Blogs

K-popnummers die in 2021 opnieuw zijn gemaakt

Remakes en covers lijken de nieuwste trend in Zuid-Korea te zijn, aangezien veel artiesten begonnen zijn met het uitbrengen van covers of remakes van nummers die jaren geleden populair waren. Het werd ook gebruikelijk om de naam van het jaar naast de naam toe te voegen. In 2020 zagen we Kyung Seo controversieel hoog scoren in de hitlijsten met 'Shiny Star (2020),' en het was belangrijk om dat 2020 altijd aan het einde van de songtitel te zetten, zodat het niet verward werd met het originele spoor. Hoewel het negatieve aandacht kreeg voor potentiële sajaegi, kan het niet worden genegeerd dat ze nog steeds in staat was om de hitparade te bereiken, en aangezien de topmuziek van de hitlijsten vaker wordt gespeeld, werd het nummer steeds meer aan het publiek blootgesteld.

In 2021 begonnen we veel meer remakes te zien dan in 2020 -- sommige waren geweldig, andere niet zo geweldig. Mensen voelen zich nostalgischer en willen een stukje van het verleden. Sommigen klagen dat zangers de eer opeisen voor muziek die aanvankelijk niet eens van hen was. Hier is een lijst met enkele opnieuw gemaakte nummers in 2021. Je kunt het vergelijken met het origineel en de rechter zijn - wat vind je van deze remakes?

1) A PINK's Eunji & HIGHLIGHT's Yoseob - Liefdesdag (2021)

Origineel: A PINK Eunji & BEAST's Yoseob - Love Day (uitgebracht in 2012)

Deze remake was misschien wel de meest succesvolle remake, aangezien het nummer bij de release bovenaan de hitlijsten stond. Het iets langzamere tempo, samen met de gerijpte stemmen van Eunji & Yoseob, gaven muziekluisteraars vreugde en plezier toen de lente aanbrak. Het is gek om te zien hoe ze in elk mogelijk aspect verbeterd zijn!

2) NS Yoon-G prestatie. MONSTA X's Jooheon - Als je van me houdt

Oorspronkelijk: NS Yoon-G feat. Jay Park - Als je van me houdt (uitgebracht in 2012)

Dus deze was vreemd genoeg om 2021 niet aan het einde van de titel te hebben toegevoegd. Desalniettemin waren fans blij om NS Yoon-G weer te kunnen horen, en luisteraars waren blij om deze bop weer te kunnen horen.

3) Chungha x Colde - Mijn lippen houden van warme koffie

Origineel: S#arp - My Lips, Like Warm Coffee (uitgebracht in 2001)

Dit nummer is vele malen opnieuw gemaakt, maar het is een nieuw soort gevoel in elke versie die ik hoor. En zomaar, Chungha en Colde versloegen hun eigen remake-versie ervan. Het was best raar dat het nummer midden in de zomer werd uitgebracht, aangezien het een winternummer is, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van het nummer.

4) Lunch - Weg terug naar huis (2021)

Origineel: Shaun - Way Back Home (uitgebracht in 2018)

Het is nog niet zo lang geleden sinds de originele versie van het nummer werd uitgebracht, dus mensen waren nogal in de war. Het nummer heeft echter een verfrissende beat die moeilijk te weerstaan ​​is. De versie van Lunch is absoluut een andere sfeer dan de originele versie - beide geweldig om naar te luisteren!

5) Heize - Op regenachtige dag (2021)

Origineel: BEAST - On Rainy Day (uitgebracht in 2011)

Het is best gek dat het alweer een decennium geleden is dat dit nummer werd uitgebracht. Persoonlijk vond ik dit album geweldig, en het was fascinerend om Heize's versie ervan te zien. Het had Heize's eigen kleine stijl erin, en het lied werd helemaal van haar!

6) Lied Ha Ja - Gebroken Hart (2021)

Oorspronkelijk: NAVI feat. Crown J - Broken Heart (Uitgebracht in 2009)

Hoewel ik niet zou zeggen dat dit nummer in 2009 volledig succesvol was, had NAVI nog steeds een vaste fanbase, en ballad-luisteraars waren dol op NAVI. Netizens hadden meer gemengde reacties toen de versie van Song Ha Yea werd uitgebracht, gewoon omdat het nummer gewoon niet buzz-waardig was om een ​​remake van te hebben. Hoe dan ook, het is een heerlijk nummer om naar te luisteren!

7) Lee Seok Hoon x Locoberry - Tien redenen waarom ik van je hou (2021)

Oorspronkelijk: Lee Seok Hoon - Ten Reasons I Love You (Uitgebracht in 2010)

Nog een geweldig mid-tempo lovey-dovey nummer om naar te luisteren. Het origineel kan worden beschouwd als Lee Seok Hoon's grootste hit tot nu toe. De samenwerking met producer Locoberry maakte het nummer nog fijner om naar te luisteren!

8) Mighty Mouth prestatie. Baek Ji Young - Will Love Come (2021)

Oorspronkelijk: Mighty Mouth feat. Baek Ji Young - Will Love Come (uitgebracht in 2010)

Dit nummer is weer een geweldige klassieker en ik was verbaasd dat het opnieuw is gemaakt, vooral omdat Mighty Mouth niet actief muziek maakt. Zelfs als ze een track uitbrengen, komt het optreden niet eens in de buurt van hun topdagen. Fans waren zeker blij om een ​​ander perspectief op een hittrack te kunnen zien!


9) Hwang In Wook - Spoedeisende Hulp (2021)

Origineel: Izi - Emergency Room (2005)

Izi was absoluut een one-hit-wonder, maar hij heeft het volste recht om dat te zeggen, want IEDEREEN kan zich zijn nummer duidelijk herinneren, en zijn nummer is nog steeds een van de meest gezongen nummers in een karaokebar. Het was zo populair dat zelfs draf-auditieprogramma's dit nummer begonnen te coveren, en het zal altijd herinnerd worden als een legende. Welke heb je liever?

Er zijn zoveel meer tracks die in 2021 opnieuw zijn gemaakt. Omdat de trend op deze manier blijft verschuiven, lijkt het erop dat we meer remakes zullen zien -- welke was jouw favoriet? Is er een legendarisch nummer dat aan het eind opnieuw moet worden gemaakt met het iconische '(2021)'? Laat het ons weten in de reacties hieronder!