Nieuws

De Korea Football Association geeft een verklaring vrij met betrekking tot de controverse over de handdruk van voetballer Lee Dong Kyung

AKPOPHEF www.wikitree.co.kr

De Koreaanse voetbalbond ( KFA ) een verklaring uitgegeven waarin hun standpunt over de recente controverse over voetballer wordt onthuld Lee Dong Kyung . Lee Dong Kyung is verwikkeld in een controverse waarin hij werd bekritiseerd omdat hij slechte manieren had toen hij weigerde de hand te schudden van het andere teamlid.

Onmiddellijk na de eerste Groep B-wedstrijd van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio tussen Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland, gehouden op 22 juli, werd Lee Dong Kyung gezien die een handdruk van een Nieuw-Zeelandse speler weigerde. Men zag hem de hand van de tegenstander wegduwen, wat tot controverse leidde. Zuid-Korea verloor met 0-1 van Nieuw-Zeeland.

Naarmate de controverse toenam, bracht de Koreaanse voetbalbond een verklaring uit waarin werd uitgelegd dat Lee Dong Kyung zich alleen aan de quarantaineregels hield.

Lee Jae Chul, senior manager van Korea Football, vertelde Yonhap News op 23 juli dat de voetballers grondig waren getraind om onnodig contact met spelers van de tegenstander voor en na de wedstrijd te vermijden.

In feite bevat het 'Playbook', dat officiële richtlijnen bevat voor de competitie die door het Olympisch Organiserend Comité aan atleten wordt gegeven, regels om fysiek contact te vermijden, waaronder knuffels, high-fives en handdrukken. Zelfs een foto van een verbod op het schudden van handen is in de handleiding opgenomen.

In Japan, waar de Olympische Spelen aan de gang zijn, zijn meer dan 5.000 gevallen van COVID19 per dag bevestigd, waardoor de natie zeer alert is. Het dorp van de Olympische atleten maakt zich ook zorgen, aangezien is bevestigd dat een reeks atleten positief is getest op het virus.