Nieuws

K-popgroepen timen hun releases op internationale tijd in plaats van op Koreaanse tijd

Koreaanse groepen beginnen hun releases af te stemmen op de Amerikaanse markt.

Welnu, sommigen van hen die het zich kunnen veroorloven om het te doen, zijn dat in ieder geval. De meeste K-popgroepen brengen nummers uit om 18.00 uur KST om te profiteren van verschillende factoren, waaronder de tijd dat de hitlijsten in Korea bevriezen. Grote groepen houden echter van BTS , BLACKPINK , en SuperM een andere route nemen en vrijgeven om 13:00 KST - of middernacht EST.

Deze groepen proberen zich op de Amerikaanse markt te richten in plaats van op de Koreaanse markt, en dat kunnen ze zich zeker veroorloven. BTS, BLACKPINK en SuperM doen het goed in de Koreaanse hitlijsten, ongeacht het tijdstip waarop ze worden uitgebracht. Bovendien vinden er veel comeback-podia plaats op Amerikaanse tv-shows in plaats van op de traditionele Koreaanse muziekshow.

Terwijl sommige netizens geloven dat dit alleen maar aantoont dat K-pop internationaal echt een stempel begint te drukken. Anderen zijn echter voorzichtig en zijn van mening dat K-pop zijn kracht begint te verliezen Koreaans karakter.

Wat denk je?