Nieuws

Jungkook's impact in één dag: trends op nummer 1 wereldwijd voor Jungkook Day, dan verbaast zijn nieuwe blonde haar iedereen terwijl hij weer trends wereldwijd vertoont met bijna 2 miljoen tweets

STER BIJDRAGER

Elk jaar op 9 januari viert ARMY wereldwijd feest 'Jungkook-dag' wat een traditie is in de fandom sinds Jungkook het zelf een paar jaar geleden in de BTS Seasons Greetings-kalender heeft aangekondigd. 9 januari (1/09) is gewoon het omgekeerde van Jungkook's verjaardag, namelijk 1 september (9/01).


Fans over de hele wereld gevierd 'Jungkook-dag' dit jaar met trending hashtags op Twitter, doneren aan goede doelen en simpelweg uiten hoeveel ze van de Gouden Maknae houden.

'ONZE GELUKJUNGKOOK' wereldwijd trending op #1 terwijl '#HAPPYJKDAY' trending op #2 wereldwijd en #1 in Zuid-Korea.

De fanbases van Jungkook hebben meerdere donaties gedaan aan goede doelen in hun respectievelijke landen voor 'Jungkook-dag' als een manier om iets terug te doen en om te laten zien hoeveel Jungkook hen had geïnspireerd om mensen in nood te helpen.

Media wereldwijd hebben ook niet gemist om het te vieren 'Jungkook-dag' naast het fandom, wat bewijst dat het inderdaad een wereldwijd festival is geworden.

De hype rond Jungkook gaat de rest van 'Jungkook Day' door, terwijl de Golden Maknae op de Gouden Schijf Award 2020 enorm schudde het internet. Jungkook verscheen met blond haar toen BTS het podium opkwam om de 'Best Digital Song'-prijs in ontvangst te nemen, en fans over de hele wereld werden gek.


Jungkook trending bij #twee wereldwijd op Twitter met maar liefst 1,5 miljoen tweets na de onthulling van zijn blonde haar. Hij blijft aan Top 10 wereldwijde trends met 1,9 miljoen tweets uren na zijn verschijning. Jungkook deed mee aan Twitter-trends in meer dan 80 landen en trending op #1 in veel landen, waaronder: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Rusland, India en meer.

'Jeon Jungkook blond haar' trending op #2 in Zuid-Korea, met veel andere Jungkook-gerelateerde zoekwoorden kwamen de Twitter-trends van Zuid-Korea binnen. Jungkook ook trending op Korea's grootste portal NAVER realtime zoektrends en een artikel over zijn blonde haar trending on NAVER hoofdpagina in de entertainmentsectie. Dit spreekt boekdelen over hoeveel het Koreaanse publiek van Jungkook houdt.

Jungkook trend op #1 op Twipple Japan en kwam Japan binnen Twitter trends met meerdere trefwoorden in het Japans.

Op Google wereldwijd domineert Jungkook de meeste zoekopdrachten naar verwante onderwerpen met het trefwoord 'Blond', waarmee hij zijn label als de Worldwide IT Boy eer aan doet.

Zowel fans als media raakten in een collectieve razernij toen ze lyrisch waren over Jungkook's nieuwe blonde haar, en het feit dat de Golden Maknae zijn volledige gezicht nog moet laten zien met dit nieuwe blonde haar, spreekt echt boekdelen over zijn immense wereldwijde populariteit en impact.