Blogs

Jong en rijk: deze 6 K-popidolen konden luxe eigendommen en gebouwen kopen

De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat de kosten van levensonderhoud in Zuid-Korea erg hoog zijn. Zuid-Korea heeft een grotere bevolking dan de Amerikaanse staten Californië en Indiana samen, terwijl het een landoppervlak heeft dat vergelijkbaar is met dat van Indiana. Bovendien is een groot deel van het kleine landoppervlak bergachtig, dus de vastgoedprijzen zijn hoog. Als gevolg hiervan is het voor gewone mensen erg moeilijk om hun eigen eigendom te bezitten, of het nu een huis of een gebouw is. Er zijn echter idolen die al hebben geïnvesteerd in het vastgoedspel dankzij het geld dat ze via K-pop hebben verdiend, ondanks dat ze in de twintig of begin dertig zijn.


Ze gaven hun jeugd op om te trainen, iets wat ze maar één keer in hun leven konden meemaken, en sprongen al op jonge leeftijd in de industrie. Met hun talent en toewijding konden ze hard werken en geld verdienen. Hier zijn zes idolen die zo hard werkten dat ze genoeg geld verdienden om een ​​woning te kopen.


1. Jungkook van BTS

Het eerste idool dat op deze lijst wordt genoemd, is Jungkook van BTS, die wereldwijd aan populariteit wint. Het idool debuteerde op de jonge leeftijd van 15 jaar en nu, op 24-jarige leeftijd, is hij al een multimiljonair.

Dankzij zijn harde werk kon Jungkook in november 2020 een vrijstaand huis in Itaewon-dong, Yongsan-gu, Seoul, contant kopen voor 7,6 miljard won (6,83 miljoen USD). Eerder kocht Jungkook een 21-pyeong appartement in Seoul Forest voor 1,95 miljard won (1,8 miljoen USD) in 2018. Hij verkocht het in oktober 2020 voor 2,5 miljard won (2,26 miljoen USD).


2. YoonA van de meisjesgeneratie

De volgende ster die wordt geïntroduceerd is YoonA, die in 2008 op 17-jarige leeftijd debuteerde als lid van Girls' Generation en enorm succes boekte als zangeres en actrice. Als idool promoveerde ze bij Girls' Generation en bracht ze talloze hits uit, zoals 'Into the New World', 'Gee' en 'Hoot'. Als actrice was haar film 'Exit' uit 2019 een enorme hit en trok meer dan 9 miljoen kijkers aan de kassa.

Met het succes dat ze kon behalen, kocht YoonA in oktober 2019 een gebouw in Cheongdam-dong, Gangnam-gu, Seoul, voor 10 miljard won (9 miljoen USD).


3. EXO's Sehun

Sehun debuteerde in 2012 op de rijpe leeftijd van 14 jaar oud. Hij werkt nu al 9 jaar als een idool en brengt zijn nachten door met oefenen terwijl andere kinderen van zijn leeftijd buiten aan het spelen of op school zijn. Naast zijn activiteiten bij EXO is Sehun ook actief in drama's en variétéshows.

Dankzij zijn harde werken kon hij in december 2019 een gebouw kopen in Sangdo-dong, Dongjak-gu, Seoul. Het gebouw kostte 3,35 miljard won (3 miljoen USD) en is zes verdiepingen hoog en bestaat uit één kelder niveau en vijf boven de begane grond.


4. Lee Chanhyuk van AKMU


Chanhyuk was pas 17 jaar oud toen hij debuteerde met zijn zus Lee Suhyun in het broers en zussen duo AKMU. Chanhyuk staat bekend als de producer, schrijver en componist van het broers en zussenduo. In 2017 werd onthuld dat hij 39 nummers had geregistreerd bij de KOMCA, wat betekent dat hij alleen al aan auteursrechten ongeveer een miljard had verdiend.

Chanhyuk staat bekend als een 'copyright-rich' idool. Met het verdiende geld kocht Chanhyuk een gebouw ter waarde van 4,75 miljard won (4,3 miljoen USD) in Seogyo-dong, Mapo-gu, Seoul. Hij verbouwde het gebouw in 2016 en bevat nu één souterrain en vier bovengrondse niveaus. De eerste en tweede verdieping worden voornamelijk verhuurd door cafés en bars.


5. IU


IU debuteerde toen ze nog maar 15 jaar oud was, of een derde jaar op de middelbare school. Sindsdien heeft IU zichzelf gevestigd als de 'Nation's Little Sister' en heeft ze talloze hits uitgebracht zoals 'Good Day', 'Palette (feat. G-DRAGON),' 'Blueming', 'eight (Prod.&Feaet. SUGA of BTS)', 'BBIBBI' en 'Beroemdheid'.

Dankzij het harde werk van IU kon ze een landhuis kopen in Yangpyeong, Gyeonggi-do. Het huis was 4,6 miljard won waard (4,2 miljoen USD). In een officiële verklaring van haar label werd onthuld dat ze een woning in Yangpyeon had gekocht, zodat ze in het weekend comfortabel met haar familie kon ontspannen.


6. Blok B's Zico

Zico is de laatste, maar niet de minste, idool die op deze lijst wordt genoemd. Van Zico is bekend dat hij veel liedjes heeft geschreven en gecomponeerd voor Block B en zijn solocarrière, waardoor hij een van de auteursrechtrijke idolen in de muziekindustrie is.

In april 2018 kocht Zico een gebouw ter waarde van 4,8 miljard won (4,3 miljoen USD) in Seongsu-dong, Seoul. In twee jaar tijd werd gemeld dat hij een winst van ongeveer 1,2 miljard won (1,1 miljoen USD) op het gebouw had gemaakt.