Blogs

K-Drama's over ontrouw, vreemdgaan en buitenechtelijke affaires

We gaan langzaam over naar de zomer en de hitte bereikt K-Drama-land met verschillende drama's die een normaal taboe-probleem aanpakken - bedrog en ontrouw. Deze drama's zijn inderdaad om verschillende redenen hot - misschien komt het door de warme ontvangst van het publiek, populaire trending-onderwerpen, stomende scènes en bloedstollende verhaallijnen. Hoewel velen beweren dat het stressvol is om naar K-Drama's van het genoemde genre te kijken, zijn veel mensen verslaafd aan de plot en gehechtheid aan de personages die door geweldige acteurs en actrices tot leven zijn gebracht.

De meeste van deze K-Drama's zijn geclassificeerd als: makjang , met zijn letterlijke betekenis om dingen te ver te gaan, aangezien deze K-Drama's echt wegblijven van het gebruikelijke en plot-apparaten gebruiken waarvan we gerust kunnen zeggen dat ze in het echte leven normaal niet zouden gebeuren. En soms zorgen deze sensationele afwijkingen van de norm voor een enorme nieuwsgierigheid van het publiek en hogere kijkcijfers!

Hier zijn enkele K-Drama's die ontrouw, bedrog en buitenechtelijke affaires aanpakken als hun belangrijkste plot of een aanzienlijk deel van hun verhaallijnen.

1. Verleiding van de vrouw

Het is geen lijst op K-Dramas over vreemdgaan als we het legendarische drama Temptation of Wife niet opnemen. Het werd in 2008 uitgezonden op SBS, langverwachte, hoge kijkcijfers met een gemiddelde kijkers van 30% ondanks controversieel vanwege de aard van de plot en bijna belachelijke scènes zoals Eun Jae's vermomming met slechts een mol. De show won ook tal van onderscheidingen, waaronder de felbegeerde Grand Award (Daesang) tijdens de SBS Drama Awards voorJang Seo Hee, die de rol van de wrekende echtgenote op zich nam.

Het verhaal draait om Goo Eun Jae (Jang Seo Hee), een loyale en trouwe echtgenote van Jung Gyo Bin (Byun Woo Min) die haar dwong in een liefdeloos huwelijk te blijven en ontberingen ondervond met mishandelingen van haar schoonmoeder. Ze ontdekt uiteindelijk dat haar beste jeugdvriend, Shin Ae Ri (Kim Seo Hyung), bedriegt haar met haar man en dwingt haar uiteindelijk om van hem te scheiden en met Ae Ri die de toen zwangere Eun Jae probeert te verdrinken en het als zelfmoord vermomt.

Ze wordt dan toevallig gevonden door Min Gun Woo (Lee Jae Hwang), en vanaf dat moment herbouwt ze zichzelf terwijl ze een nieuwe identiteit aanneemt met de naam Min So Hee en wraak neemt op Gyo Bin en Ae Ri.

2. Geheime liefdesaffaire
Secret Love Affair, een drama dat niet alleen draait om het concept van buitenechtelijke affaires, maar ook om de zogenaamde 'noona-romantiek', werd uitgezonden op JTBC in 2014. Het drama werd goed ontvangen en ontving zelfs nominaties van de prestigieuze Baeksang Arts Awards voor Beste Dramacategorie en winnend voor Beste Regisseur en Beste Scenario van dezelfde bekroonde instantie.

De bekroonde hoofdleads,Yoo Ah InenKim Hee Ae, werden beide erkend voor hun prestaties, Yoo Ah In werd genomineerd voor Beste Acteur tijdens de Baeksang Arts Awards 2014 en Kim Hee Ae won de Beste Actrice tijdens de 9e Seoul International Drama Awards.

De plot draait om Oh Hye Won (Kim Hee Ae), een vrouw van in de veertig die een succesvol en elegant leven leidt als Directrice voor Planning voor de Seohan Arts Foundation. Bij toeval ontmoet ze Lee Sun Jae (Yoo Ah In), een verarmde maar muzikaal begaafde pianist van in de twintig, die ze uiteindelijk ondersteunt als een geleerde onder het onderwijs van haar man. Hye Won en Sun Jae delen een hartstochtelijke liefde voor elkaar en beginnen uiteindelijk een verboden affaire achter gesloten deuren.

3. VIP

VIP is een drama dat zich afspeelt op het uitgangspunt van buitenechtelijke affaires, dat fungeert als een katalysator die uiteindelijk tot veel complexe situaties zal leiden en de gevolgen van ontrouw laat zien. De show werd in 2019 uitgezonden op SBS en sleepte vele prijzen in de wacht tijdens de SBS Drama Awards van hetzelfde jaar, zoals de prijs voor beste vrouwelijke bijrol voorLee Chung Ah Gratis mp3-download, Award voor beste personage (actrice) voorPyo Ye Jin, Excellence Award in miniserie (acteur) voorLee Sang Yoon, en Producer Award voorJang Na Ra |.

Het drama draait om het verhaal van het team van het Sung Un Department Store, dat werkt voor de VIP-klanten die de top 1% van hun klanten vormen en enorme winsten opleveren. Na Jeong Seon (Jang Na Ra) is het plaatsvervangend hoofd van het team naast haar man en teamleider Park Seong Joon (Lee Sang Yoon), en werkt samen met Lee Hyeon Ah (Lee Chung Ah), Song Mi Na (Kwak Sun Young), Op Yoo Ri (Pyo Ye Jin) en Ma Sang Woo (Shin Jae Ha).

Haar fijne en normale leven stort in als ze een sms ontvangt over de ontrouw van haar man van een anonieme bron, waarin wordt gesuggereerd dat ze een affaire heeft met iemand binnen het VIP Management Team. Ze onthult de affaire en nog meer geheimen die haar collega's in het team omringen.

4. Twee vrouwen

Als onderdeel van de zogenaamde Wife Trilogy van SBS, werd Two Wives een jaar na Temptation of Wife uitgebracht vanwege het succes van de serie, uitgezonden van maandag tot vrijdag in 2009. Met een gekke plot en nog een andere makjang die een bijna ongelooflijke premisse gebruikt, tweede deel van de trilogie wordt door het publiek 'provocerend en pittig' genoemd.

De plot draait om Yoon Young Hee (Kim Ji Young), die geloofde dat haar familie perfect was, totdat ze ontdekt dat haar man, Kang Chul Soo (Kim Ho Jin), heeft een affaire met alleenstaande moeder Han Ji Sook (Zoon Tae Young). Na verschillende pogingen van Young Hee om haar familie te redden, komt ze tot bezinning en ondertekent ze de scheidingspapieren met Chul Soo.


Na de splitsing leefden ze gescheiden door hun eigen leven. Echter, Chul Soo krijgt een auto-ongeluk en wordt wakker met selectief geheugenverlies, geen herinnering aan Ji Sook. Chul Soo denkt dat hij nog steeds getrouwd is met Young Hee, waardoor Ji Sook en Young Hee gedwongen worden alleen mee te spelen terwijl hij herstelt.

5. Een wereld van getrouwde stellen

Het hitdrama van 2020 dat iedereen stormenderhand veroverde, A World of Married Couple (ook bekend als The World of the Married), is een JTBC-drama gebaseerd op de Britse dramaserie Doctor Foster en draait om de thema's ontrouw, verraad, wraak , verdriet, vergeving en genezing. Hoewel de serie verschillende kritieken kreeg vanwege de weergave van seks, geweld en andere gevoelige thema's, kreeg het drama steun van het publiek met een gemiddelde beoordeling van 18,829% en een landelijke score van 28,371% voor de laatste aflevering. Het drama haalde een ander legendarisch drama, Sky Castle, in en werd het hoogst gewaardeerde drama in de geschiedenis van de Koreaanse kabeltelevisie.

Het drama kreeg lovende kritieken omdat het afstand nam van de gebruikelijke wraakverhaallijn en de complexe psychologie van elk personage uitbeeldde. De serie werd ook geprezen vanwege de weergave van het leven na een scheiding en pakte een heleboel andere problemen aan dan overspel, zoals datinggeweld en de toenemende sociale ongelijkheid en genderdiscriminatie en ongelijkheid in de Koreaanse samenleving.

De hoofdrollen werden geprezen voor hun vertolking van de rollen, met:Kim Hee Aehet winnen van de Beste Actrice tijdens de Baeksang Arts Awards 2020 en de 2nd Asia Contents Awards,Park Hae Joonhet winnen van Beste Acteur in een Mini-Serie tijdens de 7e APAN Star Awards,Han So Heewinnende Rookie of the Year for Television/Film tijdens de 5e Asia Artist Awards, en hun regisseur, Mo Wan Il, die Beste Regisseur won tijdens de Baeksang Arts Awards 2020.

De plot draait om Ji Sun Woo (Kim Hee-ae), een bekende en veelgeprezen huisarts en associate director bij Family Love Hospital en een vrome echtgenote van een aspirant-regisseur Lee Tae Oh (Park Hae Joon), met wie ze heeft een zoon met. Sun Woo denkt dat haar leven en familie meer zijn dan waar ze op hoopt, totdat ze ontdekt dat haar man een affaire heeft met een andere vrouw genaamd Yeo Da Kyung (Han So Hee), een affaire die bekend is bij de mensen die het dichtst bij haar staan.

6. Ik heb een minnaar

Een ander drama met een ontrouwthema afkomstig van SBS, I Have A Lover, is een weekenddrama dat werd uitgezonden van 2015 tot 2016, met 50 afleveringen. Het drama won verschillende prijzen, met name voor de geweldige vertolkingen van de cast,Kim Hyun Joohet winnen van de Top Excellence Award, Actrice in een Serial Drama tijdens de 4e APAN Star Awards en de 23e SBS Drama Awards,Park Han Byulhet winnen van de Special Acting Award, Actrice in een Serial Drama tijdens de 23e SBS Drama Award, terwijlJi Jin Hee& Kim Hyun Joo won de Best Couple Award van dezelfde prijsgevende instantie.

Het verhaal draait om de disfunctionele relatie van een getrouwd stel, Do Hae Gang (Kim Hyun Joo), en haar man, Choi Jin Eon (Ji Jin Hee) hebben een disfunctionele relatie. Na het verlies van hun kind en Jin Eon begint een affaire met een veel jonger meisje, Seol Ri (Park Han Byul). Na de scheiding van het paar krijgt Hae Gang een mysterieus auto-ongeluk en verliest ze haar geheugen. Baek Seok (Lee Kyuhan), ziet Hae Gang voor Yong Gi, haar onbekende tweelingzus, en redt Hae Gang en laat haar leven als Yong Gi. Hae Gang wordt de verloofde van Baek Seok en woont bij zijn gezin.

7. Mijn vrouw heeft deze week een affaire

My Wife's Having a Affair This Week, ook bekend als Listen to Love, is een Koreaans drama gebaseerd op de gelijknamige Japanse tv-serie uit 2007, uitgezonden op JTBC in 2016.Lee Sun KyunenSong Ji Hyo, samen met andere castledenKim Hee Won,Ye Ji Won,Lee Sang Yeo,Mooi zo, en kindacteurKim Kang Hoon. De show had ook speciale optredens van verschillende beroemdheden zoalsEun Ji Won,Kang Ho Dong |,Jung Yu Mi,Lee Hwi Jae, enNaar jonge kleuren.

Het verhaal draait om Do Hyun Woo (Lee Sun Kyun), een tienjarige ervaren producer die vermoedt en gelooft dat zijn vrouw Jung Soo Yeon (Song Ji Hyo) een buitenechtelijke affaire heeft. Ze zijn acht jaar getrouwd in wat hij geloofde dat een sterke relatie was, totdat hij tekenen en hints ziet dat zijn vrouw op het punt staat vreemd te gaan. Dit dwingt hem om met anonieme mensen te praten op online sociale netwerksites om erachter te komen wat hij moet doen en proberen zijn huwelijk te redden.

8. Liefde (ft. Huwelijk en Echtscheiding)

Een van de weinige K-Drama's met meerdere afleveringen, Love (ft. Marriage and Divorce) beslaat drie seizoenen, uitgezonden door TV Chosun 2021-2022, dat wordt gedistribueerd door het online streamingplatform Netflix. Het draait om het complexe verhaal van drie getrouwde stellen in verschillende leeftijdsgroepen, waarbij alle echtgenoten een buitenechtelijke affaire hebben en warme steun krijgen van publiek en kijkers.


De show heeft kijkcijfers, waarbij seizoen 1 het drieëndertigste hoogst gewaardeerde drama is in de geschiedenis van de Koreaanse kabeltelevisie en seizoen 2 het achtste hoogst gewaardeerde drama in de geschiedenis van de Koreaanse kabeltelevisie. De serie overtrof ook andere TV Chosun-drama's in termen van kijkcijfers, waardoor het de huidige recordhouder van het kanaal is in termen van de hoogste kijkcijfers.

De personages zijn onder andere Pan Sa Hyeon, gespeeld doorGezongen Hoontijdens de eerste twee seizoenen en doorKang Shin Hyotijdens het derde seizoen; Shin Yu Shin, gespeeld doorLee Tae Gontijdens de eerste twee seizoenen en nu doorGoeie jonge Sanvoor de laatste aflevering;Park Joo Mials Sa Pi Young (de vrouw van Yu Shin);Lee Gar Yeongals Boo Hye Ryung (de vrouw van Sa Hyeon);Lee Min Youngals Song Won (de minnares van Sa Hyeon);Jeon Geen Minals Park Hae Ryun;Jeon Soo Kyeongals Lee Si Eun (de vrouw van Hae Ryun);Song Ji Inals A Mi (de minnares van Yu Shin); enLim Hye Youngals Nam Ga Bin (de minnares van Hae Ryun).

9. Etalage: het huis van de koningin

Show Window: The Queen's House is gebaseerd op het uitgangspunt van bedrog, maar met een heel andere kijk dan de meeste drama's, waarbij de nadruk ligt op hoe ze een psychologisch spel spelen terwijl ze dansen rond ontrouw, vriendschap, familie, wraak en een drama dat eindigt met de kracht van vrouwen om de ketenen van hun verleden te verwijderen om te leven voor zichzelf en voor de mensen die hun liefde verdienen. Afgezien van het belangrijkste melodrama-genre, toont het ook mysterie dat tijdens de afleveringen nog meer vragen oproept.

Het belangrijkste uitgangspunt benadrukt het verhaal over een vrouw die het overspel van een andere vrouw steunt zonder te weten dat de affaire met haar man is, wat belangstelling opwekte bij kijkers en publiek. Het Channel A-drama werd uitgezonden van 2021 tot 2022, met een gemiddelde landelijke kijkcijfers van 10,335% voor de laatste aflevering, de recordhouder van de hoogste rating voor een Channel A-serie en meedoen als een van de best beoordeelde Koreaanse series over de geschiedenis van kabeltelevisie. De serie eindigde ook herhaaldelijk als eerste in live kijkers tijdens zijn tijdslot, en versloeg daarmee de kijkcijfers van series van grote publieke zenders.

De show wordt geleid door een uitstekende cast,Song Yoon Ahals de toegewijde echtgenote en de 'koningin' van het modehuis die het allemaal heeft, Han Sun Joo,Jeon So Minals Yoon Mi Ra, een tekenleraar en een bedrieglijke vos die de minnares is van Shin Myung Seob, de echtgenoot van Sun Joo, gespeeld doorLee Sung Jae. De zaken worden verder gecompliceerd als de hartelijke broer van Sun Joo, Han Jung Won, gespeeld doorHwang Chan Sung, wordt verliefd op Mi Ra.

10. De vrouw van mijn man

Nog een drama met als thema ontrouw onderKim Hee Ae's belt, My Husband's Woman (ook bekend als My Man's Woman), is een SBS-drama uit 2007 dat 24 afleveringen beslaat en draait om de intieme en pijnlijke beproeving van vrouwen aan beide kanten van het verhaal achter een buitenechtelijke affaire.


Het drama ontving nominaties voor de prestigieuze Baeksang Arts Awards, zoals Beste Drama voor Televisie en Beste Scenario voor Televisie. De cast die uitzonderlijk optrad viel in de prijzen, met Kim Hee Ae die de Grand Prize (Daesang) won van zowel de 1st Korea Drama Awards als de SBS Drama Awards 2007,Kim Sang Joonghet winnen van de Top Excellence Award als acteur van zowel de 1st Korea Drama Awards als de 2007 SBS Drama Awards, enBae Jong Okhet winnen van de Producer's Award van de 2007 SBS Drama Awards.

Het verhaal draait om Kim Ji Soo (Bae Jong Ok), die een enorm vertrouwen stelt in haar man, Hong Joon Pyo (Kim Sang Joong). Haar vriend, een weduwe, Lee Hwa Young (Kim Hee Ae), schuilt rond hun familie en ontwikkelt uiteindelijk een affaire met Joon Pyo. Ondanks bedreigingen van Ji Soo's zus, die hen betrapte, zetten ze hun affaire voort en werden uiteindelijk gepakt door Ji Soo zelf. Dit resulteert in psychologische oorlogsvoering en wraak, aangezien Ji Soo uiteindelijk besluit zelf een affaire aan te gaan met haar voormalige vriend, Seok Joon (Lee Jong Won).

11. Misty

Misty, een mysteried drama verwikkeld in de premisse van zaken, is een intens en verwrongen drama dat je meerdere keren in twijfel zou laten trekken, met als hoofdgenre melodrama, thriller en mysterie. Het drama werd in 2018 uitgezonden op JTBC, met lofbetuigingen die vooral door de hoofdrol werden geveegdKim Nam Joodie na zes jaar terugkwam op het kleine scherm. Ze won Beste Actrice in drie bekroonde instanties: 2e The Seoul Awards, 23e Asian Television Awards en de prestigieuze Baeksang Arts Awards.

Het verhaal draait om Go Hye Ran (Kim Nam Joo), een ambitieuze presentatrice die de opdracht kreeg om Kevin Lee (Ga juni), haar voormalige geliefde met wie ze een buitenechtelijke affaire heeft. Ze zijn allebei getrouwd, Hye Ran is getrouwd met Kang Tae Wook (Ji Jin Hee), met wie ze trouwde om macht, terwijl Kevin getrouwd is met de vriend van Hye Ran, Seo Eun Joo (Jeon Hye Jin).

Hun affaire wordt dodelijk als Kevin dood wordt gevonden, met Hye Ran als de hoofdverdachte voor de misdaad. Maar om een ​​onbekende en mysterieuze reden helpt haar vervreemde echtgenoot Tae Wook haar om haar juridisch adviseur te zijn, ondanks hun gebroken huwelijk.

12. De hymne van de dood

Een drama gebaseerd op gebeurtenissen uit het echte leven, The Hymn of Death is een kort drama dat werd uitgezonden door SBS en uiteindelijk werd gedistribueerd door het online streamingplatform Netflix. Het drama was gebaseerd op de gebeurtenissen van een stel dat door sterren gekruiste geliefden en zielsverwanten waren, maar verwikkeld in een affaire, daterend in de late jaren 1920. Omdat het drama volledig op deze gebeurtenissen is gebaseerd, wisten de kijkers wat ze konden verwachten, maar het trok de belangstelling van het publiek niet weg.

De serie toont de tragische romance tussen Joseons eerste Koreaanse sopraan Yun Sim Deok (Shin Hye Sun), en de geniale toneelschrijver, Kim Woo Jin (Lee Jong Suk). Ze werden onvoorwaardelijk verliefd op elkaar, en dat geldt ook voor het feit dat Woo Jin is getrouwd met iemand die hij heeft uitgehuwelijkt uit de eisen van zijn vader. De titel is gebaseerd op het door Sim Deok opgenomen nummer 'Praise of Death', dat in 1926 het eerste Koreaanse popnummer wordt.

13. Liefdeszaken in de middag

Gebaseerd op de Japanse serie, Hirugao: Love Affairs in the Afternoon, Love Affairs in the Afternoon is een drama van Channel A dat ontrouw in een ander licht besprak, waarbij het controversiële thema werd behandeld door verschillende stops te maken en de humane kanten van de personages te laten zien naast het thema.


Het drama kan worden samengevat door het plotpunt, waar Son Ji Eun (Park Ha-sun) is een huisvrouw die parttime op een mart werkt. Ze is stil en oprecht, ook al voelt ze zich gevangen in haar ongelukkige leven en eenzaam huwelijk. Haar gebruikelijke leven verandert als ze biologieleraar Yoon Jung Woo (Lee Sang Yeo) met wie ze een affaire zal hebben. Ze weten allebei dat hen alleen maar ondergang te wachten staat, aangezien beiden getrouwd zijn in een liefdeloos huwelijk, maar toch lijken ze niet van elkaar weg te kunnen blijven en overspel te plegen.

14. Op weg naar de luchthaven

Een drama van met elkaar verweven lotsbestemmingen, On the Way to the Airport, is een KBS-drama uit 2016 dat ontrouw en andere complicaties aanpakt met een veel realistischere benadering, volledig wegsturend van makjang-drama's. Veel kijkers hebben gezegd hoeveel ze van de show houden ondanks het thema, met de ongelooflijk herkenbare en gebrekkige karakters en de voortdurende vraag of liefde is voorbestemd of gekozen, terwijl het ons er nog steeds aan herinnert dat hoe mooi het ook mag lijken, liefde geboren uit ontrouw zal altijd verkeerd zijn.

De hoofdlijnen,Lee Sang YoonenKim Ha Neul, ontvingen beiden onderscheidingen voor hun uitzonderlijke prestaties, Ha Neul won de Top Excellence Award, Actrice, Sang Yoon won de Excellence Award, Acteur in een miniserie en samen de Best Couple Award, allemaal van de 30e KBS Drama Awards.

Het verhaal draait om Choi Soo Ah (Kim Ha Neul) en Seo Do Woo (Lee Sang Yoon), die elkaar ontmoetten vanwege een ongelukkige gebeurtenis die hun levens met elkaar verweven had; Soo Ah leerde de slimme architectuurinstructeur Do Woo lief te hebben.

15. De laatste keizerin

Een makjang-drama dat zich afspeelt in een alternatieve realiteit van de moderne constitutionele monarchie, je zult zeker de elementen van verraad, affaires en wraak zien in het drama The Last Empress. Het snelle plot en het onvoorspelbare plot van het drama, dat van 2018 tot 2019 werd uitgezonden, kreeg hoge kijkcijfers, met landelijke kijkcijfers van 17,9%, waarmee het in 2018 de hoogste doordeweekse miniserie is voor de Koreaanse terrestrische televisie.

De uitstekende weergave van de belangrijkste leads wonnen hun prijzen, metJang Na Ra |het winnen van de Top Excellence Award, Actrice in een woensdag-donderdagdrama van de 2018 SBS Drama Awards en Outstanding Korean Actress van de Seoul International Drama Awards 2019, en beideShin Sung RokenChoi Jin Hyukhet ontvangen van de Top Excellence Award, Acteur in een woensdag-donderdagdrama van de 2018 SBS Drama Awards.

Oh Sunny (Jang Na Ra) speelt zich af in de monarchie en wordt een nachtelijke Assepoester als ze trouwt met keizer Lee Hyuk (Shin Sung Rok) en betrokken raakt bij de machtsstrijd binnen de koninklijke familie, samen met Na Wang Sik en nu Imperial Bodyguard Chun Woo Bin (Choi Jin Hyuk) om de misdaden binnen de keizerlijke familie te ontdekken. Ze ervaart nog meer moeite als ze ontdekt dat de keizer een illegale affaire heeft met de keizerlijke hoofdsecretaris, Min Yoo Ra (Lee Elia).

Hier zijn enkele van de K-Drama's over ontrouw die je zeker verschillende thema's zullen bieden en een controversieel onderwerp zullen behandelen. Welke van hen is je favoriet, en welke andere drama's met hetzelfde concept zou je andere kijkers aanraden?