Blogs

[ALBUM & MV REVIEW] KIM CHUNG HA - 'Querencia'

[Deze recensie weerspiegelt de mening van de auteur en niet noodzakelijk die van annemieturtelboom.]

Tracklijst:

1. KANT A {NOBLE}

2. Fiets

3. Maskerade

4. Vliegen op geloof

5. Licht als sterren

6. KANT B {SAVAGE}

7. Blijf vannacht
8. Droom van jou (met R3HAB)

9. Val me lastig

10. Chillen

11. KANT C {ONBEKEND}

12. SPELEN (feat. Changmo)

13. Demente (feat. Guyna)

14. Citroen (feat. Colde)

15. BYULHARANG (160504 + 170607)

16. KANT D {PLEZIER}

17. X

18. De hele nacht lang

19. Iedereen heeft

20. Kom en gaat

21. Querence (Epiloog)

CHUNGHA heeft officieel haar allereerste studioalbum uitgebracht, achtervolgen . Het album is geïnspireerd op een Spaans woord dat 'een plek waar men gemoedsrust vindt' betekent. Het album als geheel omvat verschillende muzikale invloeden van pop tot afrobeat, house, reggaeton, grime en meer in maar liefst 21 nummers. achtervolgen is verdeeld in vier hoofdstukken: Noble, Savage, Unknown en Pleasures, die allemaal samen CHUNGHA haar artistieke identiteit terwijl ze door verschillende verhalen van emoties navigeert.

Het album begint met ' KANT A {NOBEL} ,' een interessante en sonore progressie die mysterieus en intens aanvoelt. Het nummer laat kippenvel achter en gaat meteen over in de elektronische gitaarintroductie van ' Fiets .' Met vertrouwen, CHUNGHA 's ' Fiets ' is zwoel en sexy op een manier die alleen zij kan bereiken. We worden dan geconfronteerd met een Latijns-geïnspireerde ' Maskerade .' Deze mix van salsa en pop verraste me op de een of andere manier, maar ik was er zeker niet van geschrokken. ' Vliegen op geloof ' is een klassiek popnummer met een langzame progressie - dit mid-tempo nummer hoogtepunten CHUNGHA 's zang het beste. We worden dan geconfronteerd met ' Licht als sterren ,' een Latijnse uitdrukking die 'schittert als een ster' betekent. ' Licht als sterren ' is een drastische verandering van ' Fiets ,' maar het album voelt niet minder samenhangend aan - sterker nog, het album is een geweldige showcase van CHUNGHA 's greep op het zijn multi-genre.

Als we verhuizen naar ' KANT B {SAVAGE} ,' worden we begroet met een rauwe house-geïnspireerde EDM-beat. ' Blijf vannacht ' richt zich al op iets anders dan de Nobel-kant van het album. De beat van de houseclub is dansachtig, plezierig en leuk. Het brandpunt van het nummer is absoluut het pre-refrein in het refrein waar CHUNGHA geeft haar grootste vocale flex tot nu toe. Het volgende nummer van het album, ' Droom over jou ,' met niemand minder dan Marokkaans-Nederlandse DJ, R3HAB . Er is een interessant filter dat ze op haar achtergrondzang zetten die je aandacht trekt tegen de dreunende beat die R3HAB zo zorgvuldig heeft gemaakt dat het vreemd aantrekkelijk is op een retro-manier. De laatste twee nummers van dit gedeelte van het album bevatten ' Val mij lastig ' en ' Chillen ,' twee nummers met een beetje meer een klassiek K-Pop-geluid.

' KANT C {ONBEKEND} ' heeft een veel agressievere en energieke start, inclusief een intense computergestuurde drumbreak. Er is een aantal samenwerkingen op dit deel van het album, en we beginnen met ' Toneelstuk, ' een samenwerking tussen CHUNGHA en Changmo . Dit op tropische house geïnspireerde nummer heeft een mooie balans tussen CHUNGHA 's vrouwelijke vocale en Changmo 's dynamische rapvers en trekt je aandacht als een feelgood-track. ' Gek ' is een enorm interessant nummer dat volgens mij het beste nummer op dit album is. Deze Latin- en K-Pop-samenwerking is de eerste keer dat een vrouwelijke K-Pop-artiest samenwerkt met een Latin-artiest, wat enorm is! ' Gek ' is reggaeton-geïnspireerd en absoluut een must om te luisteren op dit album. CHUNGHA 's zang en Guaynaa 's rapstijl is een match made in heaven die ik zelf nooit had verwacht.

' Citroen ' kenmerkt Colde en is een supersoepele mix van twee krachtige artiesten. CHUNG HA's piekerige zang zorgt ervoor dat het nummer etherisch en buitenaards aanvoelt, terwijl Colde's eerlijke vocale stijl daar een mooi contrast mee vormt. ' BYULHARANG (160504 + 170607) ' verklaart stoutmoedig dat 'het is oké om niet in orde te zijn' als de eerste tekst, en het nummer is in feite de eerste ballad die we hebben gehoord na 15 nummers. De data van het nummer duiden op het debuut van I.O.I en haar solocarrière, en het nummer is een effectief fannummer vol rauwe emoties en kwetsbaarheid. Unplugged en akoestisch, dit nummer is eenvoudig, minimalistisch en oprecht.

' KANT D {PLEASURES} ' is de meest griezelige en mysterieuze intro tot nu toe, een onduidelijke indicatie van hoe de slotnummers op dit album zullen klinken. Gelukkig duurt de verwachting niet al te lang als we worden begroet met ' X ,' nog een downtempo nummer dat niet echt een ballad is, maar ook niet echt een popnummer. ' De hele nacht ' brengt ons vervolgens naar een R&B-nummer dat een zoete melodie is gecombineerd met een synth-zwaar instrumentaal. ' Iedereen heeft ' is weer een introductie van een pianoballad met een jazz-invloed, het eerste openlijk jazzy geluid dat we tot nu toe hebben gehoord. Het voelt echt alsof CHUNGHA heeft tot nu toe een nummer van elk genre gepresteerd, een indrukwekkende prestatie! ' Come N Goes ' zorgt ervoor dat het album niet te zwaar eindigt en biedt een positieve en verslavende vocale uitvoering. CHUNG HA's stem is zo zoet als suiker, en de goed getimede melodieën en vocale progressie zijn absoluut het middelpunt en de grootste kracht van het nummer. Dit 21-track album komt eindelijk tot een einde met ' achtervolgen (Epiloog) ,' een vlot en sexy instrumentaal nummer dat als afsluiter van deze massale release voelt.

MV BEOORDELING

' Fiets ' is een wervelwind van esthetisch aangename beelden. CHUNGHA is versierd met zoveel extravagant aantrekkelijke mode-outfits, en het decorontwerp tegen elk van deze looks is goed uitgevoerd. De video is een mix van waanzinnige visuele stimulatie en dynamische choreografie die de hele MV tot een genot maakt om naar te kijken. Elke scène die inbegrepen CHUNGHA versierd met juwelen waren visueel het beste deel van de MV. Biedt een voortreffelijk gevoel dat benadrukt wordt CHUNGHA 's edgy, maar toch elegante kant, ' Fiets ' is goed geproduceerd, energiek en vol charisma.

MV-SCORE:


MV-relevantie…..9

MV Productie…..9

MV-concept……..8

MV-score: 8.67

ALBUMSCORE:

Albumproductie…...9

Albumconcept……...9

Tracklisting…………...9

Albumscore: 9.0

Algemeen: 8.83