Blogs

Een terugblik op de uitzonderlijke drama- en filmrollen van Song Joong Ki

Veel acteurs hadden een bewogen en succesvolle carrière voor zich, een duidelijk resultaat van hun talent en harde werk, inclusief de niet-aflatende steun van hun fans en zelfs toevallige kijkers. Vandaag zetten we de bekroonde en een van de beste Hallyu-sterren in de schijnwerpers,Song Joong Ki.

Hier zijn enkele van de rollen van Song Joong Ki die zijn carrière tot op de dag van vandaag hebben opgebouwd!

Speciale vermelding: KBS Quiz Korea

Voordat hij acteur werd, verscheen de jonge Song Joong Ki, die toen een student was aan de prestigieuze Sungkyunkwan University, voor het eerst in een tv-show als deelnemer aan KBS's Quiz Korea, als vervanging voor een senior die ziek was. Door zijn verstand won hij de tweede plaats tijdens de quizshow en werd hij een manier voor de entertainmentindustrie om hem te ontdekken, waar hij uiteindelijk werd gescout voor universiteitsbladen.

1. Verslaggever 2 van Get Karl! Oh Soo Jungo

Het eerste acteerdebuut van Song Joong Ki zal nooit vergeten worden door de media of hijzelf. Hij had zijn bescheiden begin als extra, met name de Reporter 2, met slechts één officiële gesproken regel voor het drama Get Karl! Oh Soo Jung. Zijn rol zal de jonge acteur Song Joong Ki ertoe aanzetten om meer rollen, klein of groot, in de wacht te slepen totdat hij succes heeft.

2. Geen tak van een bevroren bloem

Hij maakt indruk als hij zijn eerste filmdebuut maakt als een van de bijrollen en bijrollen in de film A Frozen Flower. Hij speelt de rol van No Tak, de jongste van 36 bloemenjongens die werden gecast als soldaten die waren gestationeerd onder Hong Rim. Hij moest de regisseur zelfs overtuigen om nog een dialoog aan te gaan en hem uiteindelijk een kans te geven omdat hij vastberadenheid en talent toonde.

3. Cho Jong Pil van The Case of Itaewon Homicide

In een van zijn baanbrekende rollen schittert Song Joong Ki in de film The Case of Itaewon Homicide, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Itaewon-moordzaak, die Korea schokte. Hij neemt de rol aan van Cho Jong Pil, een student uit Hongik die het slachtoffer werd van moord en in 1997 dood werd aangetroffen in een Itaewon Burger King.

4. Gu Yong Ha van Sungkyungkwan Scandal

Hij werd beroemd in het historische coming-of-age-drama Sungkyunkwan Scandal, aangezien hij een geliefd personage speelt onder de kijkers. Hij neemt de rol aan van Gu Yong Ha, een 18e-eeuwse rijke, luie playboy uit het Joseon-tijdperk die geheimen achter zich had, intelligent ondanks kattenkwaad, en een deel van het felbegeerde Jalgeum Quartet. Hij won de 2010 KBS Drama Awards Popularity Award en zelfs Beste Koppel met co-acteurYoo Ah Invoor hun uitstekende bromance.

5. Chun Ji Woong van Penny Pinchers

Een van zijn eerste filmhoofden, Song Joong Ki, wordt Chun Ji Woong in de film Penny Pinchers. Hij is een werkloze hbo-student die steeds niet slaagt voor sollicitatiegesprekken en leeft van een uitkering van zijn moeder, die een klein restaurant runt op het platteland. Hij is zeer optimistisch en ontwikkelt een relatie met Hong Sil, die zijn tegenpool is en hem de kunst van het centen zal leren.

6. Yi Do van diepgewortelde boom

Song Joong Ki wordt de jonge Yi Do die ooit koning Sejong zal zijn in het drama Deep Rooted Tree. Tijdens zijn vroege jaren als koning, terwijl hij probeerde Hangul te creëren, had Yi Do een gespannen relatie met zijn vader en koesterde hij schuldgevoelens omdat hij de mensen zag lijden en doodgaan onder het tirannieke bewind van zijn vader.


Het drama toonde de prijzenswaardige uitvoering van Joong Ki, waarbij critici het een portret noemden van een genie die 'de zinloosheid van macht al vroeg in zijn leven beseft' en zich in zijn boeken verbergt om het hoofd te bieden aan het opgroeien onder het bewind van zijn tirannieke vader, Taejong. Hij wint uiteindelijk de Producer's Award tijdens de 2011 SBS Drama Awards.

7. Kang Ma Ru van The Innocent Man

Hij neemt eindelijk zijn eerste hoofdrol op zich in een dramaserie getiteld The Innocent Man als Kang Ma Ru. Hij speelt een slimme maar arme geneeskundestudent die zonder ouders voor zijn zusje moet zorgen, wiens leven en karakter zullen veranderen door extreem verraad, en arrogant en meedogenloos wordt terwijl hij wraak smeedt.


Naast hoge kijkcijfers die de harten van het publiek wonnen, won hij ook meerdere prijzen, zoals de Top Excellence Award (Actor) bij de 20e Korean Culture and Entertainment Awards, 1st K-Drama Star Awards en de 2012 KBS Drama Awards, onder vele anderen.

8. Chul Soo van een weerwolfjongen
Een kans voor Joong Ki om zijn status als opkomend acteur verder te bewijzen en te versterken, hij speelt in nog een van zijn uitdagende rollen als Chul Soo voor de film A Werewolf Boy. Hij portretteert een wilde jongen wiens bloedgroep niet te identificeren is, en hij kan niet lezen of spreken. Ter voorbereiding op zijn rol keek hij naar natuurdocumentaires en observeerde hij zwerfhonden op straat om te leren hoe hij de lichaamsbewegingen van een dier kon nabootsen en imiteren, naast films met vergelijkbare thema's waarvoor gedetailleerd acteerwerk vereist is.

De film wordt uiteindelijk het meest succesvolle Koreaanse melodrama aller tijden, met meer dan 7 miljoen verkochte tickets. Voor deze rol sleept hij zijn allereerste Baeksang Arts Awards-nominatie ooit in de wacht als Beste Acteur voor Film in 2013 en won hij de Favorite Actor Award tijdens de Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013

9. Yoo Si Jin van afstammelingen van de zon

Zijn bekendste en meest bekroonde rol in zijn carrière, Song Joong Ki, heeft zijn hernieuwde populariteit omarmd met zijn comebackdrama nadat hij uit zijn militaire dienst was ontslagen. Hij portretteerde Yoo Si Jin, de kapitein en leider van Alpha Team, een fictief eliteteam van speciale eenheden van het 707th Special Mission Battalion in Zuid-Korea. Het drama Descendants of the Sun biedt hem een ​​solide comeback, aangezien het ongelooflijk populair was in Korea met een piek van 41,6%, en zelfs internationaal bekend, uitgezonden in meerdere landen, waardoor hij werd omgedoopt tot een van de acteurs die de Hallyu Wave leidden.

Hij sleepte niet minder dan een dozijn prijzen in de wacht voor zijn rol als Yoo Si Jin en won Grand Awards (Daesangs) van de 2016 APAN Star Awards en de 2016 KBS Drama Awards. Hij werd ook genomineerd voor verschillende categorieën tijdens de prestigieuze 2016 Baeksang Arts Awards, zoals Beste Acteur – Televisie, en won vervolgens de Most Popular Actor (TV) en iQiyi Global Star Award. Hij ontving in 2016 ook de Presidential Commendation voor zijn rol, uitgereikt aan degenen die hebben bijgedragen aan de kunst en de Zuid-Koreaanse popcultuur.

10. Park Moo Young van The Battleship Island

Na een jaar speelt Song Joong Ki de hoofdrol in The Battleship Island, een film die zich afspeelt tijdens de bezetting van Korea door het keizerlijke Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar een groep van meer dan 400 Koreanen zware dwangarbeid doorstond en probeerde te ontsnappen uit een dwangarbeidskamp op het eiland Hashima . Hij neemt de rol aan van Park Moo Young, een lid van de Koreaanse onafhankelijkheidsbeweging die het eiland infiltreert om een ​​mede-onafhankelijkheidsstrijder te redden die daar gevangen wordt gehouden.

11. Eun Seom en Saya van Arthdal ​​Chronicles

In 2019 speelde Song Joong Ki de dubbele rol van Eun Seom en Saya, de hoofdrolspelers en identieke tweeling in het eerste oude Koreaanse fantasiedrama, Arthdal ​​Chronicles. Het verhaal speelt zich af tijdens de bronstijd en is losjes gebaseerd op het verhaal van Dangun, de stichter van het eerste Koreaanse koninkrijk Gojoseon.

Eun Seom en Saya zijn een gemengd ras van de Saram die betrekking heeft op het menselijk ras, en de Neanthal, een paar Igutu's geboren tijdens de Grote Oorlog. Ze groeiden uit elkaar, beiden geboren met de vervloekte profetie, maar beiden vastbesloten om de mensen hun liefde te geven en te koesteren, inclusief Tanya.

12. Kim Tae Ho van Space Sweepers

Na een lang optredende onderbreking komt Joong Ki terug met de eerste Zuid-Koreaanse kaskraker in de ruimte-westerse film, Space Sweepers. De film speelt zich af in het jaar 2092, wanneer de aarde bijna onbewoonbaar is geworden en er verschillende ruimtevegers zijn die ruimtepuin verzamelen, vandaar de titel.

Hij speelt de rol van Kim Tae Ho, de voormalige commandant van de Space Guards, en de allereerste UTS Genius die op zoek is naar zijn dochter Su Ni, die de ruimte in werd geslingerd nadat puin in botsing kwam met hun station. Zijn enige doel is om het bergingsteam van de autoriteiten te betalen om haar bodytracker te lokaliseren voordat ze uit een baan om de aarde drijft en voor altijd verloren gaat in de ruimte. Song Joong Ki wordt geprezen voor zijn vertolking, waaronder de Best Actor Award tijdens de 26e Chunsa Film Art Awards en de Popular Star Award tijdens de Blue Dragon Film Awards 2021.

13. Vincenzo Cassano / Park Joo Hyung van Vincenzo

Zijn langverwachte comeback in het drama is zijn titelrol in Vincenzo, het negende hoogst gewaardeerde drama in de geschiedenis van de Koreaanse kabeltelevisie. Hij portretteert een Italiaanse advocaat en maffia consigliere van Koreaanse afkomst. Hij is de geadopteerde zoon van wijlen de baas van de familie Cassano en de ware eigenaar van Geumga Plaza. Hij wordt adviseur/buitenlands juridisch adviseur van Jipuragi Law Firm en werkt samen met Hong Cha-young om de Babel Group te vernietigen en het goud terug te winnen dat verborgen is in Geumga Plaza.

Om zich op de rol voor te bereiden, moest Joong Ki Italiaans leren spreken en samen met CGI optreden voor scènes in het buitenland. Zijn acteerwerk leverde hem prijzen op zoals Acteur van het Jaar tijdens de 2021 Brand of the Year Awards, Top Excellence Korean Actor tijdens de Seoul International Drama Awards 2021 en sleepte een nominatie in de wacht voor Beste Acteur voor Televisie tijdens de 57e Baeksang Arts Awards.

In 2022 zal hij verschijnen in de misdaadthrillerfilm Bogota City of the Lost als Guk Hee en een serieversie van de populaire webroman The Youngest Son of a Conglomerate als Yoon Hyeon Woo. Welke van zijn verschillende rollen is jouw favoriet, en welke van deze rollen is echt gemaakt voor Song Joong Ki?