Nieuws

Koreaanse vrouwelijke studenten kunnen nu broeken voor hun uniformen bestellen in plaats van rokken

AKPOPHEF www.insight.co.kr

Koreaanse studenten dragen meestal uniformen naar school vanaf Junior Highschool. Vrouwelijke studenten zouden extra moeten betalen om een ​​broek voor hun uniform te bestellen, omdat het vrouwelijke studentenuniform standaard alleen met rokken wordt geleverd.

Sommige scholen hebben een formulier geëist waarin vrouwelijke studenten een broek kunnen kiezen als optie bij de aankoop van hun schooluniform. Vanwege de hoge eisen breidde de onderwijsraad de mogelijkheid voor vrouwelijke studenten laat uit.

Op 30 oktober vond een ministeriële bijeenkomst over sociale betrekkingen plaats in het Seoul Government Complex in Jongno, Seoul. Het ministerie van Onderwijs maakte bekend dat de stad tot het eerste kwartaal van volgend jaar doorgaat met het aanpakken van eerlijkheid op scholen. Het ministerie verklaarde dat ze de richtlijnen voor de aankoop van schooluniformen door provinciale onderwijsbureaus zullen herzien.

Eerder waren er klachten over herziening en verbetering van de richtlijnen en formulieren voor het bestellen van schooluniformen. In 2015 is het 'School Uniform Purchasing System' in het hele land ingevoerd. Volgens dit systeem is het provinciale onderwijsbureau verplicht om studentenuniformen aan te schaffen met gebruikmaking van de richtlijnen voor het kopen van schooluniformen die door elk onderwijsbureau zijn opgesteld.

Er zijn aanbevelingen gedaan om vrouwelijke studenten de mogelijkheid te bieden om broeken te kopen in plaats van alleen rokken. In het aankoopformulier voor schooluniformen was er alleen een optie voor rokken voor vrouwelijke studenten. Nu verklaarde het Seoul Metropolitan Office of Education dat ze de regel hebben herzien om vrouwelijke studenten toe te staan ​​te kiezen tussen broeken of rokken bij de aankoop van hun schooluniformen.