Nieuws

Ken Rhee onthult dat hij terugkeert naar Zuid-Korea omdat zijn dokter zei dat hij geopereerd moet worden

n.nieuws.naver.com

Ken Rhee , een voormalige kapitein van het Navy Special Warfare Team (UDT/SEAL) die deelnam aan het Oekraïense internationale vrijwilligersleger, keerde terug naar Korea.

Volgens YTN , Ken Rhee vertrok op 26 Koreaanse tijd om 19:20 uur vanaf de luchthaven Warschau Chopin in Polen en arriveerde op 27 mei om 06:05 uur KST op de internationale luchthaven van Incheon.

Voor zijn vertrek uit Oekraïne verklaarde de politie klaar te zijn om Ken Rhee te onderzoeken zodra hij het land binnenkomt en klaar zal staan ​​om de soldaat te beveiligen wanneer hij in Korea landt.

Ken Rhee krijgt revalidatiebehandeling in een plaatselijk militair ziekenhuis voor een kruisbandruptuur in zijn knie.

Rhee zei dat hij gewond was geraakt tijdens een infiltratieoperatie en zei: ' Ik heb mijn beide knieën geblesseerd. Ik denk dat de revalidatie drie maanden zal duren, en de dokter zei dat ik geopereerd moest worden. Hij zal naar verwachting in Korea blijven en drie maanden revalideren.

Eerder vertrok Ken Rhee om Oekraïne te helpen zonder toestemming van de Koreaanse regering nadat ze een reisverbod hadden ingesteld na het uitbreken van de oorlog.

Op de 11e van vorige maand heeft de Seoul Metropolitan Police Agency vijf mensen, waaronder Ken Rhee, doorgestuurd naar het openbaar ministerie op beschuldiging van het overtreden van de paspoortwet. De autoriteiten hebben aangekondigd dat ze een onderzoek zullen instellen zodra hij terugkeert naar het land.

Overtreding van de paspoortwet kan worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal een jaar of een boete van maximaal 10 miljoen won (~ 8.000 USD), en administratieve sancties zoals ongeldigverklaring van het paspoort.