Nieuws

'De K-popgroep met de meeste nummers bereikt Perfect All-Kills', BIGBANG breekt records met 'Still Life'

meaww.com

De k-pop krachtpatser OERKNAL staat zowel in binnen- als buitenland bovenaan de hitparade met hun nieuwste single ' Stilleven .' Om 8:30 KST op 17 april bereikte 'Still Life zijn 82e' Perfecte All-Kill .

Met 'Still Life' breidt BIGBANG hun record als de k-popgroep met de meeste nummers uit met Perfect All-Kills (6 nummers), alleen tweede voor de solist IU. BIGBANG behaalde hun eerste PAK in 2012 met ' Blauw .'

In de eerste elf dagen had het nummer ook de +31,4 miljoen streams en 2 miljoen unieke luisteraars op MelOn overtroffen, zijnde de snelste lied om deze mijlpaal in 2022 te bereiken.

Bij release behaalde 'Still Life' ook de hoogste dagelijkse streams in de geschiedenis van Spotify Zuid-Korea (129.437 streams).
Met deze nieuwe release heeft BIGBANG ook hun records als de k-popgroep met de meeste nummer 1-nummers in de geschiedenis van Gaon Digital Chart (11) en de meeste cumulatieve weken op MelOn Top 10 (223 weken).

Buiten Zuid-Korea ging 'Still Life' in première op #1 in de Billboard World Digital Song Sales chart en op #3 in de Billboard Global 200 (excl. de VS) met slechts drie dagen tracking.

Het lied was ook gecertificeerd Golden Diamond op QQ Music en werd de snelst verkopende digitale single in China dit decennium. 'Still Life' is ook de allereerste single die 1 miljoen exemplaren heeft verkocht na de 'No More Mass Buying Rule' in China. Het bereikte deze mijlpaal in 30 minuten.

Proficiat aan BIGBANG voor deze geweldige prestaties!

Ondertussen moest YG Entertainment wat schade beperken nadat de emotionele brief van lid T.O.P aan fans op Instagram, evenals de serieuze toon van het nieuwe nummer, ertoe leidden dat veel investeerders dachten dat de legendarische groep uit elkaar ging. Deze speculatie deed de voorraden van het agentschap kelderen. Op 8 april gaf YG een lange verklaring af in een poging om deze angsten weg te nemen, en verzekerde investeerders dat dit niet het einde van de groep was, maar een nieuw begin.