Blogs

Legendarische anime-eindes gezongen door K-Pop Idols

Na een blik te hebben geworpen op de beste anime-openingen die werden gezongen door K-Pop-artiesten, komen we nu in een aantal van de legendarische anime-eindes van de idolen. Het is niet ongebruikelijk dat Koreaanse zangers hun stem lenen aan een anime OST. Als een nummer in de verhaallijn past, zullen de makers vaak vragen om het voor de show te gebruiken.

Er zijn veel van dergelijke nummers, aangezien K-idolen al jaren anime-OST's zingen. Het gaat van klassiekers tot recent uitgebrachte animes. Hier hebben we anime-eindes van Kpop-artiesten. Dit zijn om er een paar te noemen.

'Houkiboushi' doorYounha- Bleekmiddel

Bleach is een bekende anime. 'Houkiboshi' is Younha's tweede Japanse single, en het diende ook als het derde einde van de serie.

'Win' door109– De God van de middelbare school

Voor deze dertien afleveringen tellende anime, 'The God Of High School', heeft Kpop-band CIX hun stem geleend. Win speelt als het eindthema van de show.

'Hitomi No Melody' van Boyfriend - Detective Conan

Het is een klassieke anime. Begin 2013 verzorgde de boyband Boyfriend het vierenveertigste endingthema van de show, 'Hitomi no Melody', wat ook hun derde Japanse single was.

'Inzinking' doorVerdwaalde kinderen- Toren van God

De boyband Stray Kids speelde zowel het openingsnummer TOP voor deze 2020-anime als het eindthema, Slump.

'Étoile' van Oh My Girl - Noblesse

De meidengroep Oh My Girl zong het themalied 'Étoile' voor de Koreaanse webtoon-anime Noblesse.

'Kokoro' BySS501- Blauwe draak

Het nummer Kokoro is de eerste Japanse single van SS501. Het werd gebruikt als het laatste nummer voor de anime-serie, Blue Dragon.

'Take Off' door14:00 uur- Blauwe Exorcist

14.00 uur droeg de zang bij aan het eerste eindenummer van Blue Exorcist, 'Take Off', dat ook de Japanse debuutsingle van de band was in 2011.

'Elk Hart' vanMooi zo– Inuyasha

BoA is een bekende naam in de animewereld. In 2002 diende haar nummer 'Every Heart: Minna No Kimochi' als het vierde eindthema van Inuyasha.

'Asu Wa Kuru Kara' doorTVXQ- Een stuk

TVXQ en One Piece hebben meerdere keren samengewerkt. De band bracht in 2006 hun vierde single 'Asu Wa Kuru Kara' uit, wat later het zeventiende einde van de anime werd.

Mooi van TREASURE – Zwarte klaver

TREASURE's Japanse digitale single 'Beautiful' werd uitgebracht in 2021. Het werd gebruikt als het dertiende einde-thema van de anime 'Black Clover's.

Wat zijn enkele andere anime-eindes van Kpop-idolen die je leuk vindt? Deel met ons.