Blogs

[ALBUM & MV REVIEW] ITZY - 'Raad eens wie'

[Deze recensie weerspiegelt de mening van de auteur en niet noodzakelijk die van annemieturtelboom.]


Tracklijst:


1. MPA (MAFIA) in de ochtend
2. Sorry niet sorry
3. Maak een grapje
4. Wilde wilde westen
5. Schiet!
6. Tennis (O:O)

ITZY keert terug met hun 4e EP, RAAD EENS WIE , een zelfverzekerde en zwoelere poging tot een donkerder concept. De meisjes laten een krachtig vertoon van talent zien dat niet kan worden vermeden. Deze EP bevatte in totaal 6 nummers, met ' In de ochtend ' als het titelnummer van het album. ' In de ochtend ' is gebaseerd op het spel Mafia en heeft een donker en aantrekkelijk geluid. Met name het gebruik van sirenes als backbeat blijkt bijzonder beklijvend. ITZY's nieuwste titel blijkt aanstekelijk met behoud van een zekere aura van mysterie.

De twang van de gitaar in ' Sorry niet Sorry ' volgt en geeft ons een zeer intrigerende mix van onbezonnenheid en kracht. Interessant genoeg bevat dit nummer een country-rock gitaarmelodie die niet voelt alsof het zou moeten werken, maar dat wel doet. ' Sorry niet Sorry ' is even onbeschaamd in klank als in titel.

' ME VOOR DE GEK HOUDEN ' verandert het album in een veel zwoelere richting en geeft ons een beetje plezier met een EDM-gecentreerd refrein. De progressie van het nummer is een beetje typisch, maar de opwinding van het droppen van het nummer neemt dat feit weg. Het middelpunt van het nummer is zonder twijfel het goed uitgevoerde rapvers.

' Wilde wilde Westen ' maakt gebruik van een landinspiratie vergelijkbaar met ' Sorry niet Sorry ,' echter, tussen de twee nummers, zou ik zeggen dat ik de voorkeur gaf aan ' Sorry niet Sorry .' ' Wilde wilde Westen ' heeft gewoon niet de pick-up op het refrein waar ik naar op zoek ben, omdat het een melodische en mid-tempo benadering vereist in plaats van een energieke wending. Om die reden spant 'Sorry Not Sorry' de kroon voor de country-geïnspireerde track op dit album.

Gelukkig dwalen we van dit soort experimentele sound terug naar een meer echt popgeluid met ' SCHIETEN! '. Het nummer is vrouwelijk, aanlokkelijk en een uiting van het kenmerkende zelfvertrouwen en charisma van de groep. Het nummer doet erg denken aan veel populaire westerse hiphopnummers met een bedwelmend instrumentaal nummer, waardoor het een buitengewoon sympathieke aantrekkingskracht heeft. Het is een onverwacht geluid van de groep, maar het werkt erg goed.

RAAD EENS WIE sluit af met ' TENNIS (0:0) ', een vrolijke en ontspannen kant van de groep die op geen enkel ander nummer op deze release te horen was. Met een schattig ritme en een akoestische backtrack,' TENNIS (0:0) ' voelt als 'ITZY losgekoppeld.' Dit nummer onthult een kant die niet zo goed wordt weergegeven in hun kenmerkende zelfverzekerde en krachtige comebacks.

MV BEOORDELING

ITZY komt terug met een MV voor ' In de ochtend ' dat is speels, maar toch intrigerend. Het concept van de video is gebaseerd op het immer zo populaire spel Mafia, waarin spelers moeten uitzoeken wie van hen in de 'mafia' zit. ITZY wordt overdag afgebeeld als ingetogen en onschuldig, maar 's nachts veranderen ze in koppensnellers. Net als bij het spel, ITZY heeft een dag- en nachtwisseling in stemming en ensemble. Dat gezegd hebbende, een deel van de styling hier is niet mijn favoriet, omdat ik denk dat sommige outfits de meisjes geen recht doen, maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de algehele inspanning in hun prestaties. Ik heb veel netizens de choreografie en dansstijl van de groep zien vergelijken met die van een jongensgroep. Echter, ITZY bewijst door deze comeback dat zowel vrouwelijke als mannelijke groepen vergelijkbaar kunnen zijn zonder gendervooroordelen. Sterk, krachtig en vrouwelijk - ITZY blijft indruk maken als het gaat om vertrouwen en podiumpresentatie.

MV-SCORE:

MV-relevantie…..9

MV Productie…..9

MV-concept……..9

MV-score: 9.0

ALBUMSCORE:

Albumproductie…...8

Albumconcept……...8

Tracklisting…………...7

Albumscore: 7.67

Totaal: 8.33