Blogs

Een gids voor uw niet-zo-gebruikelijke Koreaanse variétéshows

Korean Entertainment slaagt er altijd in om verschillende interesses van het publiek vast te leggen, van diegenen die geïnteresseerd zijn in muziek en performance, die geïnteresseerd zijn in acteren en drama tot diegenen die puur entertainment willen in de vorm van variétéshows.


Variety-shows werden gedomineerd door shows rond de hoofdthema's van games of talkshows, meestal opgebouwd in de richting van het doel van de show met behoud van het doel om het publiek aan het lachen te maken. Enkele van Korea's beroemdste shows zijn:Oneindige uitdaging,Rennende man,Twee dagen, één nacht, enNieuwe reis naar het westen, allemaal gegarandeerd om je aan het lachen te maken terwijl je door de vele afleveringen of seizoenen navigeert.


Maar er zijn verschillende shows die ofwel volledig zijn afgedwaald van de gebruikelijke formaten of een veel verfrissende kijk op de gebruikelijke variétéshows hebben gegeven. Hier zijn enkele van je niet-zo-gebruikelijke variétéshows en waarom je ze eens zou moeten proberen!

1. De grote ontsnapping

The Great Escape is een komische realityshow die de kant van mysterie en avontuur op ging. Dit is een show die perfect is voor liefhebbers van Escape Room en mensen die ontsnappingen waarderen door middel van logische en intellectuele aanwijzingen en een vleugje fysieke kracht wanneer dat nodig is. De show is fenomenaal, een absoluut genie omdat het gebruik maakt van het concept van een filmisch universum dat bekend staat als DTCU (Daetalchul Universe), met de meeste afleveringen met doorlopende verhaallijnen gedurende de seizoenen. De showsterrenKang Hodong,Kim Jongmin,Kim Donghyun,Shindong,Yoo Byungjae, enpostbus

twee. Mysterieklas middelbare school voor meisjes

Girls' High School Mystery Class speelt zich af in hetzelfde filmische universum als The Great Escape en is een andere komische realityshow die zich richt op mysterie en avontuur. Met in de hoofdrol een all-girl cast vanJang Doyeon,Jae Jae,BIBI,Park Ji Yoon, enChoi Yena, de serie bevat de taak van het mysterieteam om verdachte gebeurtenissen en geheimen op een middelbare school voor meisjes te ontdekken. Ze lossen zaken op en onthullen waarheden door hun humor, logica en gevolgtrekkingen.

3. Betrapt

Busted, het eerste originele programma van Netflix met een volledig Koreaanse cast, is een mysterie-thriller-fictie-variétéshow waarin zowel script- als niet-scriptlijnen worden gecombineerd. De serie begon in 2018 met drie seizoenen van afleveringen, dansend samen met het concept om detectives te zijn die werken als onderdeel van Project D terwijl ze zaken oplossen die ze onderweg tegenkomen. De show bestaat uit entertainers, acteurs, beroemdheden en idolen,Yoo Jaesuk,Ahn Jaewook,Kim Jongmin,Lee Kwangsoo,Minyoung-park,Oh Sehun,Kim Sejeong, enLee Seung Gi.

Vier. Nieuwe wereld

Een ander Netflix-origineel, New World, is een verfrissende realityshow die draait om het concept van een denkbeeldige simulatievariatieshow, die een utopie uitbeeldt waar iedereen van droomt. Samen met castledenLee Seung Gi,Eun Jiwon,Kim Heechu,Jo Boah,Park Narae, enWanneer, ze strategieën en saboteren om virtuele valuta te verdienen die ze kunnen verzilveren op de laatste dag van hun verblijf op het utopische eiland.

5. De wet van de jungle

Law of the Jungle is een van de meest unieke variétéshows, ook in het genre van realityshows en documentaires met beroemdheden die zijn gestuurd om te overleven op afgelegen locaties over de hele wereld. Onder leiding van het enige vaste castlid,Kim Byungman, onthult de show de ervaring van het leven in het wild, samen met gastberoemdheden, entertainers, acteurs en actrices en K-Pop-idolen.

6. Single's Inferno

Single's Inferno, een andere reality-realityshow van Netflix, is in feite een datingshow die echt anders is dan normaal. Ze gooien een aantal extreem aantrekkelijke Koreaanse singles op een onbewoond eiland in de hoop dat ze liefde zullen vinden en een koppel zullen vinden. Als ze dat doen, hebben ze de mogelijkheid om naar Paradise Hotel & Resorts buiten het terrein te gaan, maar als ze dat niet doen, worden ze overgelaten aan de 'hel' om voor zichzelf te zorgen. De show werd gepresenteerd doorLee Dahee,Kyuhyun,Hong Jinkyung, enHanhae.

7. Klein bos

Little Forest is de show die perfect is voor mensen met een zwak voor kinderen. Het programma is bedoeld voor kinderen die geen plek hebben om te spelen en is een programma voor helende variëteiten, ontworpen als een project voor de ontwikkeling van een tuin voor kinderen. De kinderen brengen tijd door met castledenLee Seung GienJung Somin, die gecertificeerd kinderpsychologie zijn, enLee SeojinenPark Narae, die een opleiding volgde voor een kookcursus voor jonge kinderen.

8. Hipster-kaart

Mapo Hipster is een van de weinige variétéshows die zich richt op 'fashion' oude beste vrienden en fashionista'sLied Minoenpostbusga de strijd met elkaar aan om de 'fashion king' award te winnen. De show is een ander geesteskind van de geniale producer,En Jonge Seok, uitgezonden op zowel tvN als Channel Fullmoon. Beiden moeten wekelijks strijden om de titel te winnen door zich te kleden volgens de missies Tijd, Plaats en Gelegenheid.

9. Arbeid in dienst

Weer een show uit de gordel van de grote entertainerYoo Jaesuk, Laborhood on Hire is een realityshow waarin Jaesuk en gastberoemdheden naar verschillende werkplekken gaan waar een gebrek aan werknemers is. Samen werken ze hard om het verdiende geld goed te besteden. Jaesuk spaart zijn verdiensten en in aflevering 9 gebruikte hij het om diverse goederen te kopen van de werkplekken die in de serie verschenen als cadeau aan alle gastberoemdheden.

10. Heerlijke Rendez-vous

Delicious Rendezvous is een variëteitsshow die nieuwe menu's ontwikkelt met behulp van lokale specialiteiten waar weinig vraag naar is om boeren te helpen. Ze hebben segmenten zoals 'Delicious Shopping Live', waar in de live-uitzendingen van het programma voor thuiswinkelen de cast een specifieke lokale specialiteit aan kijkers verkoopt om lokale boeren te helpen. Een ander segment is 'The King of Salesmen', waar ze een specifieke lokale specialiteit verkopen aan bedrijven voor consumentenconsumptie door verschillende producten te ontwikkelen, zoals maaltijdpakketten voor thuis en nieuwe desserts. De show heeft huidige castleden zoals de beroemde chef-kokBaek Jongwon,Yang Sehyung,Choi Wonyoung,Kwak Dongyeon, enChoi Yebin.

Wat is uw favoriet en staat momenteel op uw volglijst van de vermelde variétéprogramma's? Welke andere ongebruikelijke of unieke variété beveel je toekomstige kijkers aan?