Nieuws

Jimin domineert Gaana & Jio Saavn, respectievelijk de grootste en op één na grootste muziekstreamingplatforms van India als het meest gestreamde BTS-lid

Jimin heeft zich gevestigd als een van de machtigste artiesten ondanks dat hij nog geen officieel solodebuut heeft. Al zijn solo-nummers die zijn uitgebracht onder de BTS-discografie doen het uitzonderlijk goed op verschillende muziekstreamingplatforms in binnen- en buitenland, ondanks dat het niet-gepromote B-side-tracks zijn op de albums van de groep. De zaak is niet anders met de nummers die onder zijn naam zijn uitgebracht en records hebben gebroken op verschillende muziekstreamingplatforms sinds hun releasedag.

Bijvoorbeeld op Spotify , het grootste muziekstreamingplatform ter wereld, ' Filter ' brak het record voor het grootste 24-uurs debuut voor een Koreaanse solist op de releasedag en heeft momenteel het record als het meest gestreamde solo-nummer van het album 'Map of the Soul: 7' van de groep, en het op één na meest gestreamde album BTS-solonummer in het algemeen, waarmee dit in iets minder dan twee jaar werd bereikt. Aanvullend, 'Leugen ' houdt het record als het meest gestreamde solonummer van het 'Wings'-album en het op één na meest gestreamde nummer van het album na het titelnummer.

Op YouTube , ' Filter ' heeft het record voor de meest gestreamde Koreaanse audiotrack op het platform, terwijl ' Leugen ' korte film is de meest bekeken en geliefde van alle korte films die zijn uitgebracht voor het 'Wings'-album. Bovendien, ' Kerstmis liefde' brak het record voor het grootste 24-uurs debuut voor een Koreaans solonummer op het platform op de releasedag.

Op Soundcloud, 'Belofte' brak het record voor het meest gestreamde nummer in de eerste 24 uur en heeft momenteel het record als het meest gestreamde nummer aller tijden op het platform.

'Filter ' is ook het meest gestreamde Koreaanse solonummer van een idoolgroep op Meloen , het grootste muziekstreaming- en downloadplatform van Zuid-Korea. 'Filter' is ook het enige solonummer in de top 10 van BTS' meest gestreamde non-singles op het platform.

Op Aghami, het allereerste legale muziekstreamingplatform in de Arabische wereld, Jimin heeft de kroon als de meest gestreamde Koreaanse solist op het platform, maar ook als de enige Koreaanse soloartiest die meer dan 4 miljoen streams verzamelde, dit met alleen B-kantjes.

De verbluffende populariteit van Jimin's solonummers blijft zichtbaar, dit keer met nieuwe prestaties die zijn opgenomen op twee van India's grootste muziekstreamingplatforms, Gaana (grootste) en Jio Saavn (een na grootste). Op 18 februari heeft Jimin's Indiase fanbase fans bijgewerkt met statistieken over Jimin's prestaties op deze platforms, waarin staat dat ' Filter ' geldt momenteel als het meest geliefde en gedownloade Koreaanse solonummer op Gaana, en het enige Koreaanse solonummer met meer dan 100.000 downloads op het platform. De fanbase benadrukt hoe belangrijk het is dat Filter's downloads de likes overtreffen, wat aantoont hoe uitgebreid mensen het nummer daadwerkelijk consumeren.

De fanbase verklaarde ook dat Jimin nu over is 6 miljoen streams op Gaana met zijn solo B-side tracks, waardoor hij de meest gestreamde BTS-lid op het platform . 'Filter' en 'Lie' zijn de meest gestreamde solo's en de op één na meest gestreamde nummers na de titeltracks in hun respectievelijke albums. Aanvullend, ' Filter' staat op de 10e plaats van de meest gestreamde BTS-tracks op het platform, en het is het enige solonummer in de top 10 van tracks.

Op Jio Saavn , Jimin heeft meer dan 3,2 miljoen streams verzameld van zijn solo B-side tracks, waardoor hij ook het meest gestreamde lid op het platform . Evenzo zijn 'Filter' en 'Lie' de meest gestreamde solo's en de op één na meest gestreamde nummers na de titeltracks in hun respectievelijke albums.

Hier zijn enkele reacties van fans op het nieuws.

Jimin domineert elk muziekstreamingplatform, of het nu in eigen land is zoals op MelOn of wereldwijd zoals op Spotify, YouTube en Soundcloud, evenals regionale exclusieve platforms zoals Anghami op de Arabische muziekmarkt en Gaana en Jio Saavn in India. Zijn talent spreekt voor zich met de duidelijk grote vraag naar zijn stem en zijn muziek over de hele wereld.