Blogs

K-Pop-groepen die in 2021 zijn ontbonden

Zoals we weten, werken K-Pop-groepen meestal met een contract van meestal 5-7 jaar, maar in zeldzame gevallen wordt het contract verlengd. Dit hangt van veel factoren af, waaronder de populariteit van de groep, de relatie met het bedrijf, of misschien als ze een 'projectgroep' zijn zoals Wanna One, dan is verlenging niet mogelijk.

Zoals elk jaar gingen in 2021 veel K-popgroepen uit elkaar omdat hun contract afliep. Laten we eens kijken naar de bands die niet meer samen actief zijn.

GOT7


Zij waren de eerste groep die dit jaar uit elkaar ging. GOT7 was actief van januari 2014 tot januari 2021 en beëindigde daarna officieel hun contract met JYP entertainment. Fans waren natuurlijk verdrietig, maar sommigen waren opgelucht omdat sommigen in de loop der jaren dachten dat de groep door hun bedrijf werd mishandeld.

Het debuutnummer van de band was Meisjes Meisjes Meisjes .

VAN * EEN


De meidengroep ging op 29 april officieel uit elkaar nadat hun contract van tweeënhalf jaar afliep. De 12-koppige groep werd gevormd met de winnaars van de auditieshow,Produceren 48. Na de ontbinding gingen de drie Japanse leden terug naar hun thuisland.

Hier is La Vie en Rose MV, de eerste single van de debuut-EP van de groep.

Zeven uur


Seven O'Clock debuteerde op 16 maart 2017 met hun mini-album 'Butterfly Effect'. De groep zag veel ledenwisselingen. Na bijna vier jaar actief te zijn geweest, gingen ze op 2 maart 2021 officieel uit elkaar, nadat hun contract afliep.

Echo was hun debuutalbum, de eerste single van Butterfly Effect.

SPETTER


HOTSHOT debuteerde in oktober 2014 met de single Take a Shot. Na zeven jaar actief te zijn geweest, beëindigde de band hun contract en namen afscheid van het bureau, Star Crew Entertainment. Ze gingen officieel uit elkaar in maart 2021.

De debuutsingle van de groep, Neem een ​​schot .

GFriend


Het was de meest plotselinge aankondiging van de ontbinding. Source Music, het bureau van GFriend, lag hiervoor onder vuur. Het nieuws kwam op 18 mei naar buiten en de groep ging op 22 mei uit elkaar. Ze zouden hebben geoefend en zich voorbereiden op nieuwe muziek. De fans waren in de war en extreem boos over het plotselinge bericht.

Glas Kraal was de debuut-MV van de band.