor LGBTQ+ is in de loop der jaren gegroeid in de Koreaanse muziek. Veel K-popidolen hebben hun stem gegeven om fans voor te lichten over LGBTQ+-kwesties, en BTS is een van de meest invloedrijke beroemdheden die de gemeenschap heeft aangemoedigd en getroost.-Advertentie- Overslaan

In veel sectoren van de samenleving wordt de term 'homo' nog steeds als denigrerende term gebruikt. De bedoeling, het effect en de context waarin woorden worden gebruikt, zijn allemaal cruciaal bij het beoordelen of homofobie al dan niet bestaat. Helaas is homofobe retoriek in het tweede decennium van de eenentwintigste eeuw nog steeds gebruikelijk.

BTS-fans, ook wel ARMY's genoemd, spraken hun teleurstelling uit als 'BTS Bayot'- of 'BTS Biot'-trends in de Filippijnen. De term wordt nu gebruikt als een trendy slogan denigrerende tool voor mannelijke homoseksuelen, een man-naar-vrouw transgender of transseksueel in de Filippijnse taal. Filipijnse netizens normaliseerden het gebruik van de term in sociale media en dagelijkse gesprekken, en wezen op de enge definitie van wat het betekent om 'mannelijk' te zijn. terwijl 'Pride Month' wordt gevierd, met duizenden engagementen.

Helaas gebruiken veel delen van de samenleving het woord 'homo' nog steeds negatief en respectloos. Fans gaven aan dat het negeren ervan betekent dat schelden en het gebruiken als een opmerking om neer te zetten, het mogelijk maakt om door te gaan en mogelijk erger te worden, niet alleen op sociale media, maar ook in echte situaties.

De trend bereikte ook Zuid-Korea en fans gaven hun mening erover:
'Allereerst ben ik niet boos omdat ik een BTS-fan ben. Ik word getriggerd als Koreaan. BTS is een van de grootste trots en prestatie van Korea. En als ik erover praat, word ik een beetje gek. Wat als ik onzin praat over Manny Pacquaio? Alsof hij de slechtste bokser ter wereld is, zeg ik alleen maar omdat ik weet dat Manny Pacquaio een van de grootste trots en prestaties van de Filipijnen is, en als je erover praat, word je boos en getriggerd. Hetzelfde. Alleen omdat je iets niet leuk vindt, geeft het je niet het recht om erover te praten. Wees respectvol en wees beter. En wat is er mis met homo zijn? Jij homofobe f*ck.'


Bovendien is het een bekend feit dat de meeste K-popidolen zich niets aantrekken van gendernormen of stereotypen. Velen gaven aan dat ze het moeilijk hadden om zichzelf te zijn vanwege de verwachtingen die de maatschappij van mannen had.

Net zo Rollende steen een verreikend interview met BTS publiceerde, maakte de groep ook enkele belangrijke punten over hoe traditionele, ouderwetse uitbeeldingen van mannelijkheid beperkend kunnen zijn, voordat ze eraan toevoegen dat ze hopen dat hun kunst en stijl helpen om deze normen te doorbreken.

'De labels van wat mannelijk zijn is, is een achterhaald concept' zoals RM uitlegde. 'Het is niet onze bedoeling om het af te breken. Maar als we een positieve impact hebben, zijn we je heel dankbaar.' Hij voegde toe, 'We leven in een tijd waarin we die labels of beperkingen niet zouden moeten hebben.'

In hun toespraak op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 2018 zei de leider van BTS, RM , drong er bij jongeren op aan om voor zichzelf te spreken. 'Ik wil je stem horen,' hij zei. 'Ik wil je overtuiging horen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, huid, kleur, genderidentiteit, spreek gewoon voor jezelf. Vind je naam [en] vind je stem. ' Zijn boodschap trok de aandacht, vooral van de LGBTQ+-gemeenschap.

Rond het web