Speciale Eigenschappen

K-DRAMA FUNCTIE: 10 beste historische drama's

diversen

10 BESTE HISTORISCHE DRAMAS


Historische drama's variëren van komedie tot brutaliteit, soms allemaal in hetzelfde drama! In tegenstelling tot het normale K-Drama kan een historisch drama eigenlijk een beetje educatie bieden. Terwijl ik niet zal doen alsof dat ' De Nachtwaker ' of ' Boek van het Huis van Gu ' echt is, hebben ze als achtergrond een echte periode in de geschiedenis, wat interessant kan zijn om meer over dat tijdperk te leren. Ze kunnen ook een rijk visueel feest geven en je dingen laten zien die je gewoon niet meer ziet. Wat de redenen ook zijn, het historische drama is een belangrijk onderdeel van het K-drama. Hier zijn mijn keuzes voor de 10 beste!
CHUNO


Puur schuldig plezier, niet anders dan de barbaarse films van de jaren tachtig. ' Chuno ' gaat over een slavenjager uit het Joseon-tijdperk die slaven vindt en herovert vanwege een slaaf die zijn huis in brand heeft gestoken en zijn familie heeft vermoord. Dit drama bevat gestileerd, vaak bruut geweld, uitgevoerd in slow motion op een halfrock, halfsymfonische partituur. Niet alleen dat - er is ook, zoals zowat elk K-Drama, een liefdesdriehoek.

DE NACHTWACHTMAN


Handige speciale effecten en wuxia -stijl zwaardzwaaiende actie leidde me naar deze, die het verhaal vertelt van een kroonprins die is ingewijd in een geheime orde waarvan het doel is om Joseon te verdedigen tegen geesten. Naarmate de serie vordert, leert hij lessen die hem zullen helpen een betere heerser te worden. De actie hier is van een hoog octaangehalte en houdt net lang genoeg op om je te laten ademen voordat je weer begint.

BOEK VAN HET HUIS VAN GU


Gedrukt in het werk als een gisaeng (vrouwelijke entertainer, soms prostituee) wanneer haar edelman-vader wordt beschuldigd en vermoord als een verrader, Yoon Seo Hwa loopt weg in de armen van a gumiho , een mystieke van vorm veranderende vos die verliefd op haar is geworden en zweert haar te beschermen. Gekenmerkt door niet alleen brutaliteit maar ook oprechte optredens, 'Boek van het Huis van Gu' �vond zijn weg naar de harten van veel K-Drama-fans. �

SUNGKYUNKWAN SCHANDAAL


In de Joseon-dynastie, toen vrouwen zelfs fundamentele rechten als een opleiding werden ontzegd, vermomt een vrouw zich als man om te werken en gaat ze naar een prestigieuze universiteit. Het is eigenlijk best goed, want het leven op de universiteit lijkt veel op onze moderne scholen - pesten, ontgroening, studentenpolitiek en nationale politiek. Niet alleen dat, maar de toon is ook vrij luchtig voor een historisch stuk.

KONINGIN SEONDEOK


Een van de weinige Koreaanse historici niet in de Joseon-dynastie, Koningin Seondeok vindt plaats tijdens het tijdperk van de drie koninkrijken (572-602 na Christus), meer dan 800 jaar vóór Joseon. Dit drama vertelt het verhaal van Koningin Seondeok, voorzitter 's eerste regerende koningin. De serie is weelderig met scènes in het paleis en met de adel; het is ook behoorlijk gemeen op sommige delen. Verraad en samenzweringen in overvloed.

DIEPE GEWORTELDE BOOM


Een groep paleisgeleerden is vermoord en het is de taak van een koninklijke wacht om dit te onderzoeken. Wat hij ontdekt naarmate de serie vordert, is een diepere samenzwering. Het is het best te omschrijven als een historische thriller, een mix van passie en mysterie. Het geweld is gestileerd en het schrijven is spannend en slim.

YI SAN


Dit is de dramatisering van het bewind van Koning Jeongjo , 22e heerser van de Joseon-dynastie. Jeongjo was een goede koning en hielp zijn onderdanen zoveel als hij kon. De kleuren en kostuums zijn hier niet zo helder als in andere historische artikelen op deze lijst, en het drama lijkt voor realisme te zijn gegaan. Dit verhaal over de opkomst van een jonge jongen is aangrijpend en intelligent.

JUMONG


Kronieken het leven van Jumong Taewang , stichter van het koninkrijk van Goguryeo , terwijl hij probeert zijn plaats op de troon in te nemen. Sterk gefictionaliseerd omdat de details van deze periode verloren zijn gegaan. ' Jumong ' bleek enorm populair en maakte deel uit van de Hallyu Golf. Het was het best beoordeelde drama van 2006. Levendig en soms adembenemend, dit drama handhaafde een hoge kwaliteitsstandaard gedurende elk van de 81 afleveringen.

SCHILDER VAN DE WIND


Semi-historisch (als mogelijke vrijheden zijn genomen met het personage), draait het drama om een ​​echte historische figuur die zichzelf vermomt als een jongen om de man op te sporen die haar vader heeft vermoord. Een meesterschilder wordt aangenomen als mentor, en de rest is geschiedenis. Luchtig en vol humor en romantiek,' Schilder van de wind ' legt de lat hoog voor goed drama.

DE MAAN DIE DE ZON OMHELST


Het drama versmelt politiek, liefde en mystiek terwijl een Joseon-koning verliefd wordt op een sjamaan.� Valt stevig onder de paraplu van historische fictie. Dramatisch en mooi, weelderig en brutaal, dit heeft net zoveel gemeen met melodrama als met wat dan ook.�Uiteraard zijn dit slechts mijn keuzes en een kleine greep. Als dit een onbeperkte lijst was, zouden we hier meer dan 40 drama's hebben, en dat is alleen voor het Joseon-tijdperk. Dat is mijn 10, nu wil ik van jullie horen. Welke drama's zou jij op de lijst zetten?