Blogs

K-Pop-demonummers versus originele nummers

Terwijl sommige idoolgroepen de teksten voor hun eigen liedjes produceren, componeren en schrijven, gebruiken andere groepen liedjes die zijn geschreven door enkele van de beste muzikanten in de industrie. Vaak brengen producers fragmenten van de demoversies van K-Pop-nummers uit voordat ze worden uitgebracht. Bekijk hieronder deze K-Pop-demonummers met Engelse teksten!


Red Velvet - IJstaart

In december 2012 toonden Hayley Aitken en het productieteam Trinity Music een 21 seconden durende demoversie van Ice Cream Cake in een aflevering van een Zweedse tv-show 'Kobra'. De demo-versie werd gekocht door SM Entertainment en Koreaanse teksten werden toegevoegd door songwriter Jo Yoon Kyung en Kim Dong Hyun.

EXO - Monster

EXO's Monster is geschreven en gecomponeerd door Kenzie en LDN Noise. Het werd geproduceerd als een donker en intens dansnummer op medium tempo dat de obsessie van een man met zijn geliefde uitbeeldde.

TWEE KEER - Signaal

Terwijl JYP samenwerkte met Kairos om Signal te schrijven en te componeren, waardoor het het eerste TWICE-nummer was dat door JYP werd geschreven. Het nummer vangt de emoties van een meisje dat signalen stuurt naar haar minnaar, die haar pogingen om haar gevoelens te uiten niet opmerkt.


EXO - Ko Ko Bop

Ko Ko Bop is een energiek reggaenummer, geproduceerd door Style Fuego en mede geschreven door Chen, Chanyeol en Baekhyun. Shaylen Carroll, een van de vrouwelijke componisten, deed de demo en het zou voor een meidengroep zijn. Uiteindelijk ging het reggaepopnummer naar EXO.

f(x) - 4 Muren

Jam Factory-lid Lee Seuran schreef het nummer, terwijl LDN Noise, Tay Jasper en Adrian McKinnon hielpen bij het componeren en produceren van het nummer. 4 Walls heeft een zware elektronische dansmuziekinvloed en wordt gekenmerkt door zijn tropische housegeluiden.

Blackpink - Fluitje

Whistle is een nummer geschreven door iKON's B.I., Teddy Park en Bekuh Boom. Het nummer handhaaft een balans tussen een meer minimalistische hiphopsfeer en een gitaargedreven popstijl. De titel van het nummer verwijst naar een liefdesoproep naar iemands significante andere, evenals het kloppen van het hart.

EXO - De vooravond

SM Entertainment heeft een video geüpload van Henry die de demoversie van EXO's The Eve zingt. Het had oorspronkelijk Engelse teksten en Henry was een van de muzikanten die hielpen bij het componeren van de hit.

Meisjesgeneratie - jij denkt

You Think is een krachtig popdansnummer dat ook trendy trapbeats bevat. SAARA zong de demoversie van het lied, met Engelse teksten. De teksten vertellen het verhaal van een vrouw die haar voormalige mannelijke minnaar een waarschuwing stuurt wanneer hij geruchten over haar verspreidt na hun breuk.

Taemin - Druk op je nummer

Veel fans weten niet dat Press Your Number oorspronkelijk is geschreven door Bruno Mars en is gecomponeerd door The Stereotypes. Voorafgaand aan de release van Taemin werd de demo uitgebracht en werd de track gekocht door SM Entertainment. Hoewel Taemin niet echt met Bruno Mars heeft samengewerkt om het nummer te produceren, heeft hij wel zijn eigen tekst aan het nummer toegevoegd.

Rood fluweel - Peek a Boo

Peek a Boo werd oorspronkelijk gecomponeerd door Moonshine, Ellen Berg Tollbom en de Zweedse singer-songwriter Cazzi Opeia. In juni 2017 onthulde Opeia aan het publiek dat ze een lied voor Red Velvet had geschreven. De teksten zijn geschreven door S.M. Entertainment-songwriter Kenzie, die het onheil in een nieuwe romantische relatie vastlegt.

EXO - Door geweest

Marz, producer van SM Entertainment, produceerde Been Through terwijl Brandyn Burnette de demoversie van het nummer zong. Toen Burnette de demoversie uploadde naar zijn Soundcloud-account, raakten fans meteen verslaafd aan het nummer en de Engelse teksten.

BoA - Slechts één

Only One is gecomponeerd door BoA ​​en gearrangeerd door Taesung Kim. Ondertussen zong Andrew Choi de demoversie van het nummer voordat het werd uitgebracht. De Engelse versie van het nummer is net zo goed als de originele versie!

EXO - Growl

Net als veel andere nummers bevat de demoversie van EXO's Growl volledig Engelse teksten. Veel fans waren verrast toen ze ontdekten dat het originele nummer meer seksuele connotaties had dan het originele nummer, dat het verhaal vertelt van een jaloerse man.