Nieuws

Kakao Entertainment-nummers komen eindelijk terug op Spotify

Spotify heeft aangekondigd dat het bedrijf overeenstemming heeft bereikt met Kakao Entertainment Corp. (eerder Cacao M ), waardoor hun inhoud over de hele wereld beschikbaar is op het platform, inclusief voor het eerst in Zuid-Korea!

Voorheen waren fans enorm teleurgesteld nadat Spotify had bevestigd dat muziek gedistribueerd door Kakao Entertainment op 1 maart niet meer beschikbaar zou zijn vanwege het verlopen van de Spotify-licentie. Sindsdien hebben de twee partijen echter gesprekken gevoerd om de licentieovereenkomst te vernieuwen en is het probleem eindelijk opgelost.

Een woordvoerder van Spotify maakte op 11 maart bekend dat We zijn verheugd dat de inhoud en artiesten van Kakao Entertainment terug zijn op Spotify, waardoor onze 345M+ wereldwijde luisteraars in 170 landen opnieuw kunnen genieten van de muziek waar ze van houden. De missie van Spotify is altijd geweest om artiesten in contact te brengen met hun fans over de hele wereld en om luisteraars toegang te geven tot alle muziek van de wereld. We zijn verheugd dat onze Koreaanse luisteraars nu ook kunnen genieten van deze lokale muziek naast onze 70 miljoen+ nummers en 4 miljard+ afspeellijsten. We blijven ons inzetten om een ​​positieve impact te hebben op het Korea's muziekstreaming-ecosysteem door middel van onze partnerschappen met artiesten, labels en lokale rechthebbenden.

Een vertegenwoordiger van Kakao vertelde ook, Kakao Entertainment Corp. is een overeenkomst aangegaan met Spotify en zal zijn muziekinhoud achtereenvolgens aan Spotify leveren voor service in en buiten Korea. Door middel van diverse samenwerkingsverbanden over de hele wereld, waaronder Spotify, hoopt Kakao Entertainment dat muziekliefhebbers over de hele wereld gemakkelijk toegang hebben tot de artiesten en muziekinhoud om te genieten van K-pop. Kakao Entertainment blijft zich inzetten voor het Koreaanse muziekecosysteem en de groei ervan en zal in de toekomst de rechten van artiesten, labels en lokale rechthebbenden blijven beschermen.

Ga je terug naar Spotify, nu je naar muziek kunt luisteren door IU , Een roze , KAART , en meer?