Nieuws

'Hold My Hand', het eerste nummer dat IU schreef en componeerde, klimt tien jaar na de release plotseling omhoog in de hitlijsten

nieuws.sbs.co.kr

Het eerste nummer datIUgecomponeerd en geschreven bereikte de topposities van verschillende hitparadesites na tien jaar dat het werd uitgebracht, waarmee een nieuw record werd gevestigd.

IU's Houd mijn hand vast ,' het eerste gecomponeerde en geschreven nummer van de solist, dat vanaf 18 februari bovenaan de realtime ranglijst van grote muzieksites in Korea staat. Het nummer staat in de top tien van de meeste grote muzieksites zoals Meloenmuziek, Bugs-muziek, en Genie Muziek . 'Hold My Hand' werd in 2011 uitgebracht als originele soundtrack voor het drama 'The Greatest Love' en kreeg veel liefde toen het uitkwam. Het lied kreeg destijds veel liefde dankzij de vrolijke melodie en tekst. IU's video van het zingen van dit nummer tijdens haar concert kreeg echter te laat aandacht, waardoor het in de hitlijsten kwam te staan.

Met name de tekst van het lied zegt: ' Liefde is hier, jij en ik. Ik mag je zo graag dat ik er niet tegen kan.' IU die dit nummer live zingt tijdens haar concert, krijgt veel liefde, en sommige fans hebben dat tekstgedeelte in een korte meme gemaakt en deze op verschillende sociale-mediaplatforms en online communities gedeeld.

Als reactie daarop bracht IU's bureau een volledige video uit van 'Hold My Hand', live gezongen tijdens haar concert, waarmee opnieuw de aandacht werd getrokken op sociale media en online communities. De clip laat zien dat IU tijdens het concert 360 graden wordt omringd door fans en het nummer met hen zingt. Momenteel is de video meer dan 11 miljoen keer bekeken op het YouTube-kanaal van IU, waar de clip is geüpload.

IU, die nu al bovenaan de hitparade staat met haar onlangs uitgebrachte nummer ' Beroemdheid ,' slaagde erin de hitparades te beklimmen met 'Hold My Hand'. Ook IU's beroemde nummer ' Zie je vrijdag ' behaalt een nieuw record als muziekkrachtpatser, met ' Door de nacht ' 's avonds laat opnieuw in de hitlijsten komen.