Blogs

Legendarische nummers die alle leeftijden overstegen en alle 100 lichten op 'Sugarman' kregen

Iedereen voelt zich nostalgisch naarmate mensen ouder worden. Ze missen de eenvoudigere tijden; ze vinden het leuk om een ​​trip down memory lane te maken. Veel remakes worden uitgebracht in 2021, en een behoorlijk groot aantal nummers schijnt jaren na de release hun licht. Mogen we vermelden Brave Girls' Rollin & Laboums reis naar Atlantis.

Voordat deze hele nostalgische trein begon, was er een show voor de Millennials en misschien wel de generatie voor hen. Sugar Man was een show die one-hit wonders deed herleven, of zangers die... uit het niets verdwenen.

Sugar Man is drie seizoenen uitgezonden en een vierde seizoen is niet verlengd, maar veel mensen hadden vrijdagavond plezier bij het proberen te raden wie de 'suikerman' van die week is. Vijfentwintig leden van elke leeftijdsgroep (tieners, twintigers, dertigers, veertigers) worden uitgenodigd om naar de show te kijken, en als ze het nummer kennen, steken ze hun licht aan. Bij het oudere publiek gaan er meestal meer lampjes branden, want het was echt de muziek van hun generatie. Een suikerman zou als goed herinnerd worden beschouwd als alle 100 lichten aan zouden gaan. Dat betekent dat iedereen wist wie die suikerman was, of ze hebben tenminste van het deuntje gehoord. Hoe dan ook, het wordt als een enorme prestatie beschouwd, vooral voor iemand die niet meer actief is in de branche. Bekijk de '100 lights'-uitvoeringen op Sugar Man en laat het ons weten als een van deze een belletje doet rinkelen!

1) Chul & Miae - Waarom jij? (Oorspronkelijke uitgave: 1993)

Iedereen zou op de been zijn als ze deze bop in de jaren negentig hoorden. Het is nog steeds een bekend nummer -- het tienerpubliek herinnert zich Chul & Miae misschien niet, maar ze kunnen allemaal vol vertrouwen zeggen dat ze de introductie op de een of andere manier hebben gehoord.

2) Banana Girl - Hip (Originele uitgave: 2003)

Dit nummer was in 2003 een volkslied in nachtclubs, en omdat het zo'n veel gehoord nummer is, kunnen zelfs tieners dit nummer vertrouwd maken. Sommige van deze tieners hebben het ongetwijfeld in de auto van hun ouders gehoord toen ze nog peuters waren!

3) Seo Ju Kyung - Gedurfde vrouw (oorspronkelijke uitgave: 1996)

Bekend als een van Seo Ju Kyung's grootste hits, kreeg het nummer negatieve aandacht toen het in 1996 voor het eerst werd uitgebracht vanwege controversiële teksten. Het lijkt misschien helemaal niet controversieel, maar in de jaren negentig was Korea een zeer conservatief land, en het was echt 'gedurfd' of 'gedurfd' en 'provocerend' om een ​​man te vragen om drankjes voor je te kopen. Nu staan ​​de fans te popelen om haar nog een keer live te kunnen horen.

4) Cha Su Kyung - Can't Forgive (Oorspronkelijke uitgave: 2008)

Dit nummer stond vooral bekend als de OST van het hitdrama 'Temptation of Wife'. Iedereen en iedereen die op dat moment in Zuid-Korea woonde, luisterde naar dit dagelijkse drama van 30 minuten en werd verwelkomd met Cha's 'Can't Forgive'. Het drama wordt extreem gek en intens, maar dat is waar Koreanen van houden, toch?

5) Solid - Soulmate (oorspronkelijke uitgave: 1996)

Dit moet absoluut het nummer zijn dat iedereen in een typisch Koreaans gezin zou kennen. Grootouders, ouders, broers en zussen en hopelijk ook de volgende generatie -- het is gewoon zo'n aanstekelijke, leuke beat met een aantal interessante teksten. Het is altijd een bop om bij karaoke te zingen, en het is geen wonder dat dit nummer 100 lichtjes kreeg!

6) Sieraden - Nog een keer (oorspronkelijke uitgave: 2008)

Dit nummer had enige controverse omdat sommige mensen beweren dat het te recent was voor Jewelry om op Sugar Man te komen. Hoe dan ook, ze kwamen op het podium en vermoordden het niet anders dan hun zelf uit 2008. Wanneer die intro komt, en de vier dames het podium domineren met de kenmerkende E.T. dans, juichte het hele publiek van vreugde.

7) 7 Prinsessen - Liefdeslied (Oorspronkelijke uitgave: 2004)

Dit was misschien wel de meest schokkende verschijning van alle drie de seizoenen, alleen maar omdat deze meisjes totaal anders waren dan zijzelf uit 2004. De meeste meisjes waren toen nog geen tien jaar oud en ze wisten echt niet wat ze deden. Veertien jaar later (zoals de uitzending was in 2018), zijn deze meisjes allemaal volwassen volwassenen, en ze maken een trip down memory lane naar hun jonge en vrolijke zelf, wat een botsing van emoties veroorzaakt tussen de gastheren en gasten.

8) Landschap op een fiets - Me to You, You to Me (Originele uitgave: 2003)

Dit nummer was te zien in een van Korea's beroemdste films, 'The Classic'. Vanwege zijn eenvoudige maar sentimentele melodie en teksten kreeg het veel aandacht - zelfs tot op de dag van vandaag. Geen wonder dat 100 lampjes geen probleem was voor deze drie heren!

9) Zaza - In de bus (oorspronkelijke uitgave: 1997)

Het is bijna raar hoe Jaja het niet goed deed naast dit nummer. Dit nummer was een volkslied in de jaren '90 en wordt nog steeds veel gebruikt als talentenjachtnummer, vooral vanwege de pratende teksten tussen de mannelijke en vrouwelijke leden. Dit nummer wordt ook gebruikt als stemmingmaker omdat het echt de energie en adrenaline uit je pompt (op een goede manier!)

10) JinJu - Ik zal overleven (oorspronkelijke uitgave: 1997)

Zelfs als je geen K-pop-luisteraar bent, zal iedereen dit nummer kennen. JinJu doodde het in 1997 met haar geweldige vocale vaardigheden, en haar impact heeft zeker een stempel gedrukt omdat iedereen zich dit nummer nog DUIDELIJK kon herinneren. Haar vocale vaardigheden zijn NOG STEEDS hetzelfde -- INDRUKWEKKEND!

Sommigen kennen misschien alle nummers op deze lijst en sommigen kennen er misschien geen. Hoe dan ook, dit zijn enkele van de nummers die de K-popwereld schitterden voordat het wereldwijd werd. Hoewel de meeste van deze zangers niet meer actief zijn, hebben ze zeker hun steentje bijgedragen aan de muziekwereld. Welke was jouw favoriet? Is er een niet-100 light Sugar Man waar je meer van hebt genoten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!