Blogs

K-drama 'Jirisan' behaalt de hoogste premièrescores van alle weekenddrama's en de op één na hoogste algemene beoordeling in de geschiedenis van tvN

Het meest verwachte K-drama van de tweede helft van 2021 heeft zijn pilot-aflevering uitgebracht op 23 oktober . Het drama heeft de best betaalde, bekroonde A-lijst acteurs in de hoofdrol Jun Ji Hyun en Joo Ji Hoon . De OST-line-up werd de 'Golden Line Up' genoemd, met zoveel topartiesten die aan de soundtrack deelnamen.

Bovendien is het scenario geschreven door Kim Eun-hee met Lee Eung-bok als regisseur. Beiden hebben aan beroemde projecten gewerkt als: Goblin, Mr. Sunshine, Descendants of the Sun, Kingdom, Sweet Home, Signal en etc. Knetz beschreef het drama als een project dat geen reden heeft om niet bekeken te worden.

' Jirisan ' brak een record voor een weekenddrama met zijn debuutaflevering. Het heeft een 9,1% landelijk beoordelen. In Seoul bereikte de koers 9,7% . Het behaalde ook de op een na hoogste premièrescore in de tvN-dramageschiedenis.

De verhaallijn van het drama is vrij uniek. Het heeft mysterie, detective, thriller en voelt alsof je naar een fascinerende documentaire kijkt. De twee na elkaar uitgebrachte afleveringen zorgden voor een zeer intense sfeer waardoor de kijker reikhalzend uitkijkt naar het vervolg.

' Jirisan ' is niet alleen populair onder Koreanen, maar ook wereldwijd. Korean TV News meldde dat zijn wereldwijde populariteit ook verband houdt met Jin van BTS de wereldster worden die is gekozen om de . te zingen hoofdthema OST . Het nummer wordt uitgebracht in het midden van het drama, en fans wachten geduldig terwijl ze genieten van het volgen van het plot met zulke geweldige acteurs als Jun Ji Hyun, Joo Ji Hoon, en nog veel meer.

'Jirisan' stond ook op nummer 2 op iQiYi met slechts twee afleveringen uit.